Tak po krótce. Jakie są wasze sugestie na ten temat. Dodam, że na modułach byłby nudny jak tylko możliwe szlak. Dzięki za sugestie i jeśli strzeliłem z tym pytaniem w tym temacie jak dzik w sosne to kładę uszy po sobie i przepraszam

Moderator: mod-Makieta Modułowa
ernie_gdynia pisze:...do poprawki około 3 m szlaku
A trójmiasta nie odwiedzisz ? Zapraszamy przed Sopotem czyli koniec lipca ... do poprawki około 3 m szlakuT_Domagalski pisze:A wracając do tematu nudnych i nieciekawych modułów, to chętnie posłużę komuś pomocą. Mogę na następny zlot przyjechać z jakimś niewykończonym modułem i robić go na oczach innych ...
Masz u mnie gratis autografgemol pisze:Jak to dobrze, że jest kilka ujęć na tym moście. Za parę lat te fotki będą warte fortunę.
O! Twój też?Grzegorz TT pisze:Tak na poważnie to mój most idzie do rozwałki.
I takie podejście mi się podobaT_Domagalski pisze:Zgadza się, ale skutkiem ubocznym tego "zaciśnięcia bata" są różnego rodzaju podziały i animozje pomiędzy poszczególnymi grupami modelarzy budujących moduły w H0. My zaś staramy się uczyć na cudzych błędach i bata używać nie będziemy. Stawiamy na otwartość, (...)
T_Domagalski pisze:OK. Obiecuję, że na następnym zlocie nikt nie obejrzy mojego mostu.
OK. Obiecuję, że na następnym zlocie nikt nie obejrzy mojego mostu.PiotrZ pisze:Profile MP-1 i trawa dookoła wydaje się niewielkim wyzwaniem. Zrobione skrzynki [...] przywiezione na zloty nie wzbudzają niczyjego zainteresowania. Fotoreporterzy przepychają się przy stacjach i mostach, a to demotywuje do dalszej pracy.
Tu się według mnie mylisz. Prawidłowe odtworzenie faktury betonu lub asfaltu, koloru rdzy, nacieków, nalotów, itp. na wspomnianym moście lub przejeździe wcale nie jest prostsze od właściwego odtworzenia roślinności - szczególnie przy dzisiejszym dostępie do szerokiej gamy materiałów "zielarskich".PiotrZ pisze:Uważam, że problem prostych skrzynek polega na tym, że trzeba być mistrzem "zielarskim" [...] Przejazd kolejowy, most lub tunel odwraca uwagę od szczegółów i maskuje niedoskonałości zieleni.
To nie zapomnij dorzucić ósmego na usmarowanie szynGrzegorz TT pisze:w 7 dni bo klej wolno schnie
Racja, ale z drugiej strony - mało to w realu jest przypadków, kiedy semafor wyjazdowy ze stacji A odnosi się wskazaniami (jest "tarczą ostrzegawczą") dla semafora wjazdowego do stacji B?T_Domagalski pisze: Jeszcze bardziej zachwiane są proporcje pomiędzy długościami stacji a długościami szlaku pomiędzy nimi.
Od http://images32.fotosik.pl/228/b953c82271b34bcf.jpgmiki pisze:Z własnego doświadczenia banalny szlak bez fajerwerków to jednak masa roboty
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość