---
W uzupełnieniu (to nie ta sama wypowiedź, jedna wcześniej):oelka pisze:Panowie z TT-board zapewne szukali w Die Lokomotivdatenbank, ktory podaje dla 52-6273 przydzial jako Ty2-686, a dla 52-452 wlasnie Ty-137.
Niestety większość w/w wątku jest po niemiecku, co mi w znacznym stopniu uniemożliwia zrozumienie treści.ulle@tt-board.de pisze:In my book "Katalog der Reichsbahn-Einheitslokomotiven", written by A. Gottwald, are the Numbers 52 369 to 52 523 built in the year 1943 by Borsig, also inclusiv the number 52 452, you searched for.
miki: [Wysłany: 31 Grudzień 2006, 15:35]
---
Ciekawe detale na tych zdjęciach. Na pierwszym widać wyraźnie, że Tiger ma gąsienicę transportową a bojowa (co najmniej jedna) leży na środku platformy. Na drugim widać, że tanki mają gąsienice BOJOWE a co leży na platformach ciężko dostzec. Ciekawe, czyżby przyciśnięci sytuacją faszyści zmieniali tylko jedną??
maciej_kolej: [Wysłany: 31 Grudzień 2006, 15:37]
---
Warto utrzymać klimat II epoki w przypadku Artura. Sporo już zainwestował.
Poniżej czołgi Panther podczas załadunku na front w Ardenach. Jesień 1944. foto zbiory własne.

Warto też zastanowić się nad kolejnymy parowozami. foto internet.

ArturSch: [Wysłany: 31 Grudzień 2006, 16:02]
---
Ta ZeroPiąteczka już dawno wpadła mi w oko (DRG II, rot)maciej_kolej pisze:Warto też zastanowić się nad kolejnymy parowozami. foto internet
Mariusz: [Wysłany: 31 Grudzień 2006, 19:09]
---
Czy takie cacka śmigały po moim Ostbahnie?!
Ufff. Chyba udało mi się odzyskać wszystkie Wasze wypowiedzi.