No nie na TORY, bo rozjadą,
tylko obok

Moderator: mod-Tabor
Mądrego dobrze posłuchaćet22 pisze: ↑22 sie 2024, 21:38 Co innego osie napędowe a co innego zbierające prąd.
W moim (poprzednia seria), napędowe są dwie, a prąd zbierają wszystkie cztery.
ad 1) Ten zapis jest we wszystkich ulotkach (o ile są), moim zdaniem, jeśli nie ma problemów z jazdą to zostaw jak jest.
ad 2) j.w.
ad 3) w moim tak samo,
ad 4) żadnych otworów nie ma,
ad 5) jak w pkt. 1 - jeśli nie ma problemów z jazdą, nie montuj, (choć jest to chyba część zapasowa),
ad 6) niestety nie mam modelowych rozjazdów, nie mam jak sprawdzić,
ad 7) jeśli nowy to reklamuj.

Wielkie dzięki za konkretne odpowiedzi Tobie i pozostałym Kolegom.
 Wielkie dzięki za konkretne odpowiedzi Tobie i pozostałym Kolegom.Mam model, w którym nie było wytłoczenia na wycieraczkę. Też się głowiłem co z tym fantem zrobić. Poszukałem zdjęć lokomotywy, zobaczyłem układ wycieraczek i tak je zamocowałem (przykleiłem) do modelu.Ciora pisze: ↑22 sie 2024, 20:14A co z tymi wycieraczkami? Tak powinno być, że nią ma do nich otworków? :Borczy pisze: ↑22 sie 2024, 19:05 Zgubiłem się trochę w poście( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.
4. Model nie ma otworków na umocowanie wycieraczek. Czy to jest poprawne? W ulotce też nie zaznaczono , że można je zamontować (na rysunku montaż wycieraczek pokazano tylko dla tej starszej wersji SN61).
Może faktycznie za dużo w jednym poście. Chodziło mi o to, że W opisie sklepu jest inaczej niż w realu: wg opisu osie napędne są dwie, u mnie prąd zbierają wszystkie 4, co akurat jest chyba lepsze.Borczy pisze: ↑22 sie 2024, 19:05 Zgubiłem się trochę w poście( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.
 ( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.
 ( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.Sugeruję nie eksperymentować samemu tylko zgłosić usterkę na gwarancji z opisem jak wyżej.

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość