Pozdrawiam
Moderator: mod-Moja TT
Jeśli masz na myśli parowozy BTTB:Jacekk pisze:To może wypiszecie mi wszystkie wady i zalety?
Kusząca propozycja. W końcu to tylko 10 godzin jazdy pociągiem.ArturSch pisze: Zapraszam do siebie, popatrzysz, posłuchasz, zdecydujesz.
No i jak myślisz, skąd się biorą opinie takie jak np Macieja: dopuszczam do ruchu krokodyla ..., a reszta jakoś stoi w gablotachJacekk pisze:Oglądając wasze kolekcje większość z was ma tabor BTTB
To rozumiem, ale czemu (skoro parowozy) zastanawiasz się nad Taurusem, przecież E-lok jest BEeeee... Zdecyduj : parowozy forever, albo misz-masz, bo parowozy to III/IV Ep, a Taurus V.Jacekk pisze:Taurus kusi ceną, ale bardziej podobają mi się parowozy z tendrem
Tylko jest malutki problem. Nie znam NIKOGO kto zajmuje się modelarstwem kolejowym w jakiejkolwiek sklai. Nawet nie wiem czy w mojej okolicy są jakieś kluby modelarskie.ArturSch pisze:Szczerze ? Sam MUSISZ podjąć decyzję. Dogadaj się z kimś kto ma jakiś nowy lok Tilliga, Taurusa i BTTB. Porównajcie jak się poruszają, jak hałasują, jak wyglądają. Pomnóż to przez cenę ...i już będziesz wiedział co wybrać.Jacekk pisze:Lepiej kupić nowego Taurusa, czy jakiś duży parowóz BTTB![]()
![]()
Artur ma rację, nawet produkty Tilliga vel BTTB odpuściłem. Jak na razie jeden tillig'owski model pomyka po makiecie i wiesz co......jedynie obok niego dopuszczam do ruchu krokodyla (bo naprawdę dobry jest), a reszta jakoś stoi w gablotach, dobrze że BR86 nadrabia wyglądem. Wolę poczekać na kolejna lokomotywę która pociągnie co zechcę, płynnie ruszy i ma to cośBarTTek pisze:EEE jak ja zrobię remont to będzie jak nówkaWszystko się zrobi na błysk
A znasz takie przysłowie: w miarę jedzenia, rośnie apetytBarTTek pisze:... i aż się boję co sie pod tym kryje
TznArturSch pisze:(...) kolebanie się(...)
Szczerze ? Sam MUSISZ podjąć decyzję. Dogadaj się z kimś kto ma jakiś nowy lok Tilliga, Taurusa i BTTB. Porównajcie jak się poruszają, jak hałasują, jak wyglądają. Pomnóż to przez cenę ...i już będziesz wiedział co wybrać.Jacekk pisze:Lepiej kupić nowego Taurusa, czy jakiś duży parowóz BTTB![]()
Już kiedyś miałem br 86, więc wolę coś innego, większegoWojTTek pisze:No to zacznij zbierać kase na BR86 tillliga. albo kup starą "nową" tiliga (test charakterka)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości