BTTB, których nigdy nie było w sklepie

Zeuke, BTTB, Rokal itd.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
piottrw
Kontakt:

Re: BTTB, których nigdy nie było w sklepie

Post autor: piottrw »

BR250 tak były takie wersje, natomiast BR110 raczej nie w fabryce, bo jakość malowania nie wygląda na fabrykę, widać tablice z nr lokomotywy były zamaskowane przed malowaniem i są jakby poniżej warstwy farby, podobnie BR119.
Za to ja miałem stare Zeuke, V75 właśnie takie, buda od środka była z niebieskim lakierem czyli CSD i na to już normalny schemat DR czerwono kremowy. I raczej nie była to nocna zmiana a po prostu przemalowali.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Będzie jeszcze bardziej pisankowy. To dopiero początek :lol:
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

womo pisze: 27 wrz 2024, 11:02Miło wiedzieć, że nie tylko ja mam głupie pomysły :lol: Znaczy ekskluzywne 8)
Fakt, ten pomysł jest wyjątkowo głu... yyyy... ekskluzywny i kolekcjonerski. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Jak się za komuny chodziło do pracy, to się człowiek nudził, szczególnie na nocną zmianę.
Tak z nudów lub dla przyjemności, albo nie chcący, pojawiały się produkty z linii, zupełnie niezgodne z oczekiwaniami (np. pudło lokomotywy z plastiku przeznaczonego dla prusaków). Najczęściej, dziś, trafiają one do Kosza za 1EUR (w Lipsku), ale można je jednak skompletować, obrandować i sprzedać rzeczywiście jako Exclusiv, bo więcej takich nie ma.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Miło wiedzieć, że nie tylko ja mam głupie pomysły :lol:
Znaczy ekskluzywne 8)
20240927_110120.jpg
Awatar użytkownika
T_Domagalski
Moderator
Kontakt:

Post autor: T_Domagalski »

Oj, tam! Od razu "ekskluzywne"...
To, że coś uchowało się w pojedynczym egzemplarzu, wcale nie znaczy, że jest od razu "ekskluzywne".

Te modele na filmie to przecież dobrze znane formy z czasów BTTB, tylko pomalowane w dziwne barwy. Zapewne to jakieś prototypy, które nigdy nie trafiły do produkcji. Może to i dobrze, bo zgadzam się w Wlodarem - są paskudne... :lol:
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Co to za malowania? To tak w fabryce, czy ktoś sobie przemalował? Nie znam niemieckiego (a przynajmniej niewiele) i niewiele rozumiem z plansz na początku filmu, a nie chce mi się wklepywać tego ręcznie do translatora. Jak dla mnie to dobrze, że nie było ich sklepie, bo te malowania są okropne. :x
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

BTTB, których nigdy nie było w sklepie

Post autor: ArturSchŁ »

Modele z nocnej zmiany » ekskluzywne lokomotywy BTTB, których nigdy nie było w sklepie:

:arrow: https://www.youtube.com/watch?v=zAu__AHYkgQ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zabytkowe rarytasy”