A tymczasem nareszcie maluję boki na czarno.
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Kamienowanie?ArturSch pisze:TŁUCZEŃ, tłuczniowanie (?)
Wystarczy zewnętrzny łuk zacząć o np 0,5 / 1 cm później niż wewnętrzny (rozsunąć je) by się długie wagony nie ocierały nawet na ciaśniejszych łukach.ArJu pisze:.. czy w każdym miejscu owalu (szczególnie w okolicach zwężeń do sTTandardowych 36mm) miną się np. m-wageny lub podobne?
Tu byłbym ostrożny. Sprawdzałeś, czy w każdym miejscu owalu (szczególnie w okolicach zwężeń do sTTandardowych 36mm) miną się np. m-wageny lub podobne? Wdeług norm (praktyka też dała podobny wynik) promieniem minimalnym przy założeniu odległości 36mm powinno być R=600mm, a u Ciebie, szacuję, jest ok. 350mm. Nie piszę tego, żeby się czepiać. Sam od jakiegoś czasu zastanawiam się nad czymś takim, aby - jak napisał Artur - pobawić się modułami także w domu.WT pisze:... pozwalają pobawić się modułami sTTandardowymi, które należy wpiąć (parami) tam, gdzie ustawiłem do fotki szersze odstępy.
TŁUCZEŃ, tłuczniowanie (?)WT pisze:... poligon do nauki "szutrowania".
Różnie. Ja np. buduję stację składającą się z 6 skrzynek po 90cm długości każda. Jedna z nich (pierwsza) to moduł szlakowy, który może być zabierany (tylko ten) na spotkania sTTandardulmb pisze:Czy rozkładacie na podłodze i łączycie moduł jakimiś przejściówkami?
Oj, tak dobrze to nie mam. Moje kółeczko ustawiłem tylko na czas świąteczno-urlopowy i właśnie je rozebrałem. Niestety nie dysponuję bawialniątrucker pisze:Zazdroszczę koledze możliwości codziennego pojeżdżenia po modułach
Takie mam plany na EURO 2012Grzegorz TT pisze:Na długich prostych widzę z jednej strony spory naddatek ślepej podsypki. Czyżby dalszy rozwój?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość