Powinny wtedy świecić wszystkie światła?

Moderator: mod-Elektryka i DCC
U mnie się nie włączają. Mam tylko zimne białe (zewnętrzne), Te bliżej środka się nie palą.Powinno być tak jak na zdjęciach powyżej.
Te 'środkowe' światła (chyba) mają troszkę inną barwę.
Powinno być tak jak na zdjęciach powyżej.Jerzyr pisze:... jedyne co mogę zrobić dodatkowo z oświetleniem to gasić i zapalać białe (zimne) i czerwone światła.
Czy ktoś z kolegów podpowie mi jak przełączać w tej lokomotywie światła białe ciepłe/zimne. Zainstalowałem dedykowany dekoder PluX12 i jedyne co mogę zrobić dodatkowo z oświetleniem to gasić i zapalać białe (zimne) i czerwone światła.AMC pisze:W przypadku zasilania analogowego zapalają się tylko światła białe zimne i czerwone. W przypadku założenia dedykowanego dekodera PluX12 mamy możliwość wyłączenia oświetlenia z każdej strony osobno, oraz możemy zapalić światła białe - ciepłe. Zdjęcia wykonane w lokomotywie z założonym dekoderem PluX12.
Własnie rozebrałem Przewozy Regionalne, wyjąłem zaślepkę analogową, prośba o podpowiedź gdzie jest pin 1.ArturSchŁ pisze:Brak oznaczeń na gnieździe i płytce, gdzie jest pin "1" spowodowało, że wypróbowałem wszystkie możliwe sposoby włożenia dekodera (Kuehn N025-P) zanim trafiłem na ten właściwy, ostatni, sposób.
Po kolei.Michał pisze:...dostałem paczkę z tą lokomotywą (Przewozy Regionalne), nie miałem czasu się jej przyjrzeć, ale zastanawiałem sie jaki dekoder do niej kupić (gniazdo plux12).
Czemu w modelu następuje akurat zmiana światła zimne białe/ciepłe białe ...nie wiem.AMC pisze:W przypadku zasilania analogowego zapalają się tylko światła białe zimne i czerwone. W przypadku założenia dedykowanego dekodera PluX12 mamy możliwość wyłączenia oświetlenia z każdej strony osobno, oraz możemy zapalić światła białe - ciepłe. Zdjęcia wykonane w lokomotywie z założonym dekoderem PluX12.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość