Prośba o wycenę.
Moderator: mod-Tabor
-
- Kontakt:
Zestawy
Witam.Zestaw 1 jest rarytasem tylko jak ma metryczkę z numerem 1620 bo takich wyszło tylko 10szt.Często bywa tak że przerabiają zestaw 1160 na ten aby zyskać na cenie.Zestaw 2 też mały rodzynek numer katalogowy 1520.Tutaj trzeba zwrócić uwagę na numer loki,musi mieć V100 148.Zestaw 1 i 2 metryczki mają przyklejone od spodu pudełka plastikowego.Zestaw 3 również rodzynek numer 1962.Bardzo mało spotykany coś dla miłośników innego taboru.
-
- Kontakt:
Re: Prośba o wycenę.
Lubie starocie a sety bttb i zeuke w dobrym stanie kolekcjonerskim maja dla mnie osobiscie wieksza wartosc niz obecny chinski tillig.
- womo
- Kontakt:
Kontrola jakości wycofująca ze sprzedaży uszkadzające się wagonygolab pisze:Z tego co wyszukałem na TTboardzie 4-wagonowy set Touristenexpress to perełka podobno. Po wprowadzeniu do produkcji kontrola jakości zauważyła, że wagon usytuowany w środku powoduje jakieś niedomykanie opakowania i często się uszkadza, wiec set wycofano ze sprzedaży i zastąpiono 3-wagonowym

Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 10:25 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
- golab
- Kontakt:
Z tego co wyszukałem na TTboardzie 4-wagonowy set Touristenexpress to perełka podobno. Po wprowadzeniu do produkcji kontrola jakości zauważyła, że wagon usytuowany w środku powoduje jakieś niedomykanie opakowania i często się uszkadza, wiec set wycofano ze sprzedaży i zastąpiono 3-wagonowym
-
- Kontakt:
Set z V100 jak najbardziej pojawia się na jebaju, to co napisał przed chwilą Krzysztof. Nie za często, niemniej jednak jest do ucelowania. Cena oscyluje między 80-190ojro. Aczkolwiek ostatnio nie znalazł się chętny za 135 ojro. Tak, czy siak potrzebny jest prawdziwy miłośnik tego typu modeli 
Ta samo tyczy się setu SJ. Tylko dla koneserów
A najbardziej poszukiwane są lokomotywy i wagony 4-osiowe
Co do turistena to się nie wypowiadam

Ta samo tyczy się setu SJ. Tylko dla koneserów
A najbardziej poszukiwane są lokomotywy i wagony 4-osiowe

Co do turistena to się nie wypowiadam

- krzysztof
- Kontakt:
pojawia sie, nawet na jebaju - to schyłek produkcji BTTB, widziałem nawet na aukro.czgolab pisze:...ale ten z V100 pierwszy raz widzę (jak w ogóle V100 i reko z III ep w wydaniu BTTB - myślę, że to już Zeuke TT Bahnen)...
tak czy owak - rzadkość
- tydzial
- Kontakt:
Jeżeli masz te sety to trzymaj je jak się da najdłużej chyba że masz nóż na gardle bo te sety nie są tak stare żeby nawet niemiaszki biły się . Tych w Niemczech mogą mieć sporo a na Polskę to nie licz .
- womo
- Kontakt:
Dokładnie jak pisze golab. Zdejmiesz folie i 50% wartości poszłoooooo. Więc niby masz a nie masz hahaha
Zestawy są ciekawe i rzadkie, ale trzeba na nie jeszcze znaleźć chętnych co się o nie pobiją. Więc wartość jest taka ile ludzie za nie będą chcieli zapłacić. Jeśli chcesz za nie zapłacić po 200 zł to tyle są warte. Jeśli chcecie ustalić rzeczywistą cenę to wystawcie na ebay.de, tylko, że wtedy możesz się nie dopchać, albo tez kupić je za 1 euro bo czasami i na takie rodzynki chętnych brak powyżej 50 euro
Do tego trzeba przynajmniej dwóch osób które się pobiją by to kupić, a jeśli już takie mają to pupa z marzeń o kasie ...
Zestawy są ciekawe i rzadkie, ale trzeba na nie jeszcze znaleźć chętnych co się o nie pobiją. Więc wartość jest taka ile ludzie za nie będą chcieli zapłacić. Jeśli chcesz za nie zapłacić po 200 zł to tyle są warte. Jeśli chcecie ustalić rzeczywistą cenę to wystawcie na ebay.de, tylko, że wtedy możesz się nie dopchać, albo tez kupić je za 1 euro bo czasami i na takie rodzynki chętnych brak powyżej 50 euro

Do tego trzeba przynajmniej dwóch osób które się pobiją by to kupić, a jeśli już takie mają to pupa z marzeń o kasie ...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 12:06 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
- golab
- Kontakt:
O ile w kregu zainteresowania masz BTTB to zestawy oprócz Touristen Express maja dość wysoką wartość KOLEKCJONERSKĄ bo są baaaardzo rzadkie, a tym bardziej że stan jak widać mają chyba fabryczny. Ne Ebayu mogą dochodzić do wysokich cen.
Touristen Express widziałem i u nas, ale z 3 wagonami (ten z 4 jest rzaaaadki), ale ten z V100 pierwszy raz widzę (jak w ogóle V100 i reko z III ep w wydaniu BTTB - myślę, że to już Zeuke TT Bahnen)
Ostatni zestaw SJ też może celować wysoko. Kiedyś na Ebayu był zestaw z pomarańczową bobiną SJ i poszedł za ponad 250 ojro ...
Te zestawy mają wartość ściśle kolekcjonerską, bo z użytkową w naszych czasach każdy wie jak jest, sam za pomarańczową BR250 zapłaciłem tyle, że nikt by nie uwierzył, a i tak traktuję to jako okazję
Touristen Express widziałem i u nas, ale z 3 wagonami (ten z 4 jest rzaaaadki), ale ten z V100 pierwszy raz widzę (jak w ogóle V100 i reko z III ep w wydaniu BTTB - myślę, że to już Zeuke TT Bahnen)
Ostatni zestaw SJ też może celować wysoko. Kiedyś na Ebayu był zestaw z pomarańczową bobiną SJ i poszedł za ponad 250 ojro ...
Te zestawy mają wartość ściśle kolekcjonerską, bo z użytkową w naszych czasach każdy wie jak jest, sam za pomarańczową BR250 zapłaciłem tyle, że nikt by nie uwierzył, a i tak traktuję to jako okazję
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 11:51 przez golab, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek
- Kontakt:
Poszukaj analogicznych zestawów na ebay.de i będziesz znał cenę
-
- Kontakt:
Prośba o wycenę.
Witam szanowne grono.
W mojej kolekcji mają szansę pojawić się takie oto zestawy:
http://pokazywarka.pl/n33mbh/
http://pokazywarka.pl/13nxa5/
http://pokazywarka.pl/jxykew/
Chciałbym jednak wiedzieć jaka jest realna wartość w/w setów. O ile zestaw z V 100 można nabyć na pewnym serwisie aukcyjnym
to pozostałych dwóch zestawów, a w szczególności czterowagonowego setu Touristenexpress niestety nie znalazłem
Nadmieniam, że zestawy są w stanie kolekcjonerskim.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Zbyszek
W mojej kolekcji mają szansę pojawić się takie oto zestawy:
http://pokazywarka.pl/n33mbh/
http://pokazywarka.pl/13nxa5/
http://pokazywarka.pl/jxykew/
Chciałbym jednak wiedzieć jaka jest realna wartość w/w setów. O ile zestaw z V 100 można nabyć na pewnym serwisie aukcyjnym

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Zbyszek