Makieciarz / www.makieciarz.pl

Każdy sklep w osobnym wątku.

Moderator: mod-Giełda

ODPOWIEDZ
mbsxp8
Kontakt:

Re: Makieciarz / www.makieciarz.pl

Post autor: mbsxp8 »

Gdybym wiedziała, że wystarczy napisać na forum... Płatność zwrócona praktycznie od razu :)
Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Post autor: Slawek77 »

Raczej u mnie nie ma z tym problemu, odpisuję najszybciej jak się da, to samo z wysyłkami.
Lecz nie ma co porównywać mnie do Piotra, a to dlatego że prowadzimy inny biznes, ja mam cały towar na stanie Piotr nie.
Do tego ja siedzę na miejscu, a co wiem to Piotr lata po całej Polsce, a w domu bywa jako gość.
Wiem wiem to nie jest wytłumaczenie jego zachowania, dlatego najlepiej kupować nie ważne u kogo ale za pobraniem.
piotrek092
Kontakt:

Post autor: piotrek092 »

Nie mam problemu z zakupami u Makieciarza po prostu pisałem ale nie na ten adres co potrzeba,po wyjaśnieniu jest ok ,chociaż czasami potrzebna jest cierpliwość :lol:
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Slawek77 pisze:Ja nie wiem na jakie tel.. dzwonicie i @ piszecie, ja za każdym razem co zadzwonię to odbiera oraz odpisuje.
To samo z zakupami, jak jest coś na stanie to mam to w kilka dni w domu, a jak czegoś nie ma na stanie to po prostu nie zamawiam.
To ja mam tak u Ciebie. Co napisze i zapytam to mam odpowiedz, co kupię to za chwilę mam w domu :mrgreen:
Czyli można :mrgreen:
bankier
Kontakt:

Post autor: bankier »

Tak sobie czytam i stojąc zupełnie z boku - wygląda na to, że u Makieciarza są równi i równiejsi. Są klienci, którzy nie mają problemów z kontaktem, z terminowością dostaw nawet do rąk własnych. Ale są też tacy, którzy nie wkupili się w łaski Właściciela i mają kłopot (luty - marzec):
Pawelec pisze:Ktoś wie co się dzieje z Makieciarzem, na maile nie odpowiada (wysłałem dwa), na FB też go nie widzę
piotrek092 pisze:Nie tylko Ty ,pare razy pisałem i cisza ?? .
Gdyby opisany przypadek był pierwszym pewnie nie kliknąłbym w ten wątek. Ale sytuacja niestety się powtarza. Ja omijam ten sklep dalekim łukiem i wzorem przedmówców polecam zakupy za południową granicą.
Awatar użytkownika
Slawek77
Kontakt:

Post autor: Slawek77 »

Ja nie wiem na jakie tel.. dzwonicie i @ piszecie, ja za każdym razem co zadzwonię to odbiera oraz odpisuje.
To samo z zakupami, jak jest coś na stanie to mam to w kilka dni w domu, a jak czegoś nie ma na stanie to po prostu nie zamawiam.

@wlodar
Załóż sklep to zobaczysz czy będziesz wygodnie żyć z tego hobby, a potem bzdury będziesz mógł wypisywać !!!
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

womo pisze:A zdarzyło się kilka razy, że po kilku miesiącach znalazł to czego szukałem i dał znać, że ma i czy nadal jestem zainteresowany.
Potwierdzam, też tak miałem.
Awatar użytkownika
womo
Kontakt:

Post autor: womo »

Niejeden+ pisze:U Petra do ideału brakuje możliwości zamówienia rzeczy z poza oferty.
A może dlatego jest taka dobry?
Nie brakuje bo sam czasami zamawiam to czego nie ma na stanie.
U niego jak zamawiasz z poza oferty to dostajesz stany magazynowe co ma producent i nie ma zabawy w kotka i myszkę bo sam widzisz co jest i co chcesz zamówić.
A zdarzyło się kilka razy, że po kilku miesiącach znalazł to czego szukałem i dał znać, że ma i czy nadal jestem zainteresowany.
Tak, że nie dla tego.
Awatar użytkownika
Niejeden+
Kontakt:

Post autor: Niejeden+ »

U Petra do ideału brakuje możliwości zamówienia rzeczy z poza oferty.
A może dlatego jest taka dobry?
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Pewnie, że można. Może zgłoś temat do rzecznika praw konsumenta. Raz karę zapłaci, to może zacznie w końcu poważniej traktować tych, dzięki którym może sobie wygodnie żyć.
mbsxp8
Kontakt:

Post autor: mbsxp8 »

Lokomotywa miała być na prezent, dlatego wybrałam towar dostępny. Jak się później okazało (po dokonaniu płatności) jednak nie było jej na stanie. Zgodnie z propozycją Sprzedającego wybrałam inną dostępną na stanie lokomotywę i tu kontakt się urwał... Po paru tygodniach i wielu nieudanych próbach dodzwonienia się (zarówno na nr polski jak i na niemiecki) poprosiłam o zwrot pieniędzy. Dalej nie ma kontaktu, a na giełdę w Warszawie mi niestety nie po drodze ;)
Zdaję sobie sprawę, że realizacja zamówienia może trochę potrwać, ale zwrot płatności chyba można wykonać "od ręki".
Awatar użytkownika
ArturSchŁ
Administrator
Kontakt:

Post autor: ArturSchŁ »

Ciekawe, że kupując w CZ (u Petra) nie ma opisanych powyżej problemów, a ceny nie ustępują cenom Makieciarza.
AKU Chudy
Kontakt:

Post autor: AKU Chudy »

Ja mam też nie najlepsze doświadczenia - głównie jeśli chodzi o terminowość i kontakt. W sumie trzy razy coś zamawiałem i mam dość - wolę dopłacić parę złotych gdzie indziej, bo nie lubię być lekceważony.
Ostatni przypadek - chciałem kupiz z21 bialy. Napisałem e-mail czy jest dostępny, a jak nie to ile trzeba czekać. Dostałem odpowiedz, że do tygodnia powinien mieć bez problemu. Złozyłem zamówienie, na szczeście nie płaciłem z gory. Po 2 tygodniach napisałem jaki jest stan zamówienia. Cisza. Pisałem grzecznie co tydzień przez następne 3 tygodnie z przypowmnieniem o zamówieniu. Cisza. Dałem sobie spokój.
Kupiłem gdzie indziej.
Tabor kupuje w AMC, bo jestem z Wrocławia. Mimo róznych opini na forum nigdy się nie zawiodłem - a ceny da radę przy większych zakupach delikatnie negocjować - co biorąc pod uwagę, że nie ma kosztow przesyłki wychodzi taniej niż w innych sklepach. Faktem jest, że w AMC trzeba dzwonić i się dopytywac o status zamowienia - ale mam tak tylko w przypadku rzeczy nietypowych (głównie jakiś części).
KC
Awatar użytkownika
Robcio1910
Kontakt:

Post autor: Robcio1910 »

Ja osobiście nie mam z zakupami u Piotra prawie żadnych problemów ... :lol:
Ostatnio na Zlocie w Radomiu odebrałem zamówiony towar bez żadnych problemów tym razem osobiście.
Zazwyczaj Piotrek przywozi mi zamówienie osobiście wracając z giełdy w Warszawie. :mrgreen:
Z telefonami bywa różnie, zazwyczaj Piotr oddzwania do mnie jak w danym momencie nie może odebrać, najczęściej ponawiam telefon i jest ok.
Pozdrawiam wszystkich :D
Awatar użytkownika
wlodar
Kontakt:

Post autor: wlodar »

Niby racja, ale za pobraniem jest sporo drożej, no i ja osobiście wolę paczkomat, bo mam pod domem i odbieram kiedy chcę.
Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale w Łodzi kurierzy mają często irytującą tendencję do dzwonienia w ostatniej chwili, że właśnie jest pod moim domem i dlaczego mnie nie ma, w tyłku mając to, że jestem w pracy i nie mogę teraz wyjść, albo że pracuję w innym mieście. Pomijając już fakt, że w uwagach do zamówienia wyraźnie prosiłem o kontakt w celu umówienia się na odbiór (oczywiście pomstuję tu na firmy kurierskie, nie na sklep). Stąd osobiście wolę paczkomat, a to już trzeba opłacić z góry.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy”