W kwestii przewagi modelowych nad rurkami to nie ma co dyskutować oczywiście

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
Oczywiście, że tak, ale po takim czyszczeniu często trzeba wygrzebywać fragmenty pumeksu z szutru. W takim pumeksie niestety bardzo szybko robią się dołki od szyn i bardzo łatwo jest "naruszyć" zwrotnicę, szczególnie na rurkach. Mam praktykiJarUs pisze:Łagodniejszy dla szyny jest sztuczny pumekskacper.szczecin pisze:Mówię o bardzo drobnym papierze ściernym, ja po swoich rurkach jeżdżę kostką do szlifowania gładzi .
Łagodniejszy dla szyny jest sztuczny pumekskacper.szczecin pisze:Mówię o bardzo drobnym papierze ściernym, ja po swoich rurkach jeżdżę kostką do szlifowania gładzi .
Mówię o bardzo drobnym papierze ściernym, ja po swoich rurkach jeżdżę kostką do szlifowania gładzi .Borczy pisze:papierem trochę szkodakacper.szczecin pisze:Przetrzyj rurki drobnym papierem ściernym i benzyną/denaturatem koła lokomotywy.poza tym inne loki łącznie z bttb jeżdżą super. Akurat br290 była pierwsza, która zaczęła jeździć po makiecie i trochę zebrała
Hahahahaha....JarUs pisze:... ja zmywacz do paznokci ... darmowa dostawa do domuBorczy pisze:Stosuję izopropanol.
... ja zmywacz do paznokci ... darmowa dostawa do domuBorczy pisze:Stosuję izopropanol.
papierem trochę szkodakacper.szczecin pisze:Przetrzyj rurki drobnym papierem ściernym i benzyną/denaturatem koła lokomotywy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość