Wiem, że Kamil je stosował ale ja niestety nie mam tej lokomotywy. Jest ktoś w stanie zmierzyć średnicę kół i rozstaw osi w wózku?
Grupowe zamówienie na napędy też przewiduję.
Kalki oczywiście będą do wyboru od IV do VIep.
Moderator: mod-Tabor
Wiem, że Kamil je stosował ale ja niestety nie mam tej lokomotywy. Jest ktoś w stanie zmierzyć średnicę kół i rozstaw osi w wózku?
Oczywiście, odbędzie się to tam samo jak było w przypadku wagonów 408S.Domiss pisze: ↑06 sty 2024, 10:48 Ciekawy pomysł. Jestem zainteresowany dalszymi szczegółami. Zakładam, że przed składaniem zamówień będziemy mogli zobaczyć zdjęcia poskładanego, jeżdżącego modelu (najlepiej takiego z dźwiękiem, żeby było jasne, że też wejdzie). Oczywiście rozumiem, że osiągnięcie takiego etapu trochę potrwa.
Wojtek_Kraków pisze: ↑06 sty 2024, 09:38 Pantografy będą w zestawie? Bo z wybranego dawcy raczej średnio pasują.
Dałem nawet fotkę naszych pantografów. Może jeszcze raz.
Nie powiedziałem niczego o gnieździe bo takiego nie planuję. W zestawach będą gotowe płytki pod dekoder na przewodach.
Będzie więc płytka ustawiona bezpośrednio na reflektorami. Tak jest najprościej. Same reflektory będą mieć światłowody jak to było w przypadku ST43. To rozwiązanie się tam sprawdziło.
Nie spotkałem się z problemami z dekoderem dźwiękowym a wiem, że jeden z moich klientów taki właśnie model miał.ArturSchŁ pisze: ↑06 sty 2024, 08:34BTW: z napędem PIKO Taurus miałem problemy z dekoderem dźwiękowym. Dekodery jazdy sprawowały się OK, po instalacji dekodera dźwiękowego (innej marki) pojawiły się problemy z parametrami jazdy (brak płynności prędkości, pojawiło się falowanie itp.).
Były to egzemplarze z początku produkcji, możliwe że dziś już nie występują.
Warto przygotować wzorcowy zestaw (zalecany): napęd + dekoder + dźwięki, by efekt końcowy był rzeczywiście PREMIUM.
Niczego nie powiedziałeś gnieździe na dekoder (Next18 ?), dźwiękach, oświetleniu czołowym, kabiny itd.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość