Polskie latarnie na makietę
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
TT88
- Kontakt:
Re: Polskie latarnie na makietę
E... kolego i żadnej fotki nie zapodałeś
Oj nie ładnie. Pochwal się proszę dziełem to może bym jakieś u Ciebie zamówił 
-
miki
- Kontakt:
Otóż nie mam kłopotu, bo sam "se" je mogę zrobić w każdej chwiliTT88 pisze:Cóż, więc masz kłopot, musisz czekać, aż ktoś będzie wykonywał słupy z Twoich okolic .....
-
TT88
- Kontakt:
Cóż, więc masz kłopot, musisz czekać, aż ktoś będzie wykonywał słupy z Twoich okolic
Rurka najmniejsza, w lampach które kupiłem to 0,2mm, są to wysięgniki do opraw.
Rurka najmniejsza, w lampach które kupiłem to 0,2mm, są to wysięgniki do opraw.
-
miki
- Kontakt:
Otóż w mojej okolicy i dalej na wschód nie uświadczysz latarń na jakichś tam rurach po niewiadomo ile tylko na żelbetowych słupach, albo 6-kątnych (ktoś to próbował odlewać razem z drutami, chyba Witek M. ale nic nowego nie słychać) albo na klasycznych z dziurami - do wyboru trawione albo z kartonu. Tak czy siak, najdroższy fragment to rura 0.5/0.8 z Hameryki ściągana przez WM-a. Zdjęcia były kiedyś na innym forum, nie chce mi się ich odgrzebywać, ale w 3 zeta za sztukę nawet po obecnym kursie z palcem się mieściTT88 pisze:Czyli miki do roboty, zrób lampy za te 3.... coś tam. Na pewno się uda, zwłaszcza jak się zna cenę rynkową rurek o najmniejszych przekrojach stosowaną do takich wyrobów.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 15:08 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TT88
- Kontakt:
W lutym tego roku mieli taki incydent. Jakiś znajomy polecił znajomego i tak wyszło, a nie inaczej.
- Misiek
- Kontakt:
Co racja, to racjaTT88 pisze:Zawsze się musi trafić jakaś ofiara, która coś spaprze i przez to cierpią inni
A kiedy było przedtem? Bo odnoszę wrażenie, że oferta firmy jest... dość nowa...skoro nikt do tej pory o niej nie słyszał, tylko wszyscy uważali, że ZK i szkopy produkują latarnie, ci ostatni bardziej "wszechskalowo"TT88 pisze:Przedtem wysyłali bez zaliczki.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 15:06 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TT88
- Kontakt:
Było o zaliczkach. Informację przesłał mi mailem przesympatyczny pan z tej firmy, można z nim pogadać. Biorą, ponoć dla tego, że już im się trafił jakiś fajans, co zamówił najpierw 30szt., a potem się wypiął. Przesyłki nie odebrał, tylko wysłał maila, że już nie potrzebuje bo zmienia skalę. Wariat jakiś czy co
Dla tego pobierają zaliczkę już od 25szt. Dmuchają na zimne. Zawsze się musi trafić jakaś ofiara, która coś spaprze i przez to cierpią inni
Przedtem wysyłali bez zaliczki.
- Misiek
- Kontakt:
A było coś o zaliczkach?
:-)
:-)
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 15:06 przez Misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TT88
- Kontakt:
Wrzuciłem swoje foty, które zrobiłem na szybko, lamp zakupionych przeze mnie. Można je znaleźć pod tym linkiem:
Polskie klimaty
Wracając jeszcze do mojego wcześniejszego postu (ceny), to przy dużych zamówieniach dają jakieś rabaty. Zaczyna się powyżej 25szt. i przesyłka na koszt producenta.
Polskie klimaty
Wracając jeszcze do mojego wcześniejszego postu (ceny), to przy dużych zamówieniach dają jakieś rabaty. Zaczyna się powyżej 25szt. i przesyłka na koszt producenta.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 10:24 przez TT88, łącznie zmieniany 2 razy.
-
TT88
- Kontakt:
Czyli miki do roboty, zrób lampy za te 3.... coś tam. Na pewno się uda, zwłaszcza jak się zna
cenę rynkową rurek o najmniejszych przekrojach stosowaną do takich wyrobów.
cenę rynkową rurek o najmniejszych przekrojach stosowaną do takich wyrobów.
- Misiek
- Kontakt:
Miki, słuszność masz, ale... z braku czasu można zapłacić komuś innemu, za to, że ma czas i mu się chce 
-
miki
- Kontakt:
Nie mogę się powstrzymać: KUPUJCIE ZA 15 ZETA TO CO MOŻECIE ZROBIĆ ZA 3 ....
Toż jak cytat z klasyki: "Bohaterska piechota odpoczywa po zdobyciu wrogich pozycji. Kupujcie bony wojenne aż was d... rozboli."
Toż jak cytat z klasyki: "Bohaterska piechota odpoczywa po zdobyciu wrogich pozycji. Kupujcie bony wojenne aż was d... rozboli."
-
TT88
- Kontakt:
Dostałem cennik od nich w przesyłce. Z tego co tu napisali cytuję: "Ceny lamp niezależnie od rodzaju oprawy będą takie same" Ceny już 22% VAT.
Ceny dla naszej skali TT, lam z oprawą w realu (ORZ3-Kł długa)
Lu1 - 14,43 zł.
Lu2 - 18,55 zł.
Lp1 - 14,43 zł.
Lp2 - 18,55 zł
Lu - oznacza lampy uliczne
Lp - peronówki
1 lub 2 to ilość opraw na słupie
Są to ceny za jakie można kupić bezpośrednio u producenta. Ponoć są to zaporowe, czyli sklep posiadający u siebie w sprzedaży ich lampy nie może dać większych, bo klientowi będzie się bardziej opłacało kupić u wytwórcy.
I chyba dobrze! A nie 50 czy 100% marży jak sobie niektórzy sklepikarze narzucają.
Rozumiem chęć zarobku, ale bez przesadyzmu. Czasami lepiej się wyjdzie na obrocie niż na zawyżonych cenach
Tak myślę.
Ceny dla naszej skali TT, lam z oprawą w realu (ORZ3-Kł długa)
Lu1 - 14,43 zł.
Lu2 - 18,55 zł.
Lp1 - 14,43 zł.
Lp2 - 18,55 zł
Lu - oznacza lampy uliczne
Lp - peronówki
1 lub 2 to ilość opraw na słupie
Są to ceny za jakie można kupić bezpośrednio u producenta. Ponoć są to zaporowe, czyli sklep posiadający u siebie w sprzedaży ich lampy nie może dać większych, bo klientowi będzie się bardziej opłacało kupić u wytwórcy.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 10:23 przez TT88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Darek.W
- Kontakt:
Yes, Yes, Yes, Popieram w całej rozciągłości i szerokości
! Tylko ile ta "ulga" ? (t.z. ceny).
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 10:22 przez Darek.W, łącznie zmieniany 1 raz.
-
TT88
- Kontakt:
No właśnie. Było minęło, ale jak się wykonuje makietę umiejscowioną w danym okresie, dobrze jest sięgnąć po lampy z oprawami z tamtych minionych lat. Dobrze, że ktoś u nas w kraju wziął się za wspieranie Zbyszka Kluby w propagowaniu tak zwanego "polskiego klimatu". Czyli smaczka. 
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 10:21 przez TT88, łącznie zmieniany 1 raz.