Jakiś tam wkład będę miał

Super!

Moderator: mod-Tabor
Jakiś tam wkład będę miał
Każdy dzień to mały postęp. Dziękuję za spostrzegawczość.
Zrobione, łatwo nie było. Niestety wnęka na łoże silnika wymaga lekkiego szlifowania bo jest od strony podpór.T_Domagalski pisze: ↑04 kwie 2024, 19:38Ja tylko zwrócę uwagę na relatywnie duże kąty pracy przegubów Cardana (ok. 15 stopni), i to nawet w ustawieniu wózka na wprost: download/file.php?id=25854&mode=view
Przegub Cardana ma to do siebie, że wraz ze wzrostem tego kąta maleje przenoszony moment obrotowy, a za to rośnie nierównomierność prędkości obrotowej (szarpanie).
Może dałoby się obniżyć silnik choćby o 0,5mm, żeby zminimalizować ten kąt przy jeździe na wprost?
Dzięki kolego.Garou pisze: ↑05 kwie 2024, 08:58Jeśli da się jeszcze coś zmienić.... zauważę, że w oryginale te skrzynie są różnej długości, Może źle widzę /wówczas przepraszam/, ale wydaje mi się, że na tym odlewie w modelu widzę je tej samej długości.
Jako ciekawostkę nadmienię, że w modelu w skali 1:87 EU07 od PIKO ten element jest źle wykonany, a w modelu od Schlesienmodelle jest dobrze.
Zdjęcie oryginału pochodzi ze strony "transport szynowy".
Dobrze widzisz. Zawsze podział skrzyni był niesymetryczny.Jeśli da się jeszcze coś zmienić.... zauważę, że w oryginale te skrzynie są różnej długości, Może źle widzę /wówczas przepraszam/, ale wydaje mi się, że na tym odlewie w modelu widzę je tej samej długości.
-„Zuckerwürfel“, „sugarcube“
Głośnik możesz sobie zamontować np. pod ramą podwozia, zamiast tych czterech zbiorników powietrza.
A gdzie wg. Ciebie takie gniazdo dekodera miało by być? Ponad to jaki głośnik wybrać.
IMHO: nie,
Poprzeglądam zdjęcia tego elementu na przestrzeni lat i podejmę decyzję. Dziękuję za uwagę bo ten niuans jest prawie niewidoczny nawet na Twoim zdjęciu.Garou pisze: ↑05 kwie 2024, 08:58Jeśli da się jeszcze coś zmienić.... zauważę, że w oryginale te skrzynie są różnej długości, Może źle widzę /wówczas przepraszam/, ale wydaje mi się, że na tym odlewie w modelu widzę je tej samej długości.
Jako ciekawostkę nadmienię, że w modelu w skali 1:87 EU07 od PIKO ten element jest źle wykonany, a w modelu od Schlesienmodelle jest dobrze.
Zdjęcie oryginału pochodzi ze strony "transport szynowy".
Jeśli da się jeszcze coś zmienić.... zauważę, że w oryginale te skrzynie są różnej długości, Może źle widzę /wówczas przepraszam/, ale wydaje mi się, że na tym odlewie w modelu widzę je tej samej długości.
Nie ten etap projektu. Najpierw ma jeździć itd a potem zobaczymy gdzie będzie miejsce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości