19-ty TT-Weekend Rumia 2026
Moderator: mod-Imprezy
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
Re: 4- ty TT-Weekend w Sopocie2011
Link do ciekawej fotogalerii z imprezy
od foto 54
od foto 54
- Marcin
- Kontakt:
....zminiejsza się ludzi i muzyczka gra.....
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Przeca małe jest piękneKilkujadek pisze:Pomyślcie o większej sali
-
Kilkujadek
- Kontakt:
Pomyślcie o większej sali 
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
I 4-ty TT-Weekend za nami. W tym roku troche w okrojonej czasowo formie nie mniej chyba także udany jak tu powyżej piszecie. Dzięki wielkie Wszystkim za wspaniałą atmosferę, za pomoc w organizacji i za całokształt - szczególnie na sobotnim spotkaniu. Bez Was to by się nie udalo. Jak zwykle mogliśmy liczyć na wsparcie ze strony firm EKA-Model oraz Modart. Tych co byli zapraszamy ponownie, a tych których nie bylo namawiamy na odwiedziny za rok 
- Marcin
- Kontakt:
Dokładnie, ja również jestem pod wrażeniem. Dziekuję za możliwość spotkania się z Szanownym gronem TT-tkowiczów oraz za mozliwosć pojeżdżenia moim taborem po Waszych modułach. Niestety mogłem być tylko w sobotę i to kilka godzin, ale i to jest zadowalające.
- Maciej
- Moderator
- Kontakt:
Uff dotarliśmy do Grudziądza, modele całe
Impreza ze wszech miar udana, a to zasługa Przyjaciół z Trójmiasta oraz z Czech. Tradycyjnie pomorski porządek zaowocował rodzinną TT atmosferą. Tak trzymać. Wkrótce będzie dostępny film z imprezy i fotki. Gorące na szybko odczucia - zbieramy na dekodery dźwięku
rewelacja. Negatywne - PKP razem ze spółkami wzięte w czasie powrotu (o tym w oddzielnym dziale
)
Bardzo ciekawie w tym roku wyglądał układ torowy, miał pewne ograniczenia, ale tym samym zmuszał "lokfirerów" do czujności i skomplikowanych manewrów. Makieta wyglądała niepozornie i skromniej niż w zeszłym roku, ale to były pozory. W czasie jazdy można było się przekonać jak trudno jest utrzymać reżim kilku składów na trasie, a smaczku dodawały pętle w Szwajcarii Pawła Wróblewskiego (speca od makiet budowanych ze spontanem)
Było po prostu fantastycznie. Dodam że makieta była w trakcie imprezy poligonem doświadczalnym przed kolejnymi imprezami - to bardzo ważne
Jeszcze raz dziękujemy za klimaty i jesteśmy na stałych łączach
Impreza ze wszech miar udana, a to zasługa Przyjaciół z Trójmiasta oraz z Czech. Tradycyjnie pomorski porządek zaowocował rodzinną TT atmosferą. Tak trzymać. Wkrótce będzie dostępny film z imprezy i fotki. Gorące na szybko odczucia - zbieramy na dekodery dźwięku
Bardzo ciekawie w tym roku wyglądał układ torowy, miał pewne ograniczenia, ale tym samym zmuszał "lokfirerów" do czujności i skomplikowanych manewrów. Makieta wyglądała niepozornie i skromniej niż w zeszłym roku, ale to były pozory. W czasie jazdy można było się przekonać jak trudno jest utrzymać reżim kilku składów na trasie, a smaczku dodawały pętle w Szwajcarii Pawła Wróblewskiego (speca od makiet budowanych ze spontanem)
Jeszcze raz dziękujemy za klimaty i jesteśmy na stałych łączach
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 15:58 przez Maciej, łącznie zmieniany 1 raz.
-
eg_ptmkż
- Kontakt:
z czasem ...Pawelec pisze:Chłopaki, a może jakieś pierwsze zdjęcia. Umieram z ciekawości!!!
Co niektórzy dopiero co wstali po nocnych obradach, ;pppp
które zaczęły się od wspólnego grilla ...
Dzisiaj premierę na szlaku miał
1) BR189 w malowaniu PRZEWOZÓW REGIONALNYCH

2) T435 - ładne cacko

Nie zabrakło oczywiście specjalnych pociągów wyposażonych w LOK-SOUND`y

Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 15:57 przez eg_ptmkż, łącznie zmieniany 1 raz.
-
krisss
- Kontakt:
Dziękuję kolegom forumowiczom za mile spędzony czas i tt-kową atmosferę.
Dzięki uprzejmości kolegów miałem okazję pojeździć po szlaku do woli - DZIĘKUJĘ.
Impreza jak najbardziej udana.
Dzięki uprzejmości kolegów miałem okazję pojeździć po szlaku do woli - DZIĘKUJĘ.
Impreza jak najbardziej udana.
-
Pawelec
- Kontakt:
Chłopaki, a może jakieś pierwsze zdjęcia. Umieram z ciekawości!!!
- Alteo
Poszalałem ICE3 i zamiast planowanych dwóch dni zostałem jeszcze na niedzielę. Wspaniała atmosfera i super udana impreza. Warto było jechać 425 km.

Ostatnio zmieniony 30 lip 2011, 21:55 przez Alteo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gdyniak
- Moderator
- Kontakt:
Bo jest to impreza dla wszystkich, dla ludzi oglądających nasze składy, a chyba głównie dla nas aby się wyszaleć modelami na torach. Nie ma ograniczeń w epokach, zarządach są tylko ograniczenia w ilości składów na torach i wolnych myszy do sterowania 
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 15:50 przez Gdyniak, łącznie zmieniany 1 raz.
- zubero
- Kontakt:
Ja w tym roku jestem poraz pierwszy, ze swoim składem i córa jeździła az dostała wypieków. Kazdy mógł sobie pojeździc. Fajna impreza! 
-
Pawelec
- Kontakt:
Jak pamiętam z poprzednich lat, każdy sterował na zmianę swoim albo innym składem.
Zaś obsada maszynistów w większości ta sama (jedynie ja się wyłamałem w tym roku i nie mogłem przyjechać).
Zaś obsada maszynistów w większości ta sama (jedynie ja się wyłamałem w tym roku i nie mogłem przyjechać).
- Marcin
- Kontakt:
Jak wygląda sprawa chętnych do jazdy własnymi modelami? Macie jakiś pomysł? Czy impreza pod kątem jazdy ma już stały zespół maszynistów?
Ostatnio zmieniony 01 sie 2011, 15:50 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.