Zapisy na Wittfeld PKP - czytaj koniecznie - okazja!!!

FABRYCZNY tabor TT : czyli testy, porównania, dyskusje, przeróbki itp.

Moderator: mod-Tabor

Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Re: Zapisy na Wittfeld PKP - czytaj koniecznie - okazja!!!

Post autor: Charakterek »

Grzegorz TT pisze: słyszałem że ma nie za ciekawy napęd.
Słyszałem że jest to fajny model dla kolekcjonera ale dla mnie równi
Jak widzę nastąpiła tu nadinterpretacja moich słów. Ponieważ moja wiedza na temat tego modelu pochodzi jedynie ze „słyszenia” nie zamieszczałem jej na forum.
W zasadzie, to nigdzie mi nie napisałeś, że słyszałeś, tylko pewne stwierdzenie

"rote robi marną mechaniorę"

Więc to wyglądało, jakbyś miał i jeździł...

Ale widziałem Arturowego Witka i prawdę powiedziawszy przeszło mi kupowanie tego modelu.

Proszę wszystkich, którzy kupili o solidne testy, nie przez pryzmat - wydałem ponad 200 ojro, to trzeba mówić, że jest ok choć nie jest. Proszę o test podjazdu pod wzniesienie, test jazdy po łukach i drogach zwrotnicowych. Bardzo chcę tu zdobyć obiektywną ocenę (jakbyście patrzyli na model z boku, nie swój, z dystansu) modelu, a nie ochy nad nową zabawką... No i jeszcze interesuje mnie brzmienie silnika, płynność jazdy, wyskalowanie prędkości, detale wykonania słowem wszystko co powinno być perfekt w modelu za taką kasę!

Proszę także zwrócić uwagę na kolor - na fotkach Skierniewicki wagon:

Obrazek

Obrazek

Do czasu uzyskania opinii właścicieli (musi to potrwać ze 3 dni, zanim ochłoną i wydadzą werdykt) ucinam wszelkie dyskusje i domniemania pod groźbą ostrzeżeń!
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, 09:24 przez Charakterek, łącznie zmieniany 4 razy.
romek tt
Kontakt:

Post autor: romek tt »

Bo pomyslę zaraz ,że wmieszał sie w to układ i inne wraze siły .
Kilkujadek
Kontakt:

Post autor: Kilkujadek »

Charakterek pisze:Grzesiu, nic nie powiem, ale to Ty mi odradzałeś Rothe, jako wybitnie skopany pod względem mechaniki. Pamięć dobra, ale krótka?
Ja Tobie nie odradzałem. Napisałem jedynie przez gg, że ja go nie kupię bo mi się nie podoba i słyszałem że ma nie za ciekawy napęd.
Słyszałem że jest to fajny model dla kolekcjonera ale dla mnie równie ważne są właściwości trakcyjne. Napisałem też prawie to samo co napisał Ostrak - http://forumtt.pl/viewtopic.php?p=22731#22731 , a co ciekawe w tej sprawie nie kontaktowaliśmy się. Ot i tyle.
Jak widzę nastąpiła tu nadinterpretacja moich słów. Ponieważ moja wiedza na temat tego modelu pochodzi jedynie ze „słyszenia” nie zamieszczałem jej na forum.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, 08:27 przez Kilkujadek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marcin
Kontakt:

Post autor: Marcin »

Nie odchodźmy od tematu bo niepotrzebnie się jakaś nieprzyjemna dyskusja zacznie ;)
ArJu
Kontakt:

Post autor: ArJu »

Nie jestem adwokatem AMC, więc moim celem nie jest obrona tej firmy. Jestem jednak w stanie zrozumieć, że ktoś nie chce się pchać w handel towarem, z którm można mieć później problemy. Przypomnę, że podstawą do obaw, jest m.in. opinia jednego z naszych kolegów. Nie chciałbym, abyśmy w tym wątku dyskutowali o wadach modeli Tilliga, bo o tym było już wielokrotnie. Prosiłbym o obiektywne oceny Wittfelda, modelu chyba najdroższego z dotychczas omawianych na tym forum.
Pozdrawiam,
ArTTur
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

Grzesiu, nic nie powiem, ale to Ty mi odradzałeś Rothe, jako wybitnie skopany pod względem mechaniki. Pamięć dobra, ale krótka?

Faktem jest, że za prawie 300 euro się wymaga. A Rothe sprowadza Techno - Hobby, więc tragedii nie ma. Kto chciał - zamówił kto nie zdążył - może zamówić tam. Podejrzewam, że nie będzie problemów ze sprowadzeniem. A co do napędów Tilliga - przyznali, że w 2006 siadła im jakość (głównie montaż i kooperanci), ale wprawadzili większą kontrolę i już ma być dobrze. Moje modele z 2005 i wcześniejsze są bardzo OK! Nie narzekam.

Darku. A ile osób w Polsce ma Rothe, żeby się wypowiadzać? Ale tak szczerze! Jak widziałem Arturowy skład ten 3 wagonowy, to on nie chciał jechać. Mielił w miejscu. Trochę to dziwne za taką kasę. Może już mu się naprawiło, ale DBv mówił wtedy, że właśnie wyroby tej firmy mają to do siebie, że są ciężkie pod względem ruszania i jazdy. I wszyscy, którzy to widzieli - potwierdzą. Dojechał do łuku i stop!
Ostatnio zmieniony 23 lut 2007, 00:43 przez Charakterek, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Gdyniak
Moderator
Kontakt:

Post autor: Gdyniak »

Chyba więcej osób właśnie się wypowiada niezbyt pochlebnie o napędach Tilliga niż o napędach Rothe a AMC u Tilliga nie za wiele działa w tym temacie.
Kilkujadek
Kontakt:

ArJu pisze:...od Pana Andrzeja Ćwieczkowskiego: AMC wycofuje się z importu Wittfelda. Powodem jest m.in. negatywna opinia jednego z kolegów z naszego forum.
Czy pan A. Ćwieczkowski mówił coś o zakończeniu importu wadliwych wyrobów firmy Tillig, o których to jest masa złych opinii prawie w każdym temacie w dziale Tabor??
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

jest jeszcze jeden w Techno - hobby. Można stamtąd zamawiać. Import w zasadzie opłaca się przy sprowadzeniu minimum 5 szt. Inaczej to nieopłacalne jest...
ArJu
Kontakt:

Witam!
Przekazuję informację uzyskaną w rozmowie telefonicznej od Pana Andrzeja Ćwieczkowskiego: AMC wycofuje się z importu Wittfelda. Powodem jest m.in. negatywna opinia jednego z kolegów z naszego forum. Nie ukrywam, że mnie owa opinia bardzo zaskoczyła. W związku z powyższym oraz faktem, że póki co jestem zainteresowany zakupem, jeszcze raz proszę o wszelkie uwagi dotyczące modelu.
Pozdrawiam,
ArTTur
techno-hobby
Kontakt:

Post autor: techno-hobby »

Witam serdecznie.
dzisiaj otrzymałem przesyłkę z firmy Rothe, w której były Wittfeldy. Będą one wysłane do zamawiających. Został mi jeszcze jeden Wittfeld bez przydziału - umieszczę go w sklepowej gablocie.
Natomiast chętnych do zakupu zapraszam do sklepu.
Pozdrawiam
Piotr
ArJu
Kontakt:

ArturSch pisze:Obecnie "idą" z DE - może będą jeszcze w tym tygodniu (niewykluczone).
Jakby dotarły (szczególnie przed 25/02), to uprzejma prośba o wszystko, co może pomóc w podjęciu decyzji, czyli fotki, opis, wrażenia, itd.
Pozdrawiam,
ArTTur
Awatar użytkownika
tydzial
Kontakt:

Post autor: tydzial »

Co do plajty "Kuehn" to chyba pic ja kupiłem na "ebay" w "kup teraz" 'Herkulesa" za 43,99EUR
niemiec wystawiał w dwóch aukcjach 8 i 10 szt. ciekawe jaka jest cena u producęta?
Ostatnio zmieniony 14 lut 2007, 23:35 przez tydzial, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilkujadek
Kontakt:

Charakterek pisze:No ponoć Kuehn się strasznie na tym Herkulesie z dekoderem wyłożył. Popadł w spore tarapaty finansowe. Prawda li to? Słyszałem, że ceny tego producenta mają zasadniczo wzrosnąć, bo już jest na skraju opłacalności... Czy ktoś może to potwierdzić?
:shock: To ja tylko mogę potwierdzić że "w ciemno" zamawiam 4 sztuki - 31770, 31200, 31400, 31440 przed ewentualną podwyżką :lol:.
Awatar użytkownika
Charakterek
Kontakt:

pamelar pisze: Co do ceny, coż za frykasy sie płaci i nie ma co wymagać od produkcji małoseryjnej żeby kosztowała 100 ojro wraz z dekodejro.
Kuhnowi sie nie udało to i na Rothe bym nie liczył...
No ponoć Kuehn się strasznie na tym Herkulesie z dekoderem wyłożył. Popadł w spore tarapaty finansowe. Prawda li to? Słyszałem, że ceny tego producenta mają zasadniczo wzrosnąć, bo już jest na skraju opłacalności... Czy ktoś może to potwierdzić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tabor”