Sposobów jest tyle, ile modelarzy.A_Tox pisze:A najlepiej jak "szmatka"jest zrobiona z pończochy.
Ja przykładowo preferuję metodę grawitacyjną, czyli obracam moduł do góry nogami nad gazetą i walę pięścią w jego bok...
Moderator: mod-Makieta Modułowa
Sposobów jest tyle, ile modelarzy.A_Tox pisze:A najlepiej jak "szmatka"jest zrobiona z pończochy.
A najlepiej jak "szmatka"jest zrobiona z pończochy.Grzegorz TT pisze:Lepsza jest szmatka na zasłaniająca wlot - pomysł JarkoTTa
Normalka, każdy z nas to przechodziłWicio pisze:Zdjęcie modułu robiłem jeszcze przed wyczesaniem trawy (była na świeżo), szczęśliwy że elektrosadzarka działa.
Tak jak pisał Miki - krople wikolu w odpowiednim miejscu. Metoda czasochłonna ale dająca wspaniałe efekty. Trawę wysiewa się przed sadzeniem drzew, bo te po prostu przeszkadzają w pracy.Wicio pisze:Macie jakiś patent na precyzyjne wysiewanie trawy np. pod drzewami czy tam gdzie po prostu ma być w innym kolorze?
Kupiłem u Irka Busch'a, który ma szansę być tym opisanym przez mikiego. Ten "mój" to 7111.Wicio pisze:Jaki numer ma ten 4mm Busch? U Irka tzn. w Parowoziku?

Nie mam głowy do numerów...Wicio pisze:Jaki numer ma ten 4mm Busch?
TakWicio pisze:U Irka tzn. w Parowoziku?
A ja na odwrót albo wszystko na raz, zależy co mam pod ręką.Zaczynam od trawy 1-2mm, następnie większe kępki z 4,5mm natomiast 6mm używam raczej w niewielkich ilościach

NieWicio pisze:Czy losowe przyklejenie takich ciut wiekszych kawałków posypki gąbkowej i na to posiać trawę to dobry pomysł?
Nie. Polaka się bierze w kolorach: siano, jasna zieleń, zgniła zieleń, zieleń zwykła no i ewentualnie oczojebna.Wicio pisze:Czy istnieje coś tagiego jak wzornik wyrobów Polaka?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości