Ad1. Jeśli każdy steruje tylko swoimi lokomotywami, przypisanymi do własnego smartfona, to można jeździć w kilka osób. Nie wiem, czy jest jakieś ograniczenie liczby składów. To chyba zależy tylko od mocy zasilacza torowego.ArturSchŁ pisze: ↑23 lut 2026, 20:04 1. Na wspólną zabawę, zwłaszcza w większym gronie, ten system się nie nadaje.
2. A jeśli mam na makiecie klika składów to muszę mieć tyle samo smartfonów, czy można po Bluetooth, ogarnąć je jednym
3. A jeśli pozostałe loki, albo loka kolegi, mają już inne dekodery np zimo![]()
Ad2. Wszystkie Twoje lokomotywy są w Twoim smartfonie (patrz screenshot z telefonu). Możesz się przełączać między nimi i sterować indywidualnie wszystkimi naraz. To tak samo jak w multimausie przełączasz się między adresami i też możesz uruchomić kilka składów jednocześnie z jednej myszy. Tylko jak nad nimi zapanować? :-)
Ad3. Jeśli tory są zasilane w DCC, to "zwykłe" dekodery kolegi biorą sygnał sterujący z myszy poprzez szyny, a dekodery bluetooth - biorą bezpośrednio z powietrza ;-). Tak jeździłem Anglikami w czasie wolnym na imprezach w Wałbrzychu i Bielsku-B.