Nic prostszego kolego, musisz kupić i sprawdzićraptor.61 pisze:Ciekawe jak świeci i jak się będzie prezentowała na makiecie
Polskie latarnie na makietę
Moderator: mod-Elektryka i DCC
- misiek57
- Kontakt:
Re: Polskie latarnie na makietę
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2010, 20:15 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
-
raptor.61
- Kontakt:
Od dawna nie zaglądałem na forum ale zauważyłem że firma OMKIA wypuściła nowy produkt, lampę z 5-6 oprawami.Ciekawe jak świeci i jak się będzie prezentowała na makiecie 
-
raptor.61
- Kontakt:
Spróbuj z Humbrolem 140 lub 162miki pisze: Najwięcej problemów stwarza farba w kolorze betonu, która nadal nie jest ok.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 10:32 przez raptor.61, łącznie zmieniany 1 raz.
- euzeb
- Kontakt:
Witam!
Kilka fotek z mojej makiety:
,
,
,
, 
Wysokie lampy na peronach to produkt Kluby. Niestety nie jestem najlepszym fotografem.
Pozdrawiam euzeb
Kilka fotek z mojej makiety:
,
,
,
, 
Wysokie lampy na peronach to produkt Kluby. Niestety nie jestem najlepszym fotografem.
Pozdrawiam euzeb
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 10:18 przez euzeb, łącznie zmieniany 2 razy.
-
miki
- Kontakt:
Producenta?? Blachy na słup H&W, na oprawę od WM, rura to rura, wystarczy to wszystko poskładać i polutować, co zabiera 15 min łącznie z zamontowaniem LEDa. Najwięcej problemów stwarza farba w kolorze betonu, która nadal nie jest ok. A ocenę zostawię do własnej wiadomości, jakoś nie rajcuje mnie chlapanie ocenami na prawo i lewo...
-
raptor.61
- Kontakt:
Dzięki kolego że pokazałeś swoje lampy, szkoda iż nie podałeś nazwy producenta oraz swojej oceny tego modelu 
-
miki
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:53 przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiek57
- Kontakt:
Re: Oświetlenie makiet
Gdybyś czytał uważnie post, zauważył byś co napisałem.oelka pisze:To masz pecha.Ale ja z nimi brudzia nie piłem, a jakoś ich znam.
Może i uznają, tylko tak naprawdę to nie mają za dużego wyboru. Jak kolega " oelka "słusznie zauważył "" opraw jak OŻk, OBs, rożnych odmian popularnych tzw "łyżek" na razie nie robi nikt. " ", a to są między innymi jedne z kultowych opraw jak np. ORZ-1raptor.61 pisze:Czytając różne fora doszedłem do przykrych wniosków.Polscy modelarze nie uznają tematu oświetlenia swoich makiet jako ważny, a to olbrzymi błąd.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:52 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
To masz pecha.misiek57 pisze:No kolego, nie wszyscy z nimi pili brudzia, więc mają prawo nie znać.
Jakoś nie widzę co tu porównywać, skoro w ofercie haw nie ma opraw oświetleniowych w wielkości TT.A adresu i telefonu na stronie firmowej nie mają i tylko oto chodziło jeśli coś już porównujemy
Druga sprawa. Wspomniano o firmie Omkia. Jeśli zajrzeć do jej katalogu jest w TT dostępna oprawa ORZ3-Kl, zamontowana na slupie stalowym w czterech wersjach różniących się slupem, lub ilością założonych opraw. Jest tez "lampa podwieszana" bez wyszczególnienia co to za oprawa. Po za tym 9 pozycji w "przygotowaniu" z oprawami OUR2 i OUS2. To nadal nie bardzo jest co lobbowac, przynajmniej w TT.
Zwłaszcza, że takie ORZ3-Kl, najczęściej były zakładane nie na stalowych slupach rurowych, ale bądź na ścianach (jest jako zapowiedz), bądź na slupach energetycznych. A tego w ofercie nie ma. Nawet w zapowiedziach.
A takich opraw jak OŻk, OBs, różnych odmian popularnych tzw "łyżek" na razie nie robi nikt.
To jest cały opis, czy zapowiedz opisu? Bo ja na razie więcej znalazłem na Oprawy.info, gdzie akurat SL-100 i SL-100 PKP są szeroko opisane.raptor.61 pisze:Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią postanowiłem na początku opisać lampę z oprawą ...
Zresztą z Oprawy.info, związane jest tez forum w postaci www.lighting-gallery.pl.
Jeśli chcesz podać coś naprawdę ciekawego, to napisz więcej niż to co jest na "oprawach". Inaczej to już tylko powielanie tego, co już i tak jest.
Krzysztof
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:51 przez oelka, łącznie zmieniany 2 razy.
- misiek57
- Kontakt:
No kolego, nie wszyscy z nimi pili brudzia, więc mają prawo nie znać. A adresu i telefonu na stronie firmowej nie mają i tylko oto chodziło jeśli coś już porównujemymiki pisze:Walnąłeś jak ślepy z armaty. Akurat tak się składa, że ci goście są powszechnie znani, osobiście również, o takich drobnostkach jak komóreczki do nich nie wspominając.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:46 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
-
miki
- Kontakt:
Walnąłeś jak ślepy z armaty. Akurat tak się składa, że ci goście są powszechnie znani, osobiście również, o takich drobnostkach jak komóreczki do nich nie wspominając. 
-
TT88
- Kontakt:
To masz kolego do kolekcji - Hugwa & WiygNdrlukasz pisze:BTW.Nie ufam "firmom" które nie podają swojego adresu pocztowego, czy numeru telefonu.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 08:45 przez TT88, łącznie zmieniany 1 raz.
-
raptor.61
- Kontakt:
Panowie dziękuję za wszelkie podpowiedzi
- misiek57
- Kontakt:
Mniej więcej na to samo wychodziArturSch pisze:... a nie prościej by było zapoznać się z : Jak To Zrobić
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt: