Otwarcie nowego sklepu w Gdyni 1 lipca 2006
Moderator: mod-Imprezy
- Przemek
- Kontakt:
Re: Otwarcie nowego sklepu w Gdyni 1 lipca 2006
Bardzo Bardzo miła obsługa przez Pana Piotra fajowy mały sklepik, polecam wszytskim z całego serca zakupy w techno-hobby.pl 

- kolejarz
- Kontakt:
To i ja się doczepię do pochwał dla Pana Piotra:
Bardzo miło się z nim rozmawia przez telefon jak i przez internet.
Bez problemu poprzez Gadu-Gadu zamówiłem pantografy, po powrocie z Sebnic już na mnie czekały, wraz z resztą zamówienia, szybka wysyłka.
Uważam, że ceny również są konkurencyjne np: w stosunku z Modelmanią
Co do przejrzystości strony:
Ja jeszcze się nie spotkałem, bym miał problem, jest wyraźnie podzielone na firmy, a czego nie ma na stronie, można zamówić poprzez maila czy telefonicznie.
Wielkie uznania i do usłyszenia przy następnym moim zamówienie Panie Piotrze
Bardzo miło się z nim rozmawia przez telefon jak i przez internet.
Bez problemu poprzez Gadu-Gadu zamówiłem pantografy, po powrocie z Sebnic już na mnie czekały, wraz z resztą zamówienia, szybka wysyłka.
Uważam, że ceny również są konkurencyjne np: w stosunku z Modelmanią
Co do przejrzystości strony:
Ja jeszcze się nie spotkałem, bym miał problem, jest wyraźnie podzielone na firmy, a czego nie ma na stronie, można zamówić poprzez maila czy telefonicznie.
Wielkie uznania i do usłyszenia przy następnym moim zamówienie Panie Piotrze
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 01:07 przez kolejarz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Ok przepraszam pomyliłem się.Grzegorz TT pisze:Maciejumaciej_kolej pisze:A ja się nie zgodzę z opinią Grzegorza...- gdzie ja się czepiam poza stroną internetową
Uważam że 2 tygodnie jak na model ściągany na zamówienie to rewelacja
Przy okazji polecam BR 65
BAJER
Dodam że nadal prowadzę „interesy” z tym sklepem tylko już na większą skalę
-
- Kontakt:
Maciejumaciej_kolej pisze:A ja się nie zgodzę z opinią Grzegorza...

Dodam że nadal prowadzę „interesy” z tym sklepem tylko już na większą skalę

- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Moje zakupy były dokonywane w dość nietypowy sposób - nie przez rozdzielnik z internetu, a bezpośrednio konsultowane z właścicielem lub przez dobrych znajomych z Trójmiasta. Realizacja szybka podobnie jak komunikacja z Techno Hobby. Pełna informacja nt. towaru, mało tego - ostatni mój zakup to w zasadzie towar na żądanie - bez problemu (być może akurat trafiłem, nie przeczę). Właściciel osobiście zainteresował się moim towarem, rzekł bym natychmiast, choć nie musiał tego robić gdyż nie miał go czasowo w ofercie. Okazało się że honor sklepu jest ważny, ale klient przede wszystkim. Cała ta historia ma świadków i świadczy o profesjonalizmie.
Ja jestem zadowolony. Dodam jeszcze że moje zakupy to kropla w morzu zakupów innych kolegów. Tam też widać - tu powtórzę - profesjonalne podejście do klienta. Ja Techno Hobby polecam, sklep sprzyja TT-kowcom.
Ktoś już mówił na forum o trzymaniu modeli na półkach - no BR 65 nie należy do tanich i trzymanie modeli na regaliku tylko po to by każdy go oglądał to lekka przesada. Co jakiś czas owszem można postawić taki model, ale ile w ciągu roku "pójdzie" BR 65 - 1 może 2.
Na prośbę autora w tekście wprowadzono zmiany/moderator/
Ja jestem zadowolony. Dodam jeszcze że moje zakupy to kropla w morzu zakupów innych kolegów. Tam też widać - tu powtórzę - profesjonalne podejście do klienta. Ja Techno Hobby polecam, sklep sprzyja TT-kowcom.
Ktoś już mówił na forum o trzymaniu modeli na półkach - no BR 65 nie należy do tanich i trzymanie modeli na regaliku tylko po to by każdy go oglądał to lekka przesada. Co jakiś czas owszem można postawić taki model, ale ile w ciągu roku "pójdzie" BR 65 - 1 może 2.
Na prośbę autora w tekście wprowadzono zmiany/moderator/
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 16:22 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Nie wiem jak inni koledzy ale ja mam problemy w odnalezieniu na stronie internetowej sklepu interesujących mnie produktów.techno-hobby pisze:Dziękuję forumowiczom za uwagi na temat funkcjonowania mojego sklepu. Cieszę się z ogromnej sympatii oraz wsparcia w postaci zakupów i zamówień.
Dziękuję również za uwagi krytyczne, zwłaszcza te konstruktywne, z podpowiedziami, które traktuję poważnie.
Tego doświadczyłem na własnej skórze - BR 65 Gutzold ściągnięta w 2 tygodnietechno-hobby pisze: Staram się o rozszerzenie asortymentu o modele producentów innych niż Tillig.

Oprócz tego właściciel szybko odpowiada na pytania co raczej należy do rzadkości.
Co więcej stara się konkurować cenowo ze sklepami zagranicznymi co raczej jest trudne z uwagi na 16% VAT w Niemczech (w RP - 22%).
Jak na razie rozwój sklepu wygląda bardzo obiecująco

-
- Kontakt:
Dziękuję forumowiczom za uwagi na temat funkcjonowania mojego sklepu. Cieszę się z ogromnej sympatii oraz wsparcia w postaci zakupów i zamówień.
Dziękuję również za uwagi krytyczne, zwłaszcza te konstruktywne, z podpowiedziami, które traktuję poważnie.
W najbliższym czasie (2-3 tygodnie), co jest ważne dla wielu z was, będę zwiększać dostępny na półce asortyment.
Na razie są tylko dwa tory z ustawionymi modelami TT o długości 1,3 m każdy. Jest to mało.
Staram się o rozszerzenie asortymentu o modele producentów innych niż Tillig.
Zapraszam do sklepu.
Pozdrawiam
Piotr Kunikowski
PS. Modelarstwem kolejowym zajmuję się od 1974 r. nie przypominam sobie uginających się półek Składnic Harcerskich od modeli w różnych skalach. Być może w Tczewie były takie wypasione regały z modelami kolejowymi, w Gdyni i Gdańsku takich kokosów nie widywałem.
Nie mam podstaw by wzdychać: komuno wróć, daj nam tanie modele, w dużych ilościach i dużo pieniędzy w portfelu.
W najbliższym czasie (2-3 tygodnie), co jest ważne dla wielu z was, będę zwiększać dostępny na półce asortyment.
Na razie są tylko dwa tory z ustawionymi modelami TT o długości 1,3 m każdy. Jest to mało.
Staram się o rozszerzenie asortymentu o modele producentów innych niż Tillig.
Zapraszam do sklepu.

Pozdrawiam
Piotr Kunikowski
PS. Modelarstwem kolejowym zajmuję się od 1974 r. nie przypominam sobie uginających się półek Składnic Harcerskich od modeli w różnych skalach. Być może w Tczewie były takie wypasione regały z modelami kolejowymi, w Gdyni i Gdańsku takich kokosów nie widywałem.
Nie mam podstaw by wzdychać: komuno wróć, daj nam tanie modele, w dużych ilościach i dużo pieniędzy w portfelu.
- Marcin
- Kontakt:
Ja nie narzekam bo u Pana Piotra kupuję tylko Ludmiłę na zamówienie. Inny tabor u mojego sprawdzonego dostawcy. Jak na tak krótko istniejący sklep to musze przyznać, że Pan Piotr daje sobie radę super. Pomóżmy mu bo będzie to z korzyścią dla nas.
- krzysztof
- Kontakt:
to jest główny problem
cytat: a ja wszedłem na stronę internetową firmy - widzę model dostępny - więc się spodziewam że jest w sklepie lub w magazynie i jadę, bo przecież to tylko 50 km
i to jest główny problem!
ale skończmy już proszę, bo robi mi się głupio wobec właściciela. to ON DECYDUJE, to jego ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej, a ja mogę sobie znaleźć inne wyjście.
i to jest główny problem!
ale skończmy już proszę, bo robi mi się głupio wobec właściciela. to ON DECYDUJE, to jego ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej, a ja mogę sobie znaleźć inne wyjście.
Hi,
Postaw się Krzysztof w sytuacji Pana Piotra (właściciela). Zakupił byś masę towaru TT wiedząc, że potem będziesz się z tym męczył przez nastepny rok? Chyba nie.
TT w Polsce rozwija się ostatnio mocno ale nie na tyle, żeby od razu każdy sklep zamawiał masę taboru z tej skali. Niestety, taka jest prawda. H0 rządzi i dzieli dlatego masz 3 gabloty H0 i jedną z TT... Nie wymagaj cudów.
Postaw się Krzysztof w sytuacji Pana Piotra (właściciela). Zakupił byś masę towaru TT wiedząc, że potem będziesz się z tym męczył przez nastepny rok? Chyba nie.
TT w Polsce rozwija się ostatnio mocno ale nie na tyle, żeby od razu każdy sklep zamawiał masę taboru z tej skali. Niestety, taka jest prawda. H0 rządzi i dzieli dlatego masz 3 gabloty H0 i jedną z TT... Nie wymagaj cudów.
- krzysztof
- Kontakt:
malkontenctwo
i dlatego żałuję że ten temat wogóle poruszyłem...
bo lokalizacja super (ślepy zauważy), z daleka można zaplanować wypad bo blisko dworca.
a problemu nie widzę w asortymencie sklepu tylko w tych (jak napisałem) "ochach i achach".
po prostu trzeba było napisać że kilka modeli TT i czekamy na więcej...
a ja wszedłem na stronę in ternetową firmy - widzę model dostępny - więc się spodziewam że jest w sklepie lub w magazynie i jadę, bo przecież to tylko 50 km, a do 3miasta to prawie codziennie mam jakiś cel i... porażka - V epoka kilka sztuk
wiesz, żę pamiętam pierwsze csh w tczewie, koniec lat 70.tych - ściana modeli, podzielona równo między H0 TT i N, a z ostatnich lat to pamiętam super kiosk w poznaniu, teraz tam jest jakieś centrum highclass (blisko rynku starego miasta) gdzie to jest?
ja chcę kupować! ale jak mam czekać na realizację zamówienia to kupię gdzie indziej, nawet w sieci, często taniej - nie są to kartofle czy chleb, tutaj działa prawo podaży-popytu
bo lokalizacja super (ślepy zauważy), z daleka można zaplanować wypad bo blisko dworca.
a problemu nie widzę w asortymencie sklepu tylko w tych (jak napisałem) "ochach i achach".
po prostu trzeba było napisać że kilka modeli TT i czekamy na więcej...
a ja wszedłem na stronę in ternetową firmy - widzę model dostępny - więc się spodziewam że jest w sklepie lub w magazynie i jadę, bo przecież to tylko 50 km, a do 3miasta to prawie codziennie mam jakiś cel i... porażka - V epoka kilka sztuk
wiesz, żę pamiętam pierwsze csh w tczewie, koniec lat 70.tych - ściana modeli, podzielona równo między H0 TT i N, a z ostatnich lat to pamiętam super kiosk w poznaniu, teraz tam jest jakieś centrum highclass (blisko rynku starego miasta) gdzie to jest?
ja chcę kupować! ale jak mam czekać na realizację zamówienia to kupię gdzie indziej, nawet w sieci, często taniej - nie są to kartofle czy chleb, tutaj działa prawo podaży-popytu
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: malkontent jestem a chyba do tego wsadziłem kij w mrowis
Nie, nie dziwny. Masz rację.krzysztof pisze: dziwny pogląd jak na wychowanego w komunie
Oczywiście, że sklep dla Ciebie, ...i dla mnie, ...i dla INNYCH. Ale wiesz, takie "wspólne" dobro łatwo zniszczyć ! Co nam wtedy zostanie ?krzysztof pisze:czy to ja istnieję dla sklepu czy sklep dla mnie?

- krzysztof
- Kontakt:
malkontent jestem a chyba do tego wsadziłem kij w mrowisko..
nurtuje mnie jeszcze jedna myśl: czy to ja istnieję dla sklepu czy sklep dla mnie?
ja uważam że to drugie (wiem, dziwny pogląd jak na wychowanego w komunie!)
ja uważam że to drugie (wiem, dziwny pogląd jak na wychowanego w komunie!)
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Re: malkontent jestem
Jest to i tak sklep w którym jest w witrynach najwięcej taboru w TT w 3mieście i okolicach. Jeśli tylko będziesz ponownie i coś kupisz to wzrośnie obrót towaru w TT i następnym razem asortyment będzie większy.krzysztof pisze:wiem, malkontent jestem, w innych sklepach mamy tylko jedną sztukę TT (najczęściej cysternę DEC) a pozostałe to H0.
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Re: malkontent jestem
Techno-Hobby to także, jak wiemy, sklep Internetowy. Nie ma co prawda takiej powierzchni sprzedażnej jak sklepy w DE czy DELTAX (kto był - wie o czym mówięoelka pisze:Dosc czesto sklepy zajmuja ciasne pomieszczenia i na magazyn miejsca jest bardzo malo, jesli w ogole jest.

Pozwolę sobie tu przywołać słowa Charakterka: im więcej będziemy kupować w sklepach PL tym będzie w nich więcej towaru. Jeśli będziemy dokonywać zakupów w sklepach DE czy na eBay'u to w naszych sklepach będziemy mieć tylko podstawowy asortyment (np. parę szt taboru PKP i parę flexów), a na każdą ciekawszą sztukę musimy czekać aż zostanie sprowadzona.
W takiej sytuacji o sklepie świadczy JAKOŚĆ obsługi, wywiązywanie się z umów klient-sklep, dotrzymywanie terminów. Na naszym Forum pisano już o problemach przy niektórych transakcjach. Niestety nie ma w kraju sklepu z kilkuset metrami kw. półek uginających się pod ciężarem towaru w TT ...i nigdy nie bedzie, niestety. Policzmy ile w sumie my wszyscy zakupiliśmy np Taurusów PIKO ...no z jeden karton

Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 21:09 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.