Witam
Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich serdecznie. TTką zaraził mnie ponownie kolega, więc odgrzebuję właśnie to co pozostało mi z dzieciństwa i wracam do modelarstwa po ponad dwudziestu latach

Na rozgrzewkę i nabranie wprawy zaprojektowałem sobie kamienicę, wraz z teksturami etc, która skleiłem. Zaraz potem postanowiłem zrobić, co prawda kartonową, ale bardziej skomplikowaną wersję.
Jest już prawie skończona. Brakuje komina i paru belek i drobnych elementów. Zastanawiam się jak zrobić jeszcze rynny Dach chwilowo jest zastępczy, docelowo miała być dachówka. Okienka składają się z ramy zewnętrznej, ramy okiennej, samych okien, szyby i później firanek. Całość pomalowana jest akrylową Pactrą. Deseczki przy dachu wycięte są z balsy i zabejcowane. Prace zajęły mi 4 dni.
Teraz chcę zamówić pocięte wszystko laserowo, bo cięcie kartonu i papieru drobnych elementach skalpelem czasami jest hardcorem (rama okna ma pół milimetra).
Zaplanowałem zrobienie modułu(ów) makiety w sTTandardzie. Będzie to stacja Zduny (tutaj teraz mieszkam), wraz z peronami, bocznicą i nieco zmodyfikowaną okolicą. Przejrzałem dokumentacje i na pewno będę miał trochę pytań, do ludzi z doświadczeniem w tym temacie

A to pierwsze koty za płoty:
Jak skończę to zrobię jakieś ładniejsze zdjęcia
pozdrawiam