Czytalem parę razy. Dziś chyba zakręcony jestem, faktycznie zapomniałem i chciałem się tylko upewnićdrlukasz pisze:Z całym szacunkiem, czytałeś sTTandard ? To tylko 7 stron w tym dużo rysunków, wstęp itd. Punkt 2.1.4

Moderator: mod-Makieta
Czytalem parę razy. Dziś chyba zakręcony jestem, faktycznie zapomniałem i chciałem się tylko upewnićdrlukasz pisze:Z całym szacunkiem, czytałeś sTTandard ? To tylko 7 stron w tym dużo rysunków, wstęp itd. Punkt 2.1.4
Tyle by zmieścił się napęd i pozostawał dostęp do rozjazdutoras pisze:To jeszcze szybkie dwa pytanka:
- minimalny odstęp zwrotnicy od profilu (7cm) ?
Z całym szacunkiem, czytałeś sTTandard ? To tylko 7 stron w tym dużo rysunków, wstęp itd. Punkt 2.1.4toras pisze:- minimalny sensowny odstęp pomiędzy torem a brzegiem modułu (podobnie)?
Tak.toras pisze:Rozumiem, że łuki z nich też można robić?
O właśnie na to czekałem, gdy pytałem jak się je montuje;-)) Jestem przekonany. Rozumiem, że łuki z nich też można robić?huberTT pisze:wsuwasz je w mocowanie szyny widoczne na podkładach
Po prostu kupujesz odcinki szyn o długości 1000 mm i wsuwasz je w mocowanie szyny widoczne na podkładach. Zmontowanie metrowego odcinka przy odpowiedniej technice zajmuje raptem kilka minut.toras pisze:Czyli stosujesz podkłady osobno i osobno szyny? Jak się to układa i montuje, bo szczerze mówiąc to nie wiem i też się nad tym zastanawiałem.
To ja wiem, tylko pytałem w jaki sposób się je składa;-)ArturSchŁ pisze:Tak, gotowe, a tańsze, do składania samemu: 1000 mm.
Tak, gotowe, a tańsze, do składania samemu: 1000 mm.toras pisze:Bo flexy mają po 66cm długości...
Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Czyli stosujesz podkłady osobno i osobno szyny? Jak się to układa i montuje, bo szczerze mówiąc to nie wiem i też się nad tym zastanawiałem. Bo flexy mają po 66cm długości i miałem na nich wszystko robić.Scio pisze:Projektując moduł stacyjny podzieliłem go na segmenty o dł. 99cm, ponieważ dostepne na rynku szyny mają dł 100cm
Projektując moduł stacyjny podzieliłem go na segmenty o dł. 99cm, ponieważ dostepne na rynku szyny mają dł 100cm, więc żeby je spasować, a jednocześnie nie mieć odpadów, taki wymiar wydaje się najbardziej optymalny. Oczywiście dotyczy to segmentów z prostymi. Segmenty z głowicami też będą tej samej długości. Ze względów logistycznych lepiej jak wszystkie segmenty mają te same wymiary.toras pisze: Najnowszy pomysł to dwa segmenty po 100cm
To dość oczywiste :-)drlukasz pisze:...
Przy czym moduł stacji również nie musi mieć długości będącej wielokrotnością 300mm
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość