polecam pogrzebanie po stronach muzeów wsi np:
http://www.muzeumrolnictwa.pl/images/ga ... /index.htm
moduł super

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Stosowano takie zabezpieczenia. Był to nawet wymóg formalny. Tyle, że ta chałupa... nie posiada komina, a więc i pieca ogrzewającego wszystkie izby.Grzegorz TT pisze:Chaty wiejskie miały raczej inny kształt i w centralnej części piec > kominprzy czym nie pamiętam jak było to rozwiązane przy pokryciu dachu strzechą. Chyba w okolicy komina kładziono kawałki blach.
Podłoże musisz pomalować. Ja używam ciemnego brązu, a pierwsze 3 skrzynki malowałem zielenią. Nawet jeśli za rzadko nasypiesz trawy - nie będzie widać.zwłaszcza denerwuje mnie prześwitujący biały kolor podłoża
Dziękitrucker pisze:Bardzo fajna jest bocznica nawet bez nowego nabytku, szczególnie zasiek węglowy i upaprane płyty betonowe.
Trawę elektrostatyczną stosuję, ale jeszcze wysiewanie nie bardzo mi idzie... zwłaszcza denerwuje mnie prześwitujący biały kolor podłoża, i jak wysiewać trawę np 4,5 mm ....trucker pisze:Chyba nie unikniesz stosowania trawy elektrostatycznej i wtedy trzy odcienie plus obowiązkowy kolor suchej pomoże płynnie zmieniać zieleń na module.
Kamienie albo zlikwiduje, albo czymś zasypie, zakopie, zazielenię... przynajmniej te białetrucker pisze:Drzewa krzaki posypka gąbkowa jest w porządku, kamienie są za duże i malowanie nic nie zmieni.
Jak spaść to z wysokiego koniatrucker pisze:Wystartowałeś kolego z wysokiego pułapu masz na module kilka obiektów ,ciek wodny i poziom wykonania zachęcający do budowania następnych modułów.
Opisują to normy NEM 103 i 112. Zgodnie z nimi, aby minęły się na łuku wagony grupy C (czyli o długości w TT 227mm), w najbardziej pewnie interesujących tutaj przypadkach, musi być spełnione:adamTT pisze:(...) jaki powinien być odstęp między torami? Na forum przewijały się dwie liczby 36mm i 43mm tak mi się przynajmniej kojarzy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość