Zdjęcie modelu piko jest "lustrzanym odbiciem" i wprowadza w błąd. Wystarczy popatrzeć na oznakowanie lokomotywy.
Patrząc na lokomotywę z boku lewe okno jest małe a prawe większe. Nie twierdzę, że MTB zrobiło to dobrze.
Moderator: mod-Tabor
Zdjęcie modelu piko jest "lustrzanym odbiciem" i wprowadza w błąd. Wystarczy popatrzeć na oznakowanie lokomotywy.
To może być słuszny trop - EU05 i EU07 są dość zbliżone wymiarami (przy czym w naszej skali Czesiek powinien być o prawie 2mm dłuższy). Jednak blok podwozia rozciąga się praktycznie na całą długość lokomotywy, a na jego płaskich czołach mamy jeszcze płytki z oświetleniem. Dlatego miejsca na prawidłowe wymodelowanie czół siódemki mogło tutaj nie być za wiele.
Myślę, że nie poprawią. Czy poprawili którykolwiek (może poza malowaniem (vide pierwsze groszkowe rumuny))? Sądzę, że tak już zostanie, więc niechaj pocałują mnie tamże.
Łukasz jak zwykle w punkt. Mi nie wypada nic pisać źle na temat tego modelu ale wyraźne różnice widać na pierwszy rzut oka. Szkoda.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość