Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Makieciarz / www.makieciarz.pl
Moderator: mod-Giełda
-
mbsxp8
- Kontakt:
Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl
Gdybym wiedziała, że wystarczy napisać na forum... Płatność zwrócona praktycznie od razu 
- Slawek77
- Kontakt:
Raczej u mnie nie ma z tym problemu, odpisuję najszybciej jak się da, to samo z wysyłkami.
Lecz nie ma co porównywać mnie do Piotra, a to dlatego że prowadzimy inny biznes, ja mam cały towar na stanie Piotr nie.
Do tego ja siedzę na miejscu, a co wiem to Piotr lata po całej Polsce, a w domu bywa jako gość.
Wiem wiem to nie jest wytłumaczenie jego zachowania, dlatego najlepiej kupować nie ważne u kogo ale za pobraniem.
Lecz nie ma co porównywać mnie do Piotra, a to dlatego że prowadzimy inny biznes, ja mam cały towar na stanie Piotr nie.
Do tego ja siedzę na miejscu, a co wiem to Piotr lata po całej Polsce, a w domu bywa jako gość.
Wiem wiem to nie jest wytłumaczenie jego zachowania, dlatego najlepiej kupować nie ważne u kogo ale za pobraniem.
-
piotrek092
- Kontakt:
Nie mam problemu z zakupami u Makieciarza po prostu pisałem ale nie na ten adres co potrzeba,po wyjaśnieniu jest ok ,chociaż czasami potrzebna jest cierpliwość 
- womo
- Kontakt:
To ja mam tak u Ciebie. Co napisze i zapytam to mam odpowiedz, co kupię to za chwilę mam w domuSlawek77 pisze:Ja nie wiem na jakie tel.. dzwonicie i @ piszecie, ja za każdym razem co zadzwonię to odbiera oraz odpisuje.
To samo z zakupami, jak jest coś na stanie to mam to w kilka dni w domu, a jak czegoś nie ma na stanie to po prostu nie zamawiam.
Czyli można
-
bankier
- Kontakt:
Tak sobie czytam i stojąc zupełnie z boku - wygląda na to, że u Makieciarza są równi i równiejsi. Są klienci, którzy nie mają problemów z kontaktem, z terminowością dostaw nawet do rąk własnych. Ale są też tacy, którzy nie wkupili się w łaski Właściciela i mają kłopot (luty - marzec):
Pawelec pisze:Ktoś wie co się dzieje z Makieciarzem, na maile nie odpowiada (wysłałem dwa), na FB też go nie widzę
Gdyby opisany przypadek był pierwszym pewnie nie kliknąłbym w ten wątek. Ale sytuacja niestety się powtarza. Ja omijam ten sklep dalekim łukiem i wzorem przedmówców polecam zakupy za południową granicą.piotrek092 pisze:Nie tylko Ty ,pare razy pisałem i cisza.
- Slawek77
- Kontakt:
Ja nie wiem na jakie tel.. dzwonicie i @ piszecie, ja za każdym razem co zadzwonię to odbiera oraz odpisuje.
To samo z zakupami, jak jest coś na stanie to mam to w kilka dni w domu, a jak czegoś nie ma na stanie to po prostu nie zamawiam.
@wlodar
Załóż sklep to zobaczysz czy będziesz wygodnie żyć z tego hobby, a potem bzdury będziesz mógł wypisywać
!
@wlodar
Załóż sklep to zobaczysz czy będziesz wygodnie żyć z tego hobby, a potem bzdury będziesz mógł wypisywać
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Potwierdzam, też tak miałem.womo pisze:A zdarzyło się kilka razy, że po kilku miesiącach znalazł to czego szukałem i dał znać, że ma i czy nadal jestem zainteresowany.
- womo
- Kontakt:
Nie brakuje bo sam czasami zamawiam to czego nie ma na stanie.Niejeden+ pisze:U Petra do ideału brakuje możliwości zamówienia rzeczy z poza oferty.
A może dlatego jest taka dobry?
U niego jak zamawiasz z poza oferty to dostajesz stany magazynowe co ma producent i nie ma zabawy w kotka i myszkę bo sam widzisz co jest i co chcesz zamówić.
A zdarzyło się kilka razy, że po kilku miesiącach znalazł to czego szukałem i dał znać, że ma i czy nadal jestem zainteresowany.
Tak, że nie dla tego.
- Niejeden+
- Kontakt:
U Petra do ideału brakuje możliwości zamówienia rzeczy z poza oferty.
- wlodar
- Kontakt:
Pewnie, że można. Może zgłoś temat do rzecznika praw konsumenta. Raz karę zapłaci, to może zacznie w końcu poważniej traktować tych, dzięki którym może sobie wygodnie żyć.
-
mbsxp8
- Kontakt:
Lokomotywa miała być na prezent, dlatego wybrałam towar dostępny. Jak się później okazało (po dokonaniu płatności) jednak nie było jej na stanie. Zgodnie z propozycją Sprzedającego wybrałam inną dostępną na stanie lokomotywę i tu kontakt się urwał... Po paru tygodniach i wielu nieudanych próbach dodzwonienia się (zarówno na nr polski jak i na niemiecki) poprosiłam o zwrot pieniędzy. Dalej nie ma kontaktu, a na giełdę w Warszawie mi niestety nie po drodze
Zdaję sobie sprawę, że realizacja zamówienia może trochę potrwać, ale zwrot płatności chyba można wykonać "od ręki".
Zdaję sobie sprawę, że realizacja zamówienia może trochę potrwać, ale zwrot płatności chyba można wykonać "od ręki".
- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Ciekawe, że kupując w CZ (u Petra) nie ma opisanych powyżej problemów, a ceny nie ustępują cenom Makieciarza.
-
AKU Chudy
- Kontakt:
Ja mam też nie najlepsze doświadczenia - głównie jeśli chodzi o terminowość i kontakt. W sumie trzy razy coś zamawiałem i mam dość - wolę dopłacić parę złotych gdzie indziej, bo nie lubię być lekceważony.
Ostatni przypadek - chciałem kupiz z21 bialy. Napisałem e-mail czy jest dostępny, a jak nie to ile trzeba czekać. Dostałem odpowiedz, że do tygodnia powinien mieć bez problemu. Złozyłem zamówienie, na szczeście nie płaciłem z gory. Po 2 tygodniach napisałem jaki jest stan zamówienia. Cisza. Pisałem grzecznie co tydzień przez następne 3 tygodnie z przypowmnieniem o zamówieniu. Cisza. Dałem sobie spokój.
Kupiłem gdzie indziej.
Tabor kupuje w AMC, bo jestem z Wrocławia. Mimo róznych opini na forum nigdy się nie zawiodłem - a ceny da radę przy większych zakupach delikatnie negocjować - co biorąc pod uwagę, że nie ma kosztow przesyłki wychodzi taniej niż w innych sklepach. Faktem jest, że w AMC trzeba dzwonić i się dopytywac o status zamowienia - ale mam tak tylko w przypadku rzeczy nietypowych (głównie jakiś części).
KC
Ostatni przypadek - chciałem kupiz z21 bialy. Napisałem e-mail czy jest dostępny, a jak nie to ile trzeba czekać. Dostałem odpowiedz, że do tygodnia powinien mieć bez problemu. Złozyłem zamówienie, na szczeście nie płaciłem z gory. Po 2 tygodniach napisałem jaki jest stan zamówienia. Cisza. Pisałem grzecznie co tydzień przez następne 3 tygodnie z przypowmnieniem o zamówieniu. Cisza. Dałem sobie spokój.
Kupiłem gdzie indziej.
Tabor kupuje w AMC, bo jestem z Wrocławia. Mimo róznych opini na forum nigdy się nie zawiodłem - a ceny da radę przy większych zakupach delikatnie negocjować - co biorąc pod uwagę, że nie ma kosztow przesyłki wychodzi taniej niż w innych sklepach. Faktem jest, że w AMC trzeba dzwonić i się dopytywac o status zamowienia - ale mam tak tylko w przypadku rzeczy nietypowych (głównie jakiś części).
KC
- Robcio1910
- Kontakt:
Ja osobiście nie mam z zakupami u Piotra prawie żadnych problemów ...
Ostatnio na Zlocie w Radomiu odebrałem zamówiony towar bez żadnych problemów tym razem osobiście.
Zazwyczaj Piotrek przywozi mi zamówienie osobiście wracając z giełdy w Warszawie.
Z telefonami bywa różnie, zazwyczaj Piotr oddzwania do mnie jak w danym momencie nie może odebrać, najczęściej ponawiam telefon i jest ok.
Pozdrawiam wszystkich
Ostatnio na Zlocie w Radomiu odebrałem zamówiony towar bez żadnych problemów tym razem osobiście.
Zazwyczaj Piotrek przywozi mi zamówienie osobiście wracając z giełdy w Warszawie.
Z telefonami bywa różnie, zazwyczaj Piotr oddzwania do mnie jak w danym momencie nie może odebrać, najczęściej ponawiam telefon i jest ok.
Pozdrawiam wszystkich
- wlodar
- Kontakt:
Niby racja, ale za pobraniem jest sporo drożej, no i ja osobiście wolę paczkomat, bo mam pod domem i odbieram kiedy chcę.
Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale w Łodzi kurierzy mają często irytującą tendencję do dzwonienia w ostatniej chwili, że właśnie jest pod moim domem i dlaczego mnie nie ma, w tyłku mając to, że jestem w pracy i nie mogę teraz wyjść, albo że pracuję w innym mieście. Pomijając już fakt, że w uwagach do zamówienia wyraźnie prosiłem o kontakt w celu umówienia się na odbiór (oczywiście pomstuję tu na firmy kurierskie, nie na sklep). Stąd osobiście wolę paczkomat, a to już trzeba opłacić z góry.
Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale w Łodzi kurierzy mają często irytującą tendencję do dzwonienia w ostatniej chwili, że właśnie jest pod moim domem i dlaczego mnie nie ma, w tyłku mając to, że jestem w pracy i nie mogę teraz wyjść, albo że pracuję w innym mieście. Pomijając już fakt, że w uwagach do zamówienia wyraźnie prosiłem o kontakt w celu umówienia się na odbiór (oczywiście pomstuję tu na firmy kurierskie, nie na sklep). Stąd osobiście wolę paczkomat, a to już trzeba opłacić z góry.