Dzięki za informację.Tak myślałem.Pewnie to wina dekodera.
Pozdrawiam.
mb1
Digitalizacja E11 + zestaw wagonow pietrowych
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
- mencin
- Kontakt:
Re: Digitalizacja E11 + zestaw wagonow pietrowych
Ja mam Silvera, lokomotywa jezdzila jakies 15 minut (nie mam jeszcze torow przymocowanych do makiety, wiec tylko na chwile rozkladam male petle na podlodze) i wszystko bylo ok. Swiatla dzialaja, kolory sie zmieniaja, plynnie rusza i hamuje.
-
- Kontakt:
Czy z E11 wszystko w porządku?Mam taką,przerobioną na DCC z Goldem mini.Jazda na włączonych światłach powoduje po kilku min. rozłączenie systemu.Loka się zatrzymuje,a "mysz2"pokazuje zwarcie.Był już wątek w tym temacie,fachowcy podali wstępną diagnozę : podobno jakaś wada fabryczna dekodera Gold Mini ( ten typ tak ma).
Dlatego zapytam: jakiego deka użyłeś?
Pozdrawiam.
mb1
Dlatego zapytam: jakiego deka użyłeś?
Pozdrawiam.
mb1
mb1
- mencin
- Kontakt:
Bingo! Wielkie dzieki, pomoglo.
- Ciamosław
- Kontakt:
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeśli chodzi ci o te piętrowe wagony to sprawdź czy koła w wózkach są wsadzone odpowiednio tzn. w jednym wózku izolowana strona kół ma być po jednej stronie, bo inaczej robi zwarcie.
- mencin
- Kontakt:
Digitalizacja E11 + zestaw wagonow pietrowych
Kolejne z serii "glupich" pytan poczatkujacego.
Od dzis jestem posiadaczem pieknego zestawu E11 i wagonow pietrowych ( http://www.modelarski.pl/T01486+N+Zesta ... p2161.html ). Oczywiscie dokupilem sobie do loczki dekoder i bezproblemowo go zainstalowalem. W Compakcie Lenza pozmienialem adresy, lokomotywy bezproblemowo chodza (cyfrowy zestaw startowy z V180), problem pojawia sie kiedy stawiam na tory wagony z nowego zestawu, a mianowicie centralka wylacza sie zupelnie jakby bylo zwarcie. Wagony towarowe chodza bez problemu, te nowe z "analogowego" - digitalizowanego przeze mnie zestawu wylaczaja zasilanie.
Pytanie: czy pominalem cos waznego w digitalizacji? Czy trzeba wymienic kola na jakies izolowane? Czy mam szukac jakiegos uszkodzenia wagonow? Pliz help
Od dzis jestem posiadaczem pieknego zestawu E11 i wagonow pietrowych ( http://www.modelarski.pl/T01486+N+Zesta ... p2161.html ). Oczywiscie dokupilem sobie do loczki dekoder i bezproblemowo go zainstalowalem. W Compakcie Lenza pozmienialem adresy, lokomotywy bezproblemowo chodza (cyfrowy zestaw startowy z V180), problem pojawia sie kiedy stawiam na tory wagony z nowego zestawu, a mianowicie centralka wylacza sie zupelnie jakby bylo zwarcie. Wagony towarowe chodza bez problemu, te nowe z "analogowego" - digitalizowanego przeze mnie zestawu wylaczaja zasilanie.
Pytanie: czy pominalem cos waznego w digitalizacji? Czy trzeba wymienic kola na jakies izolowane? Czy mam szukac jakiegos uszkodzenia wagonow? Pliz help