Już o tym rozmawialiśmy (TU->ArturSch: [Wysłany: 25 Listopad 2006, 20:34]) :maciej_kolej pisze:A to zmienia postać rzeczy - nie mocowałem ich stąd moje spostrzeżenie.

Moderator: mod-Tabor
Już o tym rozmawialiśmy (TU->ArturSch: [Wysłany: 25 Listopad 2006, 20:34]) :maciej_kolej pisze:A to zmienia postać rzeczy - nie mocowałem ich stąd moje spostrzeżenie.
ja wlasnie wczoraj wymienilem wszystkie sprzegi w swoich wagonach. zostal jeszcze tylko stary tabor BTTB, ktory jest w Polsce pod opieka mojego Ojca.adikol pisze:Teraz tylko pozostaje wymiana starych sprzęgów na nowe i pełen komfort
To raczej jestem ja na końcumaciej_kolej pisze:Ameryki pewnie nie odkryję co do nowych sprzegów, bo pewnie jestem jednym z ostatnich wśród Was który rozpoczął stosowanie "krótkich" sprzęgów.
A to zmienia postać rzeczy - nie mocowałem ich stąd moje spostrzeżenie. Jasne.pepsigo2pl pisze:"metalowy kablak" jest przytrzymywany przez gniazdo, wiec po zamontowaniu juz nic nie wylatuje.maciej_kolej pisze:...szybko zwróciłem uwagę na wypadające kabłąki. Dość mizernie mocowane są moim zdaniem poważną wadą.
"metalowy kablak" jest przytrzymywany przez gniazdo, wiec po zamontowaniu juz nic nie wylatuje.maciej_kolej pisze:...szybko zwróciłem uwagę na wypadające kabłąki. Dość mizernie mocowane są moim zdaniem poważną wadą.
Z dużą radością i przyjemnością informuję, że w dniu dzisiejszym dotarły do mnie, wysłane do Sebnitz, dwa wagony Karwendel-Expreß z wymienionymi sprzęgami na NEM z założonymi nowymi sprzęgami. Cała operacja była dla mnie darmowa.Marcin pisze:... jestem ciekaw Artur co powiedzą Niemcy na twoją reklamację.
dokładnie!!! u mnie na małym wznosie rozczepiają się cały czas. Wielka szkoda, oczywiście producent mogłby zadbać o to żeby chodziły na wzniesienach też, szkoda tylko ze tak się nie stało i raczej nie stanie.Charakterek pisze:pewnie też. Te sprzęgi są ideealne do płaskich makiet. Ew. do modułów. Drobne wzniesienie i katastrofa!
Cobrix pisze:Tez sie rozczepiaja tak jak te do gniazd NEM czy troche lepiej dzialaja ?
Panowie... to jest przeciez ten sam zaczep co do gniazda NEM358 - z ta roznica, ze inaczej mocowany, wiec raczej bedzie dzialal tak samo.Charakterek pisze:pewnie też. Te sprzęgi są ideealne do płaskich makiet. Ew. do modułów. Drobne wzniesienie i katastrofa!
Użytkownicy przeglądający to forum: kula i 3 gości