"Pociąg "Easterner" ciągnięty przez parowóz Class A4 60004 Willliam Whitelaw ze składem wagonów osobowych typu Mk1. Tabor produkcji Hornby."
Moja TT - michuchu
Moderator: mod-Moja TT
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: Moja TT - michuchu
Karuzela TT - pociąg "Easterner" (DCC Sound)
https://www.youtube.com/watch?v=kX33zfFJVKA
"Pociąg "Easterner" ciągnięty przez parowóz Class A4 60004 Willliam Whitelaw ze składem wagonów osobowych typu Mk1. Tabor produkcji Hornby."
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Michu Michu Michu "Tymczasem na makiecie pojawiły się nowe pociągi - tym razem BR110 kolei DB ze składem osobowym w moim ulubionym malowaniu oraz dwa parowozy: BR03 DR ze składem Y-ków oraz BR52 z ładunkiem drewna."
- michuchu
- Kontakt:
W pierwszym poście dawno temu napisałem:
Zachęcam do odwiedzin.
Już od pewnego czasu funkcjonuje nowa strona: www.michuchu.plmichuchu pisze: ↑20 kwie 2006, 15:06Nie będę wstawiał na forum fotek mojej makiety oraz taboru ale zapraszam do obejrzenia mojej strony:
www.parys.bydgoszcz.pl/hobby
Zachęcam do odwiedzin.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Michu Michu Michu "Tym razem SU46-034 PKP Cargo ze składem wagonów z drewnem."
"Jest i Herkules ER20-011 ze składem plandekowców"
"EU46-503 PKP Cargo ze składem cystern"
"SU46-007 ze składem osobowym"
"Na koniec forumowy, okolicznościowy Traxx SU140-002 ze składem papug"
"Dzisiaj królował Traxx w malowaniu kolei LOTOS."
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Michu Michu Michu "Wietrzenie taboru... każdy musi sobie pojeździć od czasu do czasu, bo inaczej zadusi się w swoim pudełku
- michuchu
- Kontakt:
Dzięki współpracy z kolegami z forum mogę pochwalić się kolejnymi modelami.

Wagony pochodzą z zestawu 51135. Moim zdaniem prezentują się bardzo dobrze. Ich właściwości jezdne są bez zastrzeżeń. Jakość wykonania jest bardzo wysoka. Wszystkie detale są fabrycznie montowane.

Wagony pochodzą z zestawu 554145. Podobnie jak poprzednicy - świetnie wykonane, napisy bardzo czytelne, dobre właściwości jezdne.
Jest także nabytek z aukcji.

To kilkudziesięcioletni model BTTB, ale w stanie fabrycznie nowym. Czeka go tylko wymiana kół na metalowe, chociaż i na fabrycznych dobrze sobie radzi.
Pozdrawiam,
Michał

Wagony pochodzą z zestawu 51135. Moim zdaniem prezentują się bardzo dobrze. Ich właściwości jezdne są bez zastrzeżeń. Jakość wykonania jest bardzo wysoka. Wszystkie detale są fabrycznie montowane.

Wagony pochodzą z zestawu 554145. Podobnie jak poprzednicy - świetnie wykonane, napisy bardzo czytelne, dobre właściwości jezdne.
Jest także nabytek z aukcji.

To kilkudziesięcioletni model BTTB, ale w stanie fabrycznie nowym. Czeka go tylko wymiana kół na metalowe, chociaż i na fabrycznych dobrze sobie radzi.
Pozdrawiam,
Michał
Ostatnio zmieniony 10 lut 2011, 10:43 przez michuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
grzesiekk2
- Kontakt:
Czasami padają im niektóre serwery (część zdjęć działa - część nie) Ale z reguły szybko działanie wraca do normy.
- krzysztof
- Kontakt:
dopóki nie zobaczyłem tego szukając swojego niebieskiego g10 CSDDBv pisze: Ale LPH? LPH to jedynie z zakładem "Lisovna Plstickych Hmot" mi się kojarzy (mam nadzieję, że nie pokręciłem) a oni jedynie wypraski produkowali...
http://www.volny.cz/nex/tt_katnv/z2b.htm
też tak myślałem.
ja spotkałem 4
3 cyfry + ew. mała litera,
4 cyfry zaczynające się od "3...",
4 cyfry zaczynające się od "6...",
no i tilligowska "95...".
i tak dla przykładu mam wagon chłodnę z logo "niedźwiedź polarny", która raz jest oznaczona 301b, gdzie indziej 3031, a w Sebnitz 6060.
z Czech przychodzą wagony, gdzie na pudełkach są numery wg dwóch pierwszych zasad, a z Sebnitz z oznaczeniami "6..." lub "95..." ale dlaczego, po co
fajne jest natomiast to, że LOCO produkuje te same wagony wagony z różnymi numerami, kolorami napisów i nazwami stacji macierzystych i każdy z nich ma swój oddzielny numer katalogowy.
piszę to dlatego, że pod numerem 3501 znajdziesz także szutrówkę CSD IV ep.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 09:43 przez krzysztof, łącznie zmieniany 2 razy.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Krokodil to ja rozumiem - model Loco wykonany na zlecenie tak samo jak chociażby Piast wykonany przez Loco dla Deltaxu. Ale LPH? LPH to jedynie z zakładem "Lisovna Plstickych Hmot" mi się kojarzy (mam nadzieję, że nie pokręciłem) a oni jedynie wypraski produkowali... DK-Model owszem "Prazdroje" produkuje ale na bazie własnego modelu, zdaje się epoka II.
- michuchu
- Kontakt:
Glm - Prazdroj
Wielkie dzięki za pomoc w zidentyfikowaniu modelu. Teraz ciekawe, numer katalogowy 3501 to numer, którego z wagonów, bo mnie udało się znaleźć dwie aukcje z tymi modelami, ale jak widać są to dwie różne wersje z dwoma różnymi numerami:krzysztof pisze:no niestety wiele nie znalazłem, jedynie nr katalogowy 3501 i opis bez zdjęcia, który jednak pasuje do tej fotki.
pierwsza wersja - epoka III - 42 646
druga wersja (taka jak mój model) - epoka IV - 01 54 102 4 578 - 9
Ja lubię piwo, to i lubię wagony do przewożenia tego trunku, dlatego kupiłemkrzysztof pisze:... byłem tam i właśnie tam go widziałem (i zastanawiałem się nad kupnem...)
To wcale nie jest poza tematem, bo jak się okazało - jak wyczytałem z powyższych aukcji - to model ten powstał we współpracy firm Loco oraz Krokodil:krzysztof pisze:...a tak poza tym tematem, to w sieci i na czeskich stronach aukcyjnych znalazłem wiele "prazdroj"ów, przeważnie jednak na bazie g10 (już od BTTB), a wytwórcy to m.in. LPH, DK-Model i również Krokodil...
Pershink pisze:Výrobcem Krokodil Praha v roce 2007 v kooperaci s firmou Loco.
- krzysztof
- Kontakt:
no niestety wiele nie znalazłem, jedynie nr katalogowy 3501 i opis bez zdjęcia, który jednak pasuje do tej fotki.
tu go masz na drugiej półce od dołu po lewej stronie. zdjęcie zrobione przez Alteo na 10. TT-Vikend Vsestary (dlaczego z tego tematu na Forum zniknęły Jego zdjęcia?). byłem tam i właśnie tam go widziałem (i zastanawiałem się nad kupnem...)

a tak poza tym tematem, to w sieci i na czeskich stronach aukcyjnych znalazłem wiele "prazdroj"ów, przeważnie jednak na bazie g10 (już od BTTB
), a wytwórcy to m.in. LPH, DK-Model i również Krokodil...
http://www.volny.cz/nex/tt_kat/obsah.htm
warto śledzić:
http://www.odklepnuto.cz
http://www.aukro.cz
tu go masz na drugiej półce od dołu po lewej stronie. zdjęcie zrobione przez Alteo na 10. TT-Vikend Vsestary (dlaczego z tego tematu na Forum zniknęły Jego zdjęcia?). byłem tam i właśnie tam go widziałem (i zastanawiałem się nad kupnem...)

a tak poza tym tematem, to w sieci i na czeskich stronach aukcyjnych znalazłem wiele "prazdroj"ów, przeważnie jednak na bazie g10 (już od BTTB
http://www.volny.cz/nex/tt_kat/obsah.htm
warto śledzić:
http://www.odklepnuto.cz
http://www.aukro.cz
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 09:39 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysztof
- Kontakt:
bo to tak jest i też widziałem ten wagon na stoisku LOCO.Trojan pisze:Zdaje się że jest to chłodnia od Loco, używana również do naszych forumowych przeróbek
na dniach mam obiecany katalog czeskich firm zajmujących się modelami kolejowymi i poszperam. sam szukam numeru katalogowego jednego modelu na bazie tego wagonu z napisem OPAT i zielonym pasem.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2009, 09:35 przez krzysztof, łącznie zmieniany 1 raz.
- Trojan
- Kontakt:
Zdaje się że jest to chłodnia od Loco, używana również do naszych forumowych przeróbek 
- michuchu
- Kontakt:
Prazdroj
Oto kolejny wagon w mojej kolekcji - taka mała pamiątka z Czech.

(Chyba) nie jest to wagon z oferty Tilliga, lecz raczej jakiegoś producenta z Czech, który wypuszcza małe serie modeli.
Niestety pani ze sklepu nie była zbyt komunikatywna i zorientowana w temacie. Włożyła wagon do pudełka "Classic model - www.krokodil.cz" ale nie wiem czy to właśnie niejaka firma Krokodil jest twórcą tego wagonu.
Niestety strona krokodil.cz też jest bez zawartości
Może ktoś z Was miał coś więcej do czynienia z tą firmą, a może i z tym modelem?
Pozdrawiam,
Michał
PS. I jeszcze ciekawe miejsce dla odwiedzających Pragę - ten świat kolei działa od czerwca tego roku, ale plany rozwoju mają dość ambitne.

(Chyba) nie jest to wagon z oferty Tilliga, lecz raczej jakiegoś producenta z Czech, który wypuszcza małe serie modeli.
Niestety pani ze sklepu nie była zbyt komunikatywna i zorientowana w temacie. Włożyła wagon do pudełka "Classic model - www.krokodil.cz" ale nie wiem czy to właśnie niejaka firma Krokodil jest twórcą tego wagonu.
Niestety strona krokodil.cz też jest bez zawartości
Może ktoś z Was miał coś więcej do czynienia z tą firmą, a może i z tym modelem?
Pozdrawiam,
Michał
PS. I jeszcze ciekawe miejsce dla odwiedzających Pragę - ten świat kolei działa od czerwca tego roku, ale plany rozwoju mają dość ambitne.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2009, 18:29 przez michuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
- michuchu
- Kontakt:
Przesłałem Arturowi zdjęcia tych modeli. Mam nadzieję, że będą się nadawały aby dodać do 'Katalogu On-line'.Es:
504 0035-2
505 1249-5
Dresden:
118 2999-5
118 3789-9
Jeszcze raz dzięki za wyjaśnienia tej numerologii.
Pozdrawiam,
Michał