Moderator: mod-Makieta Modułowa
Zapomniałem napisać o krawędziach peronu... nacinanie w listewce byłoby niezbyt wygodne. Płyty wykonane są z papieru do wizytówek odpowiednio ponacinanego (w formie płyt) na końcu jest zagięcie (nie więcej niż 2 mm), a całość przyklejona jest do konstrukcji peronu (czyli listewki modelarskiej) Całość oczywiście pomalowana i zabrudzona.tete pisze:Rozumiem, że te pionowe płyty z zaokrągloną krawędzią (składające się na krawędź peronu) to właśnie te wspomniane listewki modelarskie odpowiednio pocięte ?
Rozumiem, że te pionowe płyty z zaokrągloną krawędzią (składające się na krawędź peronu) to właśnie te wspomniane listewki modelarskie odpowiednio pocięte ?adamTT pisze:Płyty chodnikowe są naklejone na korek, a listewki robią za konstrukcję peronu.
Bardzo dobryadamTT pisze:... gdzieś czytałem że tłuczeń POLAKA jest dobry?
Jest OK. A co do wykonania, to jak się uprze, to zawsze się można każdemu do czegoś przyczepić. Mnie tam również się podobająadamTT pisze:Perony wyszły jakie wyszły...., mnie tam się podobająz założenia miały przypominać klimat polskiej stacji i myślę, że choć trochę udało się ten klimat uchwycić.
Fakt, ale wygląda w miarę realistycznie.trucker pisze:Te płyty chodnikowe bardziej przypominają mi trylinkę , której miejsce jest raczej na utwardzonym placu załadunkowym.
Podobają mi się te perony.... dość realistyczne, by się nimi zainteresowaćadamTT pisze:Chciałbym przedstawić kolejne próby i przymiarki przed budową stacji. Poniżej kilka zdjęć peronów, (...)
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości