Wystarczy jedna centralka i tyle myszek ile mamy osób - liczmy że od 100 EUR w górę.MisiekWM pisze:... jedna osoba kontroluje cały ruch a poszczególne są przydzielone do danych odcinków.
75 m * (13 do 15 za metr, BAUSATZ) zł => 1000 zł za same flexy.MisiekWM pisze:Ile mniej więcej kosztowało by stworzenie toru zamkniętego o długości 75m
To już zależy od Twojej inwencji ...MisiekWM pisze: ... z sygnalizacją i podstawowymi budynkami (nie koniecznie z trawą).
A dysponujesz jednym i drugim na WYŁĄCZNOŚĆMisiekWM pisze:Gdzie najlepiej się rozłożyć i jak. Czy lepiej w swoim pokoju czy na jakiejś sali?

Nie bardzo mogę zrozumieć Twojego podejścia do problemu: chcesz wydać na raz przygotowaną forsę, zakupić dziesiątki pudełek, a potem to z mozołem zabudować

Wydaje mi się, że najpierw zaczynamy od LOKALIZACJI jaką dysponujemy, np Twój pokój albo całe poddasze w domku jednorodzinnym i w zależności od posiadanego pomieszczenia planujemy budowę:
- moduły w pokoju w blokach (zawsze można je zabrać ze sobą idąc do kolegów i tam rozstawić nawet setki metrów,jak to na dużych spotkaniach),
albo
- budujesz makietę wpasowaną w poddacze (czy pokój) dokładne wykorzystując każdy cm przestrzeni.
Zawsze zaczynamy od konstrukcji (skrzynki/stołu) co już nam może zająć tygodnie lub miesiące (zależy od ilości/wielkości i oczywiście umiejętności) potem powoli rozkładamy tory, kable, elektronikę budynki a na końcu trawę itd.
Taki proces TRWA miesiące

Co do ceny taboru, najtańszy w tej chwili skład to ok 400 zł (np ICE 3).