BR250 tak były takie wersje, natomiast BR110 raczej nie w fabryce, bo jakość malowania nie wygląda na fabrykę, widać tablice z nr lokomotywy były zamaskowane przed malowaniem i są jakby poniżej warstwy farby, podobnie BR119.
Za to ja miałem stare Zeuke, V75 właśnie takie, buda od środka była z niebieskim lakierem czyli CSD i na to już normalny schemat DR czerwono kremowy. I raczej nie była to nocna zmiana a po prostu przemalowali.
BTTB, których nigdy nie było w sklepie
Moderator: mod-Tabor
- piottrw
- Kontakt:
- womo
- Kontakt:
Re: BTTB, których nigdy nie było w sklepie
Będzie jeszcze bardziej pisankowy. To dopiero początek 

- wlodar
- Kontakt:
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Jak się za komuny chodziło do pracy, to się człowiek nudził, szczególnie na nocną zmianę.
Tak z nudów lub dla przyjemności, albo nie chcący, pojawiały się produkty z linii, zupełnie niezgodne z oczekiwaniami (np. pudło lokomotywy z plastiku przeznaczonego dla prusaków). Najczęściej, dziś, trafiają one do Kosza za 1EUR (w Lipsku), ale można je jednak skompletować, obrandować i sprzedać rzeczywiście jako Exclusiv, bo więcej takich nie ma.
Tak z nudów lub dla przyjemności, albo nie chcący, pojawiały się produkty z linii, zupełnie niezgodne z oczekiwaniami (np. pudło lokomotywy z plastiku przeznaczonego dla prusaków). Najczęściej, dziś, trafiają one do Kosza za 1EUR (w Lipsku), ale można je jednak skompletować, obrandować i sprzedać rzeczywiście jako Exclusiv, bo więcej takich nie ma.
- womo
- Kontakt:
Miło wiedzieć, że nie tylko ja mam głupie pomysły 
Znaczy ekskluzywne

Znaczy ekskluzywne

- T_Domagalski
- Moderator
- Kontakt:
Oj, tam! Od razu "ekskluzywne"...
To, że coś uchowało się w pojedynczym egzemplarzu, wcale nie znaczy, że jest od razu "ekskluzywne".
Te modele na filmie to przecież dobrze znane formy z czasów BTTB, tylko pomalowane w dziwne barwy. Zapewne to jakieś prototypy, które nigdy nie trafiły do produkcji. Może to i dobrze, bo zgadzam się w Wlodarem - są paskudne...
To, że coś uchowało się w pojedynczym egzemplarzu, wcale nie znaczy, że jest od razu "ekskluzywne".
Te modele na filmie to przecież dobrze znane formy z czasów BTTB, tylko pomalowane w dziwne barwy. Zapewne to jakieś prototypy, które nigdy nie trafiły do produkcji. Może to i dobrze, bo zgadzam się w Wlodarem - są paskudne...

- wlodar
- Kontakt:
Co to za malowania? To tak w fabryce, czy ktoś sobie przemalował? Nie znam niemieckiego (a przynajmniej niewiele) i niewiele rozumiem z plansz na początku filmu, a nie chce mi się wklepywać tego ręcznie do translatora. Jak dla mnie to dobrze, że nie było ich sklepie, bo te malowania są okropne. 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
BTTB, których nigdy nie było w sklepie
Modele z nocnej zmiany » ekskluzywne lokomotywy BTTB, których nigdy nie było w sklepie:
https://www.youtube.com/watch?v=zAu__AHYkgQ