bartowe pisze: szkoda że nie pomalowałeś KKS na czarno i zostawiłeś fabrycznie szary jak w orginale.
Pędzel w dłoń i do roboty.
bartowe pisze: białe lampy świecą zbyt jaskrawo i światło prześwituje do wiader
Tak jak napisałeś trzeba zmniejszyć jasność w CV'kach dodatkowo można dać rurki do wiader. Loki są pomalowane na czarno od środka ale jasność diodek jest tak duża, że wymaga to skorygowania.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 13:17 przez Ranger, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki wielkie - wyglada super - malowanie itd. wszystko na najwyższym poziomie.
Bajkowy scenariusz na mojej makiecie.
Loka jest na dotarciu, śmiga po torach już 5 dzień, planuje zabrać ją na warsztaty do Gdyni w przyszłym tyg. (10.06.2011) Sala PLK.
- Założyłem do mojej loki bufory z Tilligowskich wagonów i dosyc dobrze to wygląda.
Małe minusiki
- szkoda że nie pomalowałeś KKS na czarno i zostawiłeś fabrycznie szary jak w oryginale.
- białe lampy świecą zbyt jaskrawo i światło prześwituje do wiader, co szczególnie widoczne jest w nocy, jak w DCC przeprogramuję dekoder to powinno być zdecydowanie lepiej.
Wielkie dzięki jeszcze raz za kawał bardzo dobrej roboty, naprawdę warto było tyle czekać.
Pozdro
Bartowe
Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 13:16 przez bartowe, łącznie zmieniany 3 razy.
Witam!
Moje dwie sztuki Roco i Tillig są na miejscu.
Po wstępnych oględzinach wyglądają SUPER.
W wolnej chwili przetestuję i napiszę coś więcej.
Konrad dziękuję.
Pozdrawiam
Robert
Bufory takie jak są montowane obecnie (ścięte prostokątne) - niestety trzeba się posiłkować czeskimi zestawami buforów (bywają na Allegro, Petr Kresta też je ma) w których są odpowiednie.
Masz racje łukasz. Do tego trzeba zaznazyć, że ST44-1074 ma jeszcze inne bufory niż dotychczasowe ST44 po rewizji V epokowej przy której okragłe zderzaki były zastepowane prostokątnymi z tłumikami elastomerowymi. Nowe ST44 mają zderzaki ze ściętymi rogami na górze - takimi samymi jakie teraz montują na Eamnoss'ach FPL.
W sumie można ściąć tarcze zderzaka i nakleić na nią wycięta z polistyrenu tarcze prostokątną ze ścięciami. Niestety trwałość takiego zderzaka będzie raczej znikoma w porównaniu z jednolitymi konstrukcjami. Jesli lokomotywa ma jeździć to radze przymknąć na to oko.
W lokach LHS'a nie ma buforów ale usunięcie ich z lokomotyw Tilliga negatywnie wpłynie na ich zwartą całość Przydałby sie też SA3
Wszystko co ma początek ma i swój koniec. Produkcja lokomotyw dobiegła końca, wszyscy zainteresowani dostaną na e-mail imienne faktury.
Poniżej fotki każdego rodzaju z produkowanych lokomotyw:
Pierwsza od prawej ST44 na specjalne zlecenie (wyciuchana), następnie ST44-992, ST44-2064, ST44-1074 oraz ST44-3002.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2011, 19:34 przez Ranger, łącznie zmieniany 3 razy.
ST44 PKP z żóltym ryjkiem oraz ST44-2xxx skończone. Dwa-trzy dni i ST44-300x też będą skończone.
Ostatnie kalkomanie na ST44 PKP Cargo mam mieć we wtorek.
Wszystkie osoby które zamawiały lokomotywy dostaną na e-mail fakturę proformę z poleceniem zapłaty.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, 13:55 przez Ranger, łącznie zmieniany 2 razy.