A może nie... poczytam o innych mechanizmach, może się przekonam. Ale to za jakiś czas, na razie odkładam to na później i biorę się za bardziej przyjemne rzeczy

Dzięki za pomoc

Moderator: mod-Elektryka i DCC
Swego czasu naprawiłem kilka przepalonych napędów rozjazdów i rozprzęgaczy BTTB z demobilu, więc mogę śmiało napisać, że "da się".ŁukaszTT pisze:Próbowałem, nie udało się, wg. mnie ludzkie ręce nie są w stanie z powrotem odpowiednio polutować, zaizolować, nawinąć
Przy 100-ej sztuce wyjdzie Ci już tak ładnie jak z nawijarkiŁukaszTT pisze:... ludzkie ręce nie są w stanie z powrotem odpowiednio polutować, zaizolować, nawinąć
NieNaprawienie uszkodzonej cewki elektromagnesu jest możliwe
Całkiem możliwe, choć wiąże się dodatkowym nakładem pracy, a tego przy budowie makiety i tak nie brakujeJeśli już takie nieszczęście się stało, że mechanizm został uszkodzony, może warto pomyśleć o zastąpieniu mechanizmu elektromagnetycznego silnikowym.
Koledzy takie robili i w literaturze/Sieci znajdziesz rozwiązania na zwykłych silnikach jak i na krokowych.
Może ucieczka do przodu jest dobrym rozwiązaniem ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość