MakieTTa - TT-maniak
Moderator: mod-Makieta Modułowa
-
- Kontakt:
Re: MakieTTa - TT-maniak
To jak zamiast niej sypać trawę elektrostatyczną 

Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 20:07 przez TT-maniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacekk
- Kontakt:
TT-maniak pisze:TT-maniak pisze:Dalej nie umiem.![]()
Na razie mam pytanko gdzie można nabyć taką elektrotrawosadzarkę
Elektrosadzarki są bardzo drogie. Z tego co pamiętam za elektrosadzarkę firmy Noch trzeba zapłacić niecałe 500zł.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 20:05 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
TT-maniak pisze:Dalej nie umiem.![]()
Na razie mam pytanko gdzie można nabyć taką elektrotrawosadzarkę czy cos w tym rodzaju jest to do trawy elektrostatycznej na makietę.![]()
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 20:04 przez TT-maniak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Chciałem zamieścić plan ale coś jest z imageshack-iem więc spróbuje jutro.
Narazie szukam korka bo w obi i praktikerze ceny sa dosyć duże bo za paczke 30 -68 zł ta za 30 zł to by mi starczyła na 2-3 takie makiety jak mam teraz więc jade do castoramy bo tam jest na sztuki.

Narazie szukam korka bo w obi i praktikerze ceny sa dosyć duże bo za paczke 30 -68 zł ta za 30 zł to by mi starczyła na 2-3 takie makiety jak mam teraz więc jade do castoramy bo tam jest na sztuki.
-
- Kontakt:
Szyby wyminenie
Poprawie ten brud tak jak mówicie i wstawie potem zdjątka.
Raport:
Narazie szykuje się do położenia korka na makiete oraz do przebudowy makiety na sttandard (a właściwie tylko 2 czół makiety
) plan aktualny razem z zamieszczeniem semaforów świetlnych pokaże jutro jak przygotuje 

Poprawie ten brud tak jak mówicie i wstawie potem zdjątka.
Raport:
Narazie szykuje się do położenia korka na makiete oraz do przebudowy makiety na sttandard (a właściwie tylko 2 czół makiety

-
- Kontakt:
mi tez sie podoba tylko co to za szyby w oknach? jakies takie pomalowane, wywal i daj zwykłą przeźroczystą folię
- myszka
- Kontakt:
Moim zdaniem budynek zostaw w spokoju.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Nie podoba mi sie ten ciemny kolor nalozony na sciany. Budynek sie tak nie brudzi.TT-maniak pisze:Oto kilka fotek mojego budynku dworcowego.Nie jest on doskonały ale jest to mój
pierwszy budynek przy ,który oprócz składania coś robie więc prosze o surowe komentarze
Jezeli budek ma byc z czerwonej cegly, nietynkowany, nie kryty cegla klinkierowa, to pomyslabym o wykonaniu sladow zaprawy miedzy ceglami.
Wszelkie slady brudu beda sie w pierwszym rzedzie gromadzic po nizej brzegow parapetow i naczolkow nad oknami, bo beda splywac razem z woda.
Sciany powinny byc matowe.
Ramy okienne wygladaja jak zweglone po pozarze.
Najlepiej poszukaj starego nieotynkowanego budynku i zobacz jak wyglada.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
-
- Kontakt:
Kolego, te 45' to teoria
nikt nie będzie Ci tego kątomierzem sprawdzał. Jak wytniesz to ręcznie to nic się nie stanie. Jeśli uważasz że nie dasz sobie rady tnąc "z ręki" to możesz sobie najwyżej zrobić mały przyrząd:
wziać kawałek drewna, ciachnąć go piłką pod kątem około 45', do tej skośnej powierzchni przymocowac sobie dwoma śrubkami ostrze ze skalpela,czy czego tam używasz, wysunąć je na wymaganą odległośc i ciąć.
Po za tym sypiąc tłuczeń ostateczna kąt tej powierzchni i tak może rozjechać (naogół na bardziej płasko)...

wziać kawałek drewna, ciachnąć go piłką pod kątem około 45', do tej skośnej powierzchni przymocowac sobie dwoma śrubkami ostrze ze skalpela,czy czego tam używasz, wysunąć je na wymaganą odległośc i ciąć.

Po za tym sypiąc tłuczeń ostateczna kąt tej powierzchni i tak może rozjechać (naogół na bardziej płasko)...
-
- Kontakt:
Raczej teą tak zrobie ale wtedy by mi musieli/albo ja pociąć pod kąt 45*
albo trzeba będzie dopłacić
albo zajmie to dużo czasu. 
albo trzeba będzie dopłacić

- Jacula
- Kontakt:
Ja kupiłem w sklepie budowlanym arkusz korka technicznego 100/80 cm grubości 3mm. Kosztowało mnie to 15 zł. Można sobie powycinać według potrzeb.
NIe wiem, czy można taniej.
J
NIe wiem, czy można taniej.
J
Ostatnio zmieniony 18 lis 2006, 15:38 przez Jacula, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Gdzieś już o tym było. Stawiam że tu - http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=1580#1580TT-maniak pisze:Teraz mam zaqmiar kupić sobie korek modelarski jest zgodny ze sTTandardem jak myślicie aukcja trwa do niedzieli.
http://www.allegro.pl/item140022566_kor ... onale.html

I tańsza - alternatywa dla korka tu - http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=11480#11480 Czytać proszę

Ostatnio zmieniony 17 lis 2006, 22:40 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt:
Teraz mam zaqmiar kupić sobie korek modelarski jest zgodny ze sTTandardem jak myślicie aukcja trwa do niedzieli.
- Ranger
- Kontakt:
Jak na mój gust to budynek jest ok. ale wygląda na zbyt plastikowy. Jakbyś go tak trochę zmatowił to by wyglądało na prawdziwą cegłę, byłby idealny.
-
- Kontakt:
A co jest nie tak????