Rozumiem, że teraz przyszedł czas na powrót ...jeromir pisze:Koleje życia sprawiły(...) przekazałem ją ...

Moderator: mod-Makieta
Rozumiem, że teraz przyszedł czas na powrót ...jeromir pisze:Koleje życia sprawiły(...) przekazałem ją ...
Nie ma to jak lokomotywy analogowe sterowane cyfrową logiką.jeromir pisze:Sterowanie wykonałem w oparciu o układy cyfrowe systemu Logister produkcji TELPOD.....
[...]
.... wydłużające się postoje w polu itd.
Czy chodzi ci o urządzenia zastosowane do pokazanej makiety, czy innej - "współczesnej"? Jeśli chodzi o tę starą, to jestem bardzo ciekawy jakie zastosowałeś rozwiązania.jeromir pisze:W następnym odcinku pokażę moją makietkę DCC 109 x 72 cm, opiszę jak wykonałem centralkę i uniwersalne dekodery urządzeń.
Jak masz jakieś fotki tego systemu, to mógłbyś wrzucić na forum. Jest to ciekawy temat, a wielu kolegów ma problem z przechowaniem makiety, a twój pomysł mógłby być pomocny.jeromir pisze:Makieta była wyposażony w system bloczków ze stalowymi linkami i po zakończonej zabawie lądowała w pozycji poziomej na ścianie po uprzednim zdjęciu taboru.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości