Dzięki za podpiwiedź z tym programem i wydrukiem 1:1 makieta już ma zmienione promienie najmniejsze to r310.
Gdyby ktoś jednak z okolic znalazł się z długimi parowozami to z chęcią zaproszę żeby sprawdzić czy pojadą
Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami
Moderator: mod-Ogółem
-
- Kontakt:
- womo
- Kontakt:
Re: Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami
Scarm- widok- wielkość obrazu- 1 do 1 (do wydruku)
-
- Kontakt:
Dobry pomysł z programem, wybiorę szyny o danym promieniu i wydruk, tylko czy program Scram wydrukuje oryginalną wielkość szyn?
- womo
- Kontakt:
Porysuj sobie różne promienie na papierze powycinaj i przykładają do tego co masz. Tak najszybciej.
Albo program Scram i stamtąd podrukuj układy torów.
Albo program Scram i stamtąd podrukuj układy torów.
-
- Kontakt:
1 ta fotka jest ze starymi torami teraz są flexy, starałem się to porobić żeby ten br23 sobie dawał radę i nie wypada nigdzie wagony też wszędzie jadą bez wypadania ale to stary tabor
2 co do promienia wstyd ale nie wiem starałem się ich poprostu za ostrych nie robić jak to sprawdzić jaki mi promień wyszedł
3 rozjazdy na dole ew1 na górze na podkładach flex więc wyginałem w razie potrzeby
2 co do promienia wstyd ale nie wiem starałem się ich poprostu za ostrych nie robić jak to sprawdzić jaki mi promień wyszedł
3 rozjazdy na dole ew1 na górze na podkładach flex więc wyginałem w razie potrzeby
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
1.
Gdyby ostatni fragment łuku już był rozjazdem (jego łukową częścią), to zjazd na tor boczny byłby po prostym, a nie "S". Możesz to jeszcze poprawić.
2.
Jaki promień mają najciaśniejsze Twoje łuki
Po 310 (lub więcej) powinno przejść wszystko fabryczne.
Jednak nie łuki są momentami krytycznymi, lecz właśnie esy-floresy, gdy sprzęgi są na max wychylane raz w jedną, a zaraz w drugą stronę. Loka może przejechać, a skład będzie miał problemy.
3.
Rozjazdy to EW1 czy EW2
Na tej fotce widać, że wjeżdżając na górę z łuku, chcąc odbić na tor boczny, lokomotywa wykona skręt po "S" - na pewno będą tu wypadać, jak nie loki to wagony.Gdyby ostatni fragment łuku już był rozjazdem (jego łukową częścią), to zjazd na tor boczny byłby po prostym, a nie "S". Możesz to jeszcze poprawić.
2.
Jaki promień mają najciaśniejsze Twoje łuki

Po 310 (lub więcej) powinno przejść wszystko fabryczne.
Jednak nie łuki są momentami krytycznymi, lecz właśnie esy-floresy, gdy sprzęgi są na max wychylane raz w jedną, a zaraz w drugą stronę. Loka może przejechać, a skład będzie miał problemy.
3.
Rozjazdy to EW1 czy EW2

-
- Kontakt:
Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami
Witam potrzebuje waszej pomocy szukam kogoś z okolic Radzymina 05-250 kto jest w posiadaniu nowych parowozów z dekoderami dcc, chciałbym sprawdzić czy jakiś długie parowozy pojadą po moim torowisku na łukach (ja niestety posiadam tylko stary br 23) zerknijcie w ten temat http://modelarstwo.info/threads/budowam ... ost-546835