Prośba o wycenę.

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

ODPOWIEDZ
marcin r
Kontakt:

zestawy

Post autor: marcin r »

Wiadomo ze porownywac te sety do obecnych modeli i ich techniki nie ma sensu ale jednak maja w sobie to cos na czym warto oko zawiesic.
romanpumas
Kontakt:

Zestawy

Post autor: romanpumas »

Witam.Zestaw 1 jest rarytasem tylko jak ma metryczkę z numerem 1620 bo takich wyszło tylko 10szt.Często bywa tak że przerabiają zestaw 1160 na ten aby zyskać na cenie.Zestaw 2 też mały rodzynek numer katalogowy 1520.Tutaj trzeba zwrócić uwagę na numer loki,musi mieć V100 148.Zestaw 1 i 2 metryczki mają przyklejone od spodu pudełka plastikowego.Zestaw 3 również rodzynek numer 1962.Bardzo mało spotykany coś dla miłośników innego taboru.
marcin r
Kontakt:

Re: Prośba o wycenę.

Post autor: marcin r »

Lubie starocie a sety bttb i zeuke w dobrym stanie kolekcjonerskim maja dla mnie osobiscie wieksza wartosc niz obecny chinski tillig.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

golab pisze:Z tego co wyszukałem na TTboardzie 4-wagonowy set Touristenexpress to perełka podobno. Po wprowadzeniu do produkcji kontrola jakości zauważyła, że wagon usytuowany w środku powoduje jakieś niedomykanie opakowania i często się uszkadza, wiec set wycofano ze sprzedaży i zastąpiono 3-wagonowym
Kontrola jakości wycofująca ze sprzedaży uszkadzające się wagony :cry: Teraz to by zawału dostali jakie buble idą ... :evil:
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 10:25 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

Z tego co wyszukałem na TTboardzie 4-wagonowy set Touristenexpress to perełka podobno. Po wprowadzeniu do produkcji kontrola jakości zauważyła, że wagon usytuowany w środku powoduje jakieś niedomykanie opakowania i często się uszkadza, wiec set wycofano ze sprzedaży i zastąpiono 3-wagonowym
markom
Kontakt:

Post autor: markom »

Set z V100 jak najbardziej pojawia się na jebaju, to co napisał przed chwilą Krzysztof. Nie za często, niemniej jednak jest do ucelowania. Cena oscyluje między 80-190ojro. Aczkolwiek ostatnio nie znalazł się chętny za 135 ojro. Tak, czy siak potrzebny jest prawdziwy miłośnik tego typu modeli :)
Ta samo tyczy się setu SJ. Tylko dla koneserów
A najbardziej poszukiwane są lokomotywy i wagony 4-osiowe :)

Co do turistena to się nie wypowiadam :)
Awatar użytkownika
krzysztof
Kontakt:

Post autor: krzysztof »

golab pisze:...ale ten z V100 pierwszy raz widzę (jak w ogóle V100 i reko z III ep w wydaniu BTTB - myślę, że to już Zeuke TT Bahnen)...
pojawia sie, nawet na jebaju - to schyłek produkcji BTTB, widziałem nawet na aukro.cz
tak czy owak - rzadkość
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Jeżeli masz te sety to trzymaj je jak się da najdłużej chyba że masz nóż na gardle bo te sety nie są tak stare żeby nawet niemiaszki biły się . Tych w Niemczech mogą mieć sporo a na Polskę to nie licz .
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Dokładnie jak pisze golab. Zdejmiesz folie i 50% wartości poszłoooooo. Więc niby masz a nie masz hahaha
Zestawy są ciekawe i rzadkie, ale trzeba na nie jeszcze znaleźć chętnych co się o nie pobiją. Więc wartość jest taka ile ludzie za nie będą chcieli zapłacić. Jeśli chcesz za nie zapłacić po 200 zł to tyle są warte. Jeśli chcecie ustalić rzeczywistą cenę to wystawcie na ebay.de, tylko, że wtedy możesz się nie dopchać, albo tez kupić je za 1 euro bo czasami i na takie rodzynki chętnych brak powyżej 50 euro :mrgreen:
Do tego trzeba przynajmniej dwóch osób które się pobiją by to kupić, a jeśli już takie mają to pupa z marzeń o kasie ...
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 12:06 przez womo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
golab
Kontakt:

Post autor: golab »

O ile w kregu zainteresowania masz BTTB to zestawy oprócz Touristen Express maja dość wysoką wartość KOLEKCJONERSKĄ bo są baaaardzo rzadkie, a tym bardziej że stan jak widać mają chyba fabryczny. Ne Ebayu mogą dochodzić do wysokich cen.

Touristen Express widziałem i u nas, ale z 3 wagonami (ten z 4 jest rzaaaadki), ale ten z V100 pierwszy raz widzę (jak w ogóle V100 i reko z III ep w wydaniu BTTB - myślę, że to już Zeuke TT Bahnen)

Ostatni zestaw SJ też może celować wysoko. Kiedyś na Ebayu był zestaw z pomarańczową bobiną SJ i poszedł za ponad 250 ojro ...

Te zestawy mają wartość ściśle kolekcjonerską, bo z użytkową w naszych czasach każdy wie jak jest, sam za pomarańczową BR250 zapłaciłem tyle, że nikt by nie uwierzył, a i tak traktuję to jako okazję
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 11:51 przez golab, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Poszukaj analogicznych zestawów na ebay.de i będziesz znał cenę
Zbig75
Kontakt:

Prośba o wycenę.

Post autor: Zbig75 »

Witam szanowne grono.
W mojej kolekcji mają szansę pojawić się takie oto zestawy:

http://pokazywarka.pl/n33mbh/

http://pokazywarka.pl/13nxa5/

http://pokazywarka.pl/jxykew/

Chciałbym jednak wiedzieć jaka jest realna wartość w/w setów. O ile zestaw z V 100 można nabyć na pewnym serwisie aukcyjnym ;) to pozostałych dwóch zestawów, a w szczególności czterowagonowego setu Touristenexpress niestety nie znalazłem :( Nadmieniam, że zestawy są w stanie kolekcjonerskim.
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Zbyszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”