krzysztof pisze:ArturSchŁ pisze:Może by im KrzyszTTof robił tampony

tak by było optymalnie
po ostatnim zakupie wagonów tej firmy mój entuzjazm nieco ostygł. nie dość że napisy takie sobie to jeszcze właściwości trakcyjne zależne od konkretnego odlewu podwozia!
a spójrzcie na opis tych wagonów: na jednym niżej na drugim wyżej...
Właśnie co wróciłem z samego źródła
Więc po kolei.
Ten nowy zapowiadany set bremenów PKP (113030-11) ukaże się nie wcześniej jak za jakieś 3 miesiące. To co widać na zdjęciu nie odzwierciedla tego, jak ma wyglądać ten set. Set jest własną inicjatywą Haedl Manufaktur, aczkolwiek dziś ustaliliśmy, że pomogę im przypilnować kwestię poprawności oznaczeń. Postaram się więc, aby nie było złych niespodzianek. Obiecali też poprawić jakość nadruku.
Uzgodniłem też jakie modele z oferty Haedl'a, ale tamponowane u mnie, ukażą się w tym roku:
- platforma (ex Ulm), PKP, serii .Km (Pddk31), ep. IVa, kolor brązowy
- kryty Bremen, PKP, serii Kdth, z pomostem hamulcowym, ep. IIIb (z orłem), kolor szary
- kryty Bremen, PKP, serii Kdd, ep. IIIa (z orłem - rewizja 1947), kolor brązowy
- kryty typu włoskiego, PKP, serii Kdn, ep. IIIc (bez orła, duża cecha PKP), kolor brązowy
- brankard (ex Pwgs44), PKP, serii .U (Ft), ep. IVa, kolor ciemny zielony
- ...
A dalej - czekam na wasze sugestie ...
Dla porządku tylko wspomne, że "lada chwila" ukażą się dawno zapowiedziane:
- kryty typu włoskiego, PKP, serii Kdn, ep. IIIb (z orłem), kolor brązowy, set 2 wagony - w nadchodzącym tygodniu będą już dostępne w ttaborpkp.pl
- brankard (ex Pwgs44), PKP, serii Ft, ep. IIIc, kolor brązowy (modele dziś przywiozłem osobiście, pójdą teraz do tamponowania)
- kryty Bremen, PKP, serii Xk "magazyn", ep. IVb, kolor zielony (aktualnie są obrabiane)