MakieTTa - TT-maniak

sTTandard - Nasze makiety modułowe

Moderator: mod-Makieta Modułowa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jacekk
Kontakt:

Re: MakieTTa - TT-maniak

Post autor: Jacekk »

TT-maniak pisze: Ja tak myśle żeby ten szuter zostawić tylko bardziej rozdrobnić co o tym myślicie?
Najlepiej jak byś ten szuter wymienił na taki , jednak nie wiadomo czy tak łatwo się odczepi, bo wiadomo, że jest na kleju. Myślę, że ten pomysł z rozdrobnieniem jest zły. A jeżeli nawet znajdziesz dobrą metodę na rozdrabnianie to i tak ten szuter pokruszy się za bardzo, część odpadnie. Podsumowując to według mnie masz problem, ale to tylko moje zdanie. Teraz napiszę coś o drzewkach. Miki ma rację mówiąc, abyś zrezygnował z drzewek. Może tobie wydaje się, że są dobre. Popatrz się na prawdziwe drezwa, one nie mają zielonych gałęzi bez liści. Jeżeli już chcesz zrobić własne drzewka to zaglądnij tutaj
Pogadaj z GrzegorzemTT nawet na GG, a myślę, że powie Ci co i jak. Twoja zieleń niska to mata trawiasta i gąbka. Kup sobie kiedyś jakąś fajną trawę, bo te gąbki nie są zbyt dobre. Nie przejmuj się. Wszystko będzie dobrze jeżeli będziesz robił wszystko według pewnych zasad. Wcześniej napisałeś, że chcesz zrobić makietę stacyjną. Jeżeli ma ona tak wyglądac jak ten moduł to odradzam ten pomysł. To tylko zmarnowanie pieniędzy. Zrobisz co chcesz, ale według mojego myślenia lepiej zrobić kolejny moduł szlakowy niż przewalić pieniądze na rozjazdy, napędy, budynki, skoro to i tak dobrze nie będzie wyglądało...

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 lis 2006, 11:12 przez Jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.
TT-maniak
Kontakt:

Post autor: TT-maniak »

Krzaczki już wywaliłem ale postanowiłem nie rezygnować z drzewk i zrobiłem sobie jedno ale z gąbki jutro zdjęcia dzisiaj mi się jużpo prostu nie chce zresztą patrze na film. :D
Ja tak myśle żeby ten szuter zostawić tylko bardziej rozdrobnić co o tym myślicie? :/ Krzaczki żółte jezeli o to ci chodzi to jest gotowa łąka tylko zdrabniana na kawałki i dawana na makiete jest to POLAK :D .Narazie te dzrzewo jest traki m samym kolorem gąbki jak trawa ale staram sie to urozmaićić aby nie było tego widać.Jak znajde odpowiedznie to zrobie z innego koloru. ;)
Ostatnio zmieniony 10 lis 2006, 21:46 przez TT-maniak, łącznie zmieniany 1 raz.
macios2
Kontakt:

Post autor: macios2 »

- trawka super gratulacje
- wymień jak najszybciej ten szuter bo potem ci zostaną puste miejsca między trawą, a szutrem bo przecież nie przykleisz go identycznie jak ten co teraz (to coś :/)
- te krzaczki z drzew wywal jak radzi kolega albo zostaw gdzieś do gór czy też w jakieś zakamarki by ich widać nie było
- tory fajnie ci wyszly
- co to za imitajca te żołte kwiaty?
TT-maniak
Kontakt:

Kolejne są już stacyjne na których będzie trzeba się napracować dlatego ćwicze na szlakowym. :D Właśnie maluje tory. :D
miki
Kontakt:

Post autor: miki »

Lepiej niż gorzej. Zieleń niska - przyzwoita (tylko ten szuter woła o pomstę do nieba). Drzewa - ohyda, sugeruję wszelkie tego typu krzaki od razu do śmieci. Na początek drzew może nie być wcale, lepiej skupić się na najniższej warstwie
vehabir
Kontakt:

Post autor: vehabir »

Trzeba przyznać, że się postarałeś :D podziwiam Cię za to i za to że w tak wczesnym wieku zaczołeś budować 1 makietę i to modułową. Jaki będzie kolejny moduł ?? :mrgreen:
TT-maniak
Kontakt:

Oto kilka obiecany fotek :D .....
Obrazek
Nie patrzcie na drugi plan bo tam jeszcze nie jest zrobione

Obrazek
Zbliżenie trawy i innych
Obrazek
TT-maniak
Kontakt:

Odp1:tak szyny będą z kazdej strony malowane jedną szyne już pomalowałem całą jutro biore sie za drugą właśnie zrobiłem pare fotek tego modułu po małych zmianach zieleni musze przyznac ,że bardzo ładne jest to co sobie kupiłem tylko że sama zieleń kosztowała mnie 38 po zniżkach które mi dał pan ze sklepu.
Odp2:Na modelmani mam już w koszyku zieleń a wikol mam tą tubke i jeszcze troche PONALU wstawiłem na moduł moje pierwsze drezwko i jesztem zadowolony z efektu :D .Jutro włoże fotki ale dopiero po południu(szkoła)
macios2
Kontakt:

Post autor: macios2 »

nie ma sensu zebys jeździł szukał kup na modelmania.com.pl albo na makieciarz.pl tam bedzie wszystko co potrzebujesz a co do wikolu to jedź do castoramy i kup Wikol Dragona w pojemniczku nie wiem ile to ml ale gdzies jak 5 wikoli a wychodzi dużo taniej i kup sobie takich pojemniczkow z 5 bo wikolu naprawdę dużo idzie.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
fotka mich pomalowanych torów
Daj zdjęcie z bliska. Zastosuj macro. Zwiększ oświetlenie.

Co z wewnętrzną stroną szyny? Będziesz malował?
TT-maniak
Kontakt:

Obrazek
fotka mich pomalowanych torów
Ostatnio zmieniony 09 lis 2006, 19:17 przez TT-maniak, łącznie zmieniany 1 raz.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,
Zdjęcia pokaże później aparat mi sie rozładował.
Klasyka...
TT-maniak
Kontakt:

Byłem kupiłem pokaże.
Kupiłem gąbke Fallera nr 181392
Ląke Polaka 5979 ale zmienione na 5972
Klej modelarski z igłą
Total Vikol w tubce
Farbe do malowania szyn i pędzelek
Zdjęcia pokaże później aparat mi sie rozładował.
Ojciec whosho powidział mi o giełdzie w realu w Czeladzi mam zamiar tam jechać chciałem kupić karton na budynki alenie było
TT-maniak
Kontakt:

Oki postaram się :D .Jutro jade do sklepu "Jaga" w Sienianowicach po prezent dla kuzynka bo on też sie tym zajmuje :) .Ale H0 :| i sobie kupie klej do modeli może jakieś trawy i coś jeszcze......Teraz właśnie robie drzewka zobacze co z tego wyjdzie.Na modelmania podpatrzyłem sobie już pare trawek droge narazie zostawie taką jak jest za inne moduły sie nie zabieram (oprócz elektryki i jeżdżenia0 narazie chce skączyć ten i nabrać wprawy do kladzenia zieleni.
Awatar użytkownika
Mariusz
Kontakt:

Post autor: Mariusz »

Głowa do góry. Liczą się chęci! A umiejętności nabywa się z wiekiem i z ilością godzin poświęconych przy makiecie.
Kolega ma dopiero 13 lat ! Za 3 lata dorówna co niektórym pewnie ;)
Ja gdy pierwszy raz zrobiłem nasyp ze steropianu, to wyszedł prostokątny :oops:
Dopiero przyszedł kolega 10 lat starszy, machnął kilka razy nożem i było po wszystkim.
Każdy ma jakiegoś nauczyciela. Ciężko jest uczyc się samemu.
Zapomniałem!
Śruby mocujące do ściany przenieś pod makietkę, albo je zakamufluj.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2006, 19:07 przez Mariusz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Makieta Modułowa”