Otwarcie nowego sklepu w Gdyni 1 lipca 2006

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

Awatar użytkownika
Przemek
Kontakt:

Re: Otwarcie nowego sklepu w Gdyni 1 lipca 2006

Post autor: Przemek »

Bardzo Bardzo miła obsługa przez Pana Piotra fajowy mały sklepik, polecam wszytskim z całego serca zakupy w techno-hobby.pl :)
Awatar użytkownika
kolejarz
Kontakt:

Post autor: kolejarz »

To i ja się doczepię do pochwał dla Pana Piotra:
Bardzo miło się z nim rozmawia przez telefon jak i przez internet.
Bez problemu poprzez Gadu-Gadu zamówiłem pantografy, po powrocie z Sebnic już na mnie czekały, wraz z resztą zamówienia, szybka wysyłka.
Uważam, że ceny również są konkurencyjne np: w stosunku z Modelmanią
Co do przejrzystości strony:
Ja jeszcze się nie spotkałem, bym miał problem, jest wyraźnie podzielone na firmy, a czego nie ma na stronie, można zamówić poprzez maila czy telefonicznie.

Wielkie uznania i do usłyszenia przy następnym moim zamówienie Panie Piotrze
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 01:07 przez kolejarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Grzegorz TT pisze:
maciej_kolej pisze:A ja się nie zgodzę z opinią Grzegorza...
Macieju !! - gdzie ja się czepiam poza stroną internetową ?? Uważam że 2 tygodnie jak na model ściągany na zamówienie to rewelacja !! Przy okazji polecam BR 65 :mrgreen: BAJER
Dodam że nadal prowadzę „interesy” z tym sklepem tylko już na większą skalę :lol:
Ok przepraszam pomyliłem się.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

maciej_kolej pisze:A ja się nie zgodzę z opinią Grzegorza...
Macieju !! - gdzie ja się czepiam poza stroną internetową ?? Uważam że 2 tygodnie jak na model ściągany na zamówienie to rewelacja !! Przy okazji polecam BR 65 :mrgreen: BAJER
Dodam że nadal prowadzę „interesy” z tym sklepem tylko już na większą skalę :lol:
Awatar użytkownika
Maciej
Moderator
Kontakt:

Post autor: Maciej »

Moje zakupy były dokonywane w dość nietypowy sposób - nie przez rozdzielnik z internetu, a bezpośrednio konsultowane z właścicielem lub przez dobrych znajomych z Trójmiasta. Realizacja szybka podobnie jak komunikacja z Techno Hobby. Pełna informacja nt. towaru, mało tego - ostatni mój zakup to w zasadzie towar na żądanie - bez problemu (być może akurat trafiłem, nie przeczę). Właściciel osobiście zainteresował się moim towarem, rzekł bym natychmiast, choć nie musiał tego robić gdyż nie miał go czasowo w ofercie. Okazało się że honor sklepu jest ważny, ale klient przede wszystkim. Cała ta historia ma świadków i świadczy o profesjonalizmie.
Ja jestem zadowolony. Dodam jeszcze że moje zakupy to kropla w morzu zakupów innych kolegów. Tam też widać - tu powtórzę - profesjonalne podejście do klienta. Ja Techno Hobby polecam, sklep sprzyja TT-kowcom.
Ktoś już mówił na forum o trzymaniu modeli na półkach - no BR 65 nie należy do tanich i trzymanie modeli na regaliku tylko po to by każdy go oglądał to lekka przesada. Co jakiś czas owszem można postawić taki model, ale ile w ciągu roku "pójdzie" BR 65 - 1 może 2.
Na prośbę autora w tekście wprowadzono zmiany/moderator/
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2006, 16:22 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

techno-hobby pisze:Dziękuję forumowiczom za uwagi na temat funkcjonowania mojego sklepu. Cieszę się z ogromnej sympatii oraz wsparcia w postaci zakupów i zamówień.
Dziękuję również za uwagi krytyczne, zwłaszcza te konstruktywne, z podpowiedziami, które traktuję poważnie.
Nie wiem jak inni koledzy ale ja mam problemy w odnalezieniu na stronie internetowej sklepu interesujących mnie produktów.
techno-hobby pisze: Staram się o rozszerzenie asortymentu o modele producentów innych niż Tillig.
Tego doświadczyłem na własnej skórze - BR 65 Gutzold ściągnięta w 2 tygodnie :D .
Oprócz tego właściciel szybko odpowiada na pytania co raczej należy do rzadkości.
Co więcej stara się konkurować cenowo ze sklepami zagranicznymi co raczej jest trudne z uwagi na 16% VAT w Niemczech (w RP - 22%).
Jak na razie rozwój sklepu wygląda bardzo obiecująco :mrgreen:
techno-hobby
Kontakt:

Post autor: techno-hobby »

Dziękuję forumowiczom za uwagi na temat funkcjonowania mojego sklepu. Cieszę się z ogromnej sympatii oraz wsparcia w postaci zakupów i zamówień.
Dziękuję również za uwagi krytyczne, zwłaszcza te konstruktywne, z podpowiedziami, które traktuję poważnie.
W najbliższym czasie (2-3 tygodnie), co jest ważne dla wielu z was, będę zwiększać dostępny na półce asortyment.
Na razie są tylko dwa tory z ustawionymi modelami TT o długości 1,3 m każdy. Jest to mało.
Staram się o rozszerzenie asortymentu o modele producentów innych niż Tillig.
Zapraszam do sklepu.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam
Piotr Kunikowski

PS. Modelarstwem kolejowym zajmuję się od 1974 r. nie przypominam sobie uginających się półek Składnic Harcerskich od modeli w różnych skalach. Być może w Tczewie były takie wypasione regały z modelami kolejowymi, w Gdyni i Gdańsku takich kokosów nie widywałem.
Nie mam podstaw by wzdychać: komuno wróć, daj nam tanie modele, w dużych ilościach i dużo pieniędzy w portfelu.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Ja nie narzekam bo u Pana Piotra kupuję tylko Ludmiłę na zamówienie. Inny tabor u mojego sprawdzonego dostawcy. Jak na tak krótko istniejący sklep to musze przyznać, że Pan Piotr daje sobie radę super. Pomóżmy mu bo będzie to z korzyścią dla nas.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

to jest główny problem

Post autor: krzysztof »

cytat: a ja wszedłem na stronę internetową firmy - widzę model dostępny - więc się spodziewam że jest w sklepie lub w magazynie i jadę, bo przecież to tylko 50 km
i to jest główny problem!
ale skończmy już proszę, bo robi mi się głupio wobec właściciela. to ON DECYDUJE, to jego ryzyko prowadzenia działalności gospodarczej, a ja mogę sobie znaleźć inne wyjście.
ArturSwider

Post autor: ArturSwider »

Hi,

Postaw się Krzysztof w sytuacji Pana Piotra (właściciela). Zakupił byś masę towaru TT wiedząc, że potem będziesz się z tym męczył przez nastepny rok? Chyba nie.

TT w Polsce rozwija się ostatnio mocno ale nie na tyle, żeby od razu każdy sklep zamawiał masę taboru z tej skali. Niestety, taka jest prawda. H0 rządzi i dzieli dlatego masz 3 gabloty H0 i jedną z TT... Nie wymagaj cudów.
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

malkontenctwo

i dlatego żałuję że ten temat wogóle poruszyłem...
bo lokalizacja super (ślepy zauważy), z daleka można zaplanować wypad bo blisko dworca.
a problemu nie widzę w asortymencie sklepu tylko w tych (jak napisałem) "ochach i achach".

po prostu trzeba było napisać że kilka modeli TT i czekamy na więcej...
a ja wszedłem na stronę in ternetową firmy - widzę model dostępny - więc się spodziewam że jest w sklepie lub w magazynie i jadę, bo przecież to tylko 50 km, a do 3miasta to prawie codziennie mam jakiś cel i... porażka - V epoka kilka sztuk

wiesz, żę pamiętam pierwsze csh w tczewie, koniec lat 70.tych - ściana modeli, podzielona równo między H0 TT i N, a z ostatnich lat to pamiętam super kiosk w poznaniu, teraz tam jest jakieś centrum highclass (blisko rynku starego miasta) gdzie to jest?

ja chcę kupować! ale jak mam czekać na realizację zamówienia to kupię gdzie indziej, nawet w sieci, często taniej - nie są to kartofle czy chleb, tutaj działa prawo podaży-popytu
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: malkontent jestem a chyba do tego wsadziłem kij w mrowis

Post autor: ArturSchŁ »

krzysztof pisze: dziwny pogląd jak na wychowanego w komunie
Nie, nie dziwny. Masz rację.
krzysztof pisze:czy to ja istnieję dla sklepu czy sklep dla mnie?
Oczywiście, że sklep dla Ciebie, ...i dla mnie, ...i dla INNYCH. Ale wiesz, takie "wspólne" dobro łatwo zniszczyć ! Co nam wtedy zostanie ?
;)
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

malkontent jestem a chyba do tego wsadziłem kij w mrowisko..

nurtuje mnie jeszcze jedna myśl: czy to ja istnieję dla sklepu czy sklep dla mnie?
ja uważam że to drugie (wiem, dziwny pogląd jak na wychowanego w komunie!)
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Re: malkontent jestem

Post autor: Gdyniak »

krzysztof pisze:wiem, malkontent jestem, w innych sklepach mamy tylko jedną sztukę TT (najczęściej cysternę DEC) a pozostałe to H0.
Jest to i tak sklep w którym jest w witrynach najwięcej taboru w TT w 3mieście i okolicach. Jeśli tylko będziesz ponownie i coś kupisz to wzrośnie obrót towaru w TT i następnym razem asortyment będzie większy.
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Re: malkontent jestem

Post autor: ArturSchŁ »

oelka pisze:Dosc czesto sklepy zajmuja ciasne pomieszczenia i na magazyn miejsca jest bardzo malo, jesli w ogole jest.
Techno-Hobby to także, jak wiemy, sklep Internetowy. Nie ma co prawda takiej powierzchni sprzedażnej jak sklepy w DE czy DELTAX (kto był - wie o czym mówię :) ), ale pamiętajmy, że zaczął swą działalność bez mała 2 miesiące temu, a powierzchną magazynową dysponuje w Rumi.
Pozwolę sobie tu przywołać słowa Charakterka: im więcej będziemy kupować w sklepach PL tym będzie w nich więcej towaru. Jeśli będziemy dokonywać zakupów w sklepach DE czy na eBay'u to w naszych sklepach będziemy mieć tylko podstawowy asortyment (np. parę szt taboru PKP i parę flexów), a na każdą ciekawszą sztukę musimy czekać aż zostanie sprowadzona.
W takiej sytuacji o sklepie świadczy JAKOŚĆ obsługi, wywiązywanie się z umów klient-sklep, dotrzymywanie terminów. Na naszym Forum pisano już o problemach przy niektórych transakcjach. Niestety nie ma w kraju sklepu z kilkuset metrami kw. półek uginających się pod ciężarem towaru w TT ...i nigdy nie bedzie, niestety. Policzmy ile w sumie my wszyscy zakupiliśmy np Taurusów PIKO ...no z jeden karton !! ...a i z tego, pewnie z 1/3 jak nie połowa, poza PL.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2006, 21:09 przez ArturSchŁ, łącznie zmieniany 3 razy.
Zablokowany

Wróć do „Imprezy”