Można stworzyć jeden na Pomysły imprezoweProszę osoby władne w tej kwestii o posprzątanie i wydzielenie postów do nowego wątku np. pt. Wnioski po imprezowe.

Moderator: mod-Imprezy
Można stworzyć jeden na Pomysły imprezoweProszę osoby władne w tej kwestii o posprzątanie i wydzielenie postów do nowego wątku np. pt. Wnioski po imprezowe.
To przydałoby się rozwinąć ostatni wyraz stąd:kolejkowicz pisze:...
Po pierwsze określenie gawiedź:
Wyniki tłumaczenia: gawiedź
Słownik języka polskiego
Słownik ortograficzny
gawiedź, tę gawiedź, tą gawiedzią
Słownik synonimów
wyraz pogardliwy Chodźmy stąd – zaraz tu będzie pełno gawiedzi.
synonimy: tłum, gapie, pospólstwo; pot. hałastra; pog. motłoch....
Na pewno pojawiły by się takie określenia jak sprzedaż, wzrost, cena, kasa..... Z pewnością zaś nie pojawiłoby się tam określenie "zabawa". Otóż część środowiska robi imprezy żeby się bawić a nie promować. Przypomnę sytuację sprzed roku, kiedy pojawiły się pretensje, że zamiast "promować się" w Poznaniu, część towarzystwa udała się do Niemiec żeby się "bawić".kolejkowicz pisze:Moim zadniem powinna to być promocja.
jest dowodem, że kolega nigdy nie latał z fredem w łapie na imprezie, zwłaszcza z publiką. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by spróbować, do czego zachęcam. Amenkolejkowicz pisze:...starałem nawiązać nić rozmowy przy makiecie TT. Nie udało się do końca, szkoda. Większe zainteresowanie wzbudziłem w gronie kolegów HO....
Może powinieneś zabrać ze sobą jakiegoś pluszaka?golab pisze: Byłem za to w Sosnowcu i wiem jak czułem się jako widz tam - obco.
Już "zadziałał". Maćkowi pewnie zostanie 50 pudełek od eilzugów, a to śmieszne już nie jestoelka pisze:To sam zajmij się ściąganiem do TT-ki owej gawiedzi.
I na podstawie tego co tu napisano wiesz z całkowitą pewnością jak było w Poznaniu?golab pisze:mieliście okazję sprzedać i myślałem, że po to na targi wszyscy się wybieracie. Mianowicie, żeby sprzedać zapał do TT i to właśnie gawiedzi. No chyba że cel był inny ...
Sam w Poznaniu nie byłem, ale śledzę wątek. Byłem za to w Sosnowcu i wiem jak czułem się jako widz tam - obco.
To sam zajmij się ściąganiem do TT-ki owej gawiedzi.Narzekamy, a jak widać po akcjach, sami mamy niewielką siłę nabywczą, a właśnie ta gawiedź to szansa na poszerzenie rynku, a co się z tym wiąże i oferty.
Lepiej sobie stąd pójdę...golab pisze:...
PiotrZ pisze:Dodatkowo wpuszczaliśmy też pojedyńcze dzieci na stronę obsługi, aby chwilę mogły posterować pociągiem.
Oj Grzesiu, mieliście okazję sprzedać i myślałem, że po to na targi wszyscy się wybieracie. Mianowicie, żeby sprzedać zapał do TT i to właśnie gawiedzi. No chyba że cel był inny ...Niczego na takich pokazach nie sprzedajemy i nikt z "gawiedzi" raczej nie będzie naszym klientem.
Jeśli tak się dzieje podczas trwania rozkładu to na prędce wypisujesz zamówienie na wagony i z technicznej dostajesz je w następnym towarowym albo od razu jak Ci się pali - pod warunkiem, że jest jakakolwiek wolna lokomotywa. Na ostatnim zlocie w Rosswein mieliśmy dziury gdzie nic się nie działo i właśnie w taki sposób wypełnialiśmy owe luki w rozkładzie. Przyprowadzenie składu na stacje, przemanewrowanie oraz rozrządzenie skutecznie wypełni Ci rozkład. Próżne wagony możesz odprowadzić sam albo oddać z następną zdawką.ArturSch pisze:Jeśli gawiedź dostrzega pustkę/nudę to nieważne czy za sprawą złego rozkładu, jego braku czy właśnie jego istnienia - to nie ważne, ważne jest to, że coś "nie klapuje".
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości