Ze 20 lat robię w zawodzie i nigdy nie słyszałem żeby ktoś odpalił hasło "centymetr nie kilometr, a nawet wśród cieśli to duży błąd. Chyba trochę popłynąłeś w fantazjach.
Dla wyjaśnienia jestem z wykształcenia i z zawodu stolarzem

Moderator: mod-Makieta Modułowa
Błędów się nie uniknie, choć 6mm to już lekka przesada.tete pisze:prosiłem panów o wycięcie sklejki o długości 88 cm, to odbierałem o długości 87,4...
Zgadzam się z kolegą. Wiele razy czytałem na forach, że można udać się do warsztatu stolarskiego gdzie można sobie zamówić wycięcie np. sklejek na skrzynkę modułu z podaniem wymiarów elementów składowych skrzynki - jakie maja być. Szedłem za tą radą - ale okazywało się, że gdy prosiłem panów o wycięcie sklejki o długości 88 cm, to odbierałem o długości 87,4 na przykład... warsztat warsztatowi nie równy. Zmieniłem warsztat - teraz nie ma problemu.Grzegorz TT pisze:Ten przeważnie i tak zrobi po swojemu bo "nikt nie będzie uczył ojca..." i "centometr nie kilometr". Pojęcie kąta prostego też bywa abstrakcją
To coś nowego, bo drewno raczej dobrze chłonie wodę...miki pisze:Trudno wsiąka ale wsiąka.
To niestety "plus ujemny" modułów. Żeby coś wydziergać niestety trzeba przynajmniej liznąć stolarstwaKaczor pisze:...kiepsko się widzę w tej całej stolarce
Nie wątpięGrzegorz TT pisze:Skutecznych
SkutecznychKaczor pisze:Jak możesz napisz jeszcze z jakich narzędzi korzystasz
fuj, jakie trocinyGrzegorz TT pisze:... (podpatrzone u Mikiego) stosuję trociny ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości