EU07, MTB

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemcol
Kontakt:

Re: EU07, MTB

Post autor: przemcol »

Patrzą na wpisy w Ilostanie Pojazdów Trakcyjnych to: 054 to IVa-IVb, a 172 to IVc, jeśli chodzi o malowanie.
cichonęk
Kontakt:

Post autor: cichonęk »

IVa
mae
Kontakt:

Post autor: mae »

Te pierwsze malowania EU07 to jaka epoka?
bankier
Kontakt:

Post autor: bankier »

wlodar pisze: 23 paź 2025, 22:55
bankier pisze: 23 paź 2025, 21:02 Ile można o tych nieszczęsnych modelach MTB które może powstaną - może nie?
Tyle, ile będziemy mieć ochotę i czuć potrzebę. :P Gdzie mamy komentować, marudzić, chwalić, bądź ganić modele i producentów jak nie tu? Po to jest forum. Jeśli mnie jakiś temat nie interesuje, nie czytam go, a tym bardziej nie komentuję, bo i po co?
Tabor > zagraniczni producenci > MTB
viewtopic.php?t=10044

a nie w temacie o EU07...
Awatar użytkownika
miano
Kontakt:

Post autor: miano »

Testy jazdy super, ale fajnie jakbyś Adrian podzielił się porządnymi zdjęciami!
Bo na razie wychodzi że jest trochę lepiej niż na pierwszych zdjęciach od Petra.
Pytanie jak bardzo lepiej?
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

bankier pisze: 23 paź 2025, 21:02 Ile można o tych nieszczęsnych modelach MTB które może powstaną - może nie?
Tyle, ile będziemy mieć ochotę i czuć potrzebę. :P Gdzie mamy komentować, marudzić, chwalić, bądź ganić modele i producentów jak nie tu? Po to jest forum. Jeśli mnie jakiś temat nie interesuje, nie czytam go, a tym bardziej nie komentuję, bo i po co?
bankier
Kontakt:

Post autor: bankier »

Ile można o tych nieszczęsnych modelach MTB które może powstaną - może nie? Jest temat o EU07 a nie o producencie. Do meritum. Ja czekam na info od Adriana z Mohelnic.
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Post autor: piottrw »

Pewnie tak jak z SU45 było. Po premierze na targach, na początku przyszłego roku się pojawią.
Mam taką nadzieję.
A z SN52 to w sumie dziwna sprawa. Jedna bym przygarnął.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Ciekawe ile się będzie "pripravovăć". Miejmy nadzieję, że nie tyle co SN52.
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Obie są na stronie Petra:
    https://www.hobby-shop.cz/pl/katalog/68 ... 054-TT-45)
      https://www.hobby-shop.cz/pl/katalog/68 ... 170-TT-45)
      natomiast tam, gdzie przede wszystkim powinny być, czyli na stronie producenta https://mtb-model.com/index.php?page=pr ... meritko=TT jak na razie nie ma o nich ani słowa. Marketing i reklama leży, a potem powiedzą że nie ma zainteresowania (jak było z pierwszą wrzutką o SM52). :evil:
      adrian pander
      Kontakt:

Post autor: adrian pander »

Lokomotywa w realu wygląda lepiej niż na zdjęciach.
      Kupiłem ja w Lipsku w sobotę.
      Gniazdo Plux16 z miejscem na dekoder dźwiękowy.
      Musi przejść przegląd zerowy i wymianę pantografów.
      Na imprezie w Czechach w listopadzie ją przetestuje. Wstawię potem fotki i opinię.
      Aby się nie wykolejały produkty MTB to trzeba ośki wyjąć i ustawić rozstaw. Często są za szeroko, a czasami za wąsko i dlatego na rozjazdach się wykolejają. Należy również je przesmarować lub wyczyścić bo są suche lub zalane oliwą.
      Na imprezach są to najlepsze "konie pociągowe" bez gumek więc nie brudzą toru, nie oblepiają się gumki, a są na tyle ciężkie że się nie ślizgają, nie ma też problemu z odbiorem prądu.
      Sprawy estetyczne to inna kwestia.
      Mam 07 od Kamila i w niej jest odwieczny problem zbierania brudu z torów co wynika z błędów konstrukcyjnych dawcy Tilliga czyli BR218, loka bez czyszczenia nie przejeździ jednego pełnego dnia na imprezie.
      Ja się cieszę że ten model niskobudżetowy wyszedł za 160 euro, włoży się do niego trochę pracy i będzie przyzwoity. Wiadomo piękny jak w H0 to on nie będzie. To taki kompromis. Napęd był stworzony do innej loki prawdopodobnie do 163 która się tez ukazała.
      Na początku temat wyglądu Rumunów wzbudzał duże emocje, a dziś się przyzwyczailiśmy.
      Każdy podejmie decyzję czy sobie ją kupi czy tez nie.

Adrian
      TT SILESIA
      Awatar użytkownika
      lycanananas
      Kontakt:

Post autor: lycanananas »

Fotki z Lipska no wyglądają już lepiej. Jednak nadal mam poczucie, że to zabawka, a nie model.
      Awatar użytkownika
      Adamczewski
      Kontakt:

Post autor: Adamczewski »

Jedno co trzeba przyznać, to że reflektory w końcu wyglądają dużo lepiej niż np. w EP05 i SU45.
      cichonęk
      Kontakt:

Post autor: cichonęk »

Warto zajrzeć na Ilostan Pojazdów Trakcyjnych - są zdjęcia obydwu numerów - 054 i 170. Można porównać oryginały z modelami ale tylko posiadając dokładne zdjęcia tych ostatnich z obydwu stron. Każda strona w oryginale 4E ma inne długości okien bocznych w kabinie maszynisty i zaokrąglone bądź prostokątne okna w drzwiach. Nie znam się na wersjach budy 4E ale takie są spostrzeżenia na pierwszy rzut oka.
      ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryczne”