W razie zainteresowania zapraszam na PW.
406R TT produkcja seryjna
Moderator: mod-Tabor
- Ranger
- Kontakt:
Re: 406R TT produkcja seryjna
W razie zainteresowania zapraszam na PW.
- wlodar
- Kontakt:
Czy ktoś w najbliższym czasie będzie zamawiał cysterny 406R? Wiem, że Rangerowi łatwiej zamówić odlewanie, trawienie etc. gdy ma więcej zamówień. Ja w najbliższym czasie jestem gotów na dwie cysterny. Czy ktoś w najbliższym czasie planuje zakup?
- Ranger
- Kontakt:
Czynnik w myjce ultradźwiękowej ma i 60st. Do tego kawitacja powoduje drganie cząsteczek i podgrzewanie mytych elementów.
Suszarka do włosów w towarzystwie tego wagonu potrafi go uratować po akcji z myjką
-
mae
- Kontakt:
Jak bardzo ciepła była ta woda? Suszarka rozumiem to niebezpieczne narzędzie w towarzystwie takiego wagonu 
- Ranger
- Kontakt:
NAJLEPIEJ MYĆ W ZIMNEJ WODZIE Z DODATKIEM PŁYNU DO NACZYŃ A POTEM SPŁUKAĆ CZYSTĄ WODĄ LUB WODĄ DEMINERALIZOWANĄ.
JA UMYŁEM W CIEPŁYM CZYNNIKU W MYJCE I MI SIĘ RAMA SKRZYWIŁA.
Taką skrzywioną ramę można potem łatwo wyprostować ciepłym powietrzem a następnie chłodząc ją w zimnej wodzie. Jednak lepiej umyć jw i nie musieć się w to bawić.
- Ranger
- Kontakt:
Nie ma problemu. Mogę robić jak jest taka potrzeba.
-
BarTTek
- Kontakt:
Wygląda obiecująco, mam 406r z pierwszego wypustu z dyszlem na sprzęg, chętnie bym to wymienił. A nawet iść dalej - jako zestaw do upgrade'u modeli innych producentów, którzy nie przewidzieli kksu - np cysterny Deltaxu
- Ranger
- Kontakt:
Dzięki, to mój pierwszy model w 3D w całości i też jestem zadowolony.
W modelach dla was tablice przestawcze i schodki macie trawione. Są też odlewane schodki jakby ktoś nie chciał ryzykować pogięciem trawionek.
Mi się marzy jeszcze wersja pokazowa z pełną instalacją itd ale to już bez KKS musiało by być.
Mam tez pomysł na wprowadzenie do obecnej wersji wózka KKS. Nie było by go w modelu.
-
mae
- Kontakt:
Fajnie wygląda, dobra robota
- Ranger
- Kontakt:
Tak na szybko telefonem. W weekend moze w namiocie bedzie czas ja obfotografować.
- Ranger
- Kontakt:
De facto wystarczy 0,25mm. Jednak te 0,5mm to zapas. Ja zrobiłem na 0 i sprezynka działa. Nic nie widać. Zresztą jest to od spodu a z góry zaslania zbiornik.
-
mae
- Kontakt:
0,5 mm różnicy to w sumie dość sporo. Nie będzie widoczna ta różnica? Elementy wagonu zasłaniają to poszerzenie?
- Ranger
- Kontakt:
Zamówiliśmy sprężyny 1mmz drucikiem 0,15mm jednak "chińczyk" nas oszukał i przyszły sprężyny 1mm ale z drucikiem 0,3mm. Sztywne tak, że nie da się tego użyć.
Dałem do zestawów sprężyny 2mm i konieczne będzie rozpiłowanie tej wnęki na 2,2mm. Obecnie jest 1,7mm.
Nie powinno to stanowić żadnego problemu dla osoby, która potrafi złożyć taki model ale wolę o tym napisać.
Niektóre wyszły z lekkimi niedoskonałościami, które sam usunąłem aby nie irytować nikogo dodatkową pracą.
- Ranger
- Kontakt:
Długie tygodnie pracy zaowocowały dużą partią modeli dla was.
Wagony 406R TT oraz 15W H0 w formie zestawów do samodzielnego montażu są gotowe do konfekcjonowania i wysyłki. Dziękuję za zamówienia i zapraszam ponownie.
Niebawem będę rozsyłał na PW informację do każdego z zamawiających.
Wagony 406R TT oraz 15W H0 w formie zestawów do samodzielnego montażu są gotowe do konfekcjonowania i wysyłki. Dziękuję za zamówienia i zapraszam ponownie.
Niebawem będę rozsyłał na PW informację do każdego z zamawiających.
- Ranger
- Kontakt: