a może uda się zmieścić i kondensatory podtrzymujące (chyba, że już na PCB są)

Moderator: mod-Tabor
Ach ten nasz Tadeusz. Zawsze powie coś mądrego i zachęci do pracyT_Domagalski pisze: ↑04 kwie 2024, 19:38Ja tylko zwrócę uwagę na relatywnie duże kąty pracy przegubów Cardana (ok. 15 stopni), i to nawet w ustawieniu wózka na wprost: download/file.php?id=25854&mode=view
Przegub Cardana ma to do siebie, że wraz ze wzrostem tego kąta maleje przenoszony moment obrotowy, a za to rośnie nierównomierność prędkości obrotowej (szarpanie).
Może dałoby się obniżyć silnik choćby o 0,5mm, żeby zminimalizować ten kąt przy jeździe na wprost?
Trudno polemizować z takimi wnioskami.T_Domagalski pisze: ↑04 kwie 2024, 19:38Ja tylko zwrócę uwagę na relatywnie duże kąty pracy przegubów Cardana (ok. 15 stopni), i to nawet w ustawieniu wózka na wprost: download/file.php?id=25854&mode=view
Przegub Cardana ma to do siebie, że wraz ze wzrostem tego kąta maleje przenoszony moment obrotowy, a za to rośnie nierównomierność prędkości obrotowej (szarpanie).
Może dałoby się obniżyć silnik choćby o 0,5mm, żeby zminimalizować ten kąt przy jeździe na wprost?
Podkład to podstawa. Niekiedy pokryje połowę cech charakterystycznych druku3D.
Ja tylko zwrócę uwagę na relatywnie duże kąty pracy przegubów Cardana (ok. 15 stopni), i to nawet w ustawieniu wózka na wprost: download/file.php?id=25854&mode=view
Ranger pisze: ↑04 kwie 2024, 19:05A kto powiedział, ze nie będzie wzmocnień? Od początku piszę, że będzie do niej dokręcany balast wycięty wodą z płaskownika mosiężnego. Zostawiam to jednak na koniec z racji, że muszę mieć pewność, że rama jest już ostateczna.
Jest jeszcze nie obrobiona. Tak jak odciąłem podpory tak została. Nie chcę obrabiać dołu bez potrzeby. Jakby okazało się, że w budzie są konieczne poprawki to szkoda pracy.
Specjalnie dla was koledzy obrobię dosłownie trzy centymatry dołu i wstawię zdjęcie.
A kto powiedział, ze nie będzie wzmocnień? Od początku piszę, że będzie do niej dokręcany balast wycięty wodą z płaskownika mosiężnego. Zostawiam to jednak na koniec z racji, że muszę mieć pewność, że rama jest już ostateczna.
Właśnie też to zauważyłem przy różnych wydrukach u różnych wykonawców. Ta krawędź "od podstawki" jest pofalowana. Pół biedy jak to prosta krawędź, a w EU07 jest zdaje się lekko zaokrąglona
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość