No nie na TORY, bo rozjadą,
tylko obok

Moderator: mod-Tabor
Mądrego dobrze posłuchaćet22 pisze: ↑22 sie 2024, 21:38 Co innego osie napędowe a co innego zbierające prąd.
W moim (poprzednia seria), napędowe są dwie, a prąd zbierają wszystkie cztery.
ad 1) Ten zapis jest we wszystkich ulotkach (o ile są), moim zdaniem, jeśli nie ma problemów z jazdą to zostaw jak jest.
ad 2) j.w.
ad 3) w moim tak samo,
ad 4) żadnych otworów nie ma,
ad 5) jak w pkt. 1 - jeśli nie ma problemów z jazdą, nie montuj, (choć jest to chyba część zapasowa),
ad 6) niestety nie mam modelowych rozjazdów, nie mam jak sprawdzić,
ad 7) jeśli nowy to reklamuj.
Mam model, w którym nie było wytłoczenia na wycieraczkę. Też się głowiłem co z tym fantem zrobić. Poszukałem zdjęć lokomotywy, zobaczyłem układ wycieraczek i tak je zamocowałem (przykleiłem) do modelu.Ciora pisze: ↑22 sie 2024, 20:14A co z tymi wycieraczkami? Tak powinno być, że nią ma do nich otworków? :Borczy pisze: ↑22 sie 2024, 19:05 Zgubiłem się trochę w poście( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.
4. Model nie ma otworków na umocowanie wycieraczek. Czy to jest poprawne? W ulotce też nie zaznaczono , że można je zamontować (na rysunku montaż wycieraczek pokazano tylko dla tej starszej wersji SN61).
Może faktycznie za dużo w jednym poście. Chodziło mi o to, że W opisie sklepu jest inaczej niż w realu: wg opisu osie napędne są dwie, u mnie prąd zbierają wszystkie 4, co akurat jest chyba lepsze.Borczy pisze: ↑22 sie 2024, 19:05 Zgubiłem się trochę w poście( cztery osie napędzane, trzy światła białe.... ).Rozumiem ,że skrzypi, warczy w jedną stronę SN61? Ja bym rozebrał wózek - nie tracisz gwarancji ponieważ mechanizm należy co jakiś czas przesmarować. Na początku pojawienia się Ganza kojarzę problemy z zębatkami. Być może takowa wyzionęła ducha albo jest spory luz i ślizga się.
Sugeruję nie eksperymentować samemu tylko zgłosić usterkę na gwarancji z opisem jak wyżej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość