Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami

Cała reszta o naszej skali

Moderator: mod-Ogółem

ODPOWIEDZ
marcinx00
Kontakt:

Re: Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami

Post autor: marcinx00 »

Dzięki za podpiwiedź z tym programem i wydrukiem 1:1 makieta już ma zmienione promienie najmniejsze to r310.
Gdyby ktoś jednak z okolic znalazł się z długimi parowozami to z chęcią zaproszę żeby sprawdzić czy pojadą
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Scarm- widok- wielkość obrazu- 1 do 1 (do wydruku)
marcinx00
Kontakt:

Dobry pomysł z programem, wybiorę szyny o danym promieniu i wydruk, tylko czy program Scram wydrukuje oryginalną wielkość szyn?
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Porysuj sobie różne promienie na papierze powycinaj i przykładają do tego co masz. Tak najszybciej.
Albo program Scram i stamtąd podrukuj układy torów.
marcinx00
Kontakt:

1 ta fotka jest ze starymi torami teraz są flexy, starałem się to porobić żeby ten br23 sobie dawał radę i nie wypada nigdzie wagony też wszędzie jadą bez wypadania ale to stary tabor
2 co do promienia wstyd ale nie wiem starałem się ich poprostu za ostrych nie robić jak to sprawdzić jaki mi promień wyszedł
3 rozjazdy na dole ew1 na górze na podkładach flex więc wyginałem w razie potrzeby
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

1.
IMG_20150425_075452.jpg
Na tej fotce widać, że wjeżdżając na górę z łuku, chcąc odbić na tor boczny, lokomotywa wykona skręt po "S" - na pewno będą tu wypadać, jak nie loki to wagony.
Gdyby ostatni fragment łuku już był rozjazdem (jego łukową częścią), to zjazd na tor boczny byłby po prostym, a nie "S". Możesz to jeszcze poprawić.

2.
Jaki promień mają najciaśniejsze Twoje łuki ??
Po 310 (lub więcej) powinno przejść wszystko fabryczne.
Jednak nie łuki są momentami krytycznymi, lecz właśnie esy-floresy, gdy sprzęgi są na max wychylane raz w jedną, a zaraz w drugą stronę. Loka może przejechać, a skład będzie miał problemy.

3.
Rozjazdy to EW1 czy EW2 ??
marcinx00
Kontakt:

Szukam kogos z okolic z nowymi parowozami

Witam potrzebuje waszej pomocy szukam kogoś z okolic Radzymina 05-250 kto jest w posiadaniu nowych parowozów z dekoderami dcc, chciałbym sprawdzić czy jakiś długie parowozy pojadą po moim torowisku na łukach (ja niestety posiadam tylko stary br 23) zerknijcie w ten temat http://modelarstwo.info/threads/budowam ... ost-546835
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogółem”