WARSZAWA

Wiadomości i dyskusje, o imprezach modelarskich

Moderator: mod-Imprezy

skorpionek81
Kontakt:

Re: WARSZAWA

Post autor: skorpionek81 »

Będzie coś we wrześniu? Chętnie bym obejrzał moduły TT w akcji. Co prawda sam nie mam żadnego, nawet makiety (jestem w fazie projektu i wymiany torów BTTB na modelowe), ale może bym się dowiedział co i jak i z czym. No i te słynne DCC zobaczył z czym się je. Mógłbym ew wnieść swój wkład w postaci taboru.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2010, 13:28 przez skorpionek81, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Misiek
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Jakby co to zbieramy się za tydzień w sobotę i niedzielę (17/18 lipca), żeby pojeździć trochę FREMOwo (rozkłady, ładunki i podobne bzdety).
Miejsce jest spokojne, chłodne (ważne przy panujących upałach) w korytarzu stoi automat z colą po 2pln ;)

Miejsce spotkania podane tutaj:
http://www.norma.fremo.pl/viewtopic.php ... c&start=44
Adres zasadniczy Krasińskiego 41a, choć wejście jest od ul.Burakowskiej.

Plan makiety jest taki:
Obrazek

Planujemy w sobotę zrobić jedną sesję FREMOwą (4 godziny).
W rozkładzie ujętych jest 70kilka pociągów, nie wiem jak to ogarniemy ;)
Jeśli ktoś jest chętny uczestniczyć aktywnie, bądź pasywnie to proszę o info na PW ;)
Ostatnio zmieniony 11 lip 2010, 20:01 przez Misiek, łącznie zmieniany 3 razy.
siennawaw
Kontakt:

spotkanie

Post autor: siennawaw »

Szkoda ale zrobimy następne, może uda się coś we wrześniu zorganizować. Pozdrawiam i do miłego Maciej
Ostatnio zmieniony 18 cze 2010, 17:35 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
mradwan
Kontakt:

Post autor: mradwan »

Niestety ja będę wtedy na wakacjach.
siennawaw
Kontakt:

wlasnie

Luuuzuuuje
jak na razie robimy spotkanie 16-17-18 lipca, później może wrócę do tematu spotkania w TT lub/i razem eNkowo/TTkowego pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczyska Maciej
Ostatnio zmieniony 17 cze 2010, 07:54 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Post autor: gbbsoft »

siennawaw pisze:...chciałem coś zrobić i myślałem, że można się tutaj wypowiedzieć co się sadzi,...
Za bardzo się przejmujesz... Zrób spotkanie i wtedy zobaczysz...
:D
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 12:25 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
siennawaw
Kontakt:

Witam, może i fakt, że źle Ciebie zrozumiałem, soorki. Jak się zbierze grupa to poszukam pomieszczenia. Ja po tym jak dostałem ostrzeżenie za to, że napisałem, że ja jestem zadowolony ze sklepu i nie bardzo wiem dlaczego są takie opinie, a dałem kasę za następne, a przeczytałem już opinie po zakupach, to aż mnie walnęło czy to dobrze, to wole nie wypowiadać się już na żaden temat, nie zamierzam ani pisać następnych postów, ani się wypowiadać na żaden temat, ja tutaj jestem 10 dni kalendarzowych !! , chciałem coś zrobić i myślałem, że można się tutaj wypowiedzieć co się sądzi, szczególnie, że ani nikogo nie obraziłem, ani nikogo nie oskarżyłem o nic, jak tam są posty szokujące, to jest ok, jak ktoś napisze że dla mnie raczej jest ok to złe, wiec jestem zaskoczony i soorki, ale żałuję że w ogóle zabrałem zdanie na jakiś temat. Ogólnie to tak jedni odpowiadają i mają dużo cierpliwości dla nowych, inni w ogole nie odpowiadają lub nagle milczą. To tyle, życzę sobie i Wam powodzenia, zaproszenie oczywista oczywistość aktualne, ja sobie luzuje. Pozdrawiam serdecznie Maciek.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 12:23 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

siennawaw pisze:co za zachęta ...
Ekchh... kurcze źle mnie zrozumiałeś, albo emotikonków zapomniałem odpowiednio umieścić... (miało być dowciapnie, a wyszło jak zwykle ;) ). Powiem tak, ja jestem chętny o ile mi termin spasuje, a we wakacje różnie to bywa. W Warszawie czasem jestem z powodów zawodowych, więc może coś się uda połączyć z takim spotkaniem. Moduł mam 90cm proste, więc dlatego piszę "teraz szukaj chętnych z takimi kawałkami", znaczy zawijasami - i nie jest to adresowane do Ciebie tylko do ogółu.

A te kolorki na ścianach, to naprawdę... wybacz, ale oczo*bne
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 12:17 przez Fantomas, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
gbbsoft
Moderator
Kontakt:

Re: taaa

Post autor: gbbsoft »

siennawaw pisze:Powoli, jeżeli nie będzie chęci temat trza zamknąć i tyle.
A nie mówiłem... :/
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 12:17 przez gbbsoft, łącznie zmieniany 1 raz.
siennawaw
Kontakt:

taaa

My jakoś w eNce się pomieścimy w tych ciasnych i małych pomieszczeniach ;) bo coś chcemy zrobić. Pomieszczenie 230m2 będzie dostępne po lipcu, ale nie widzę jakiegoś większego zainteresowania i chęci rozkręcenia czegoś w Wawie a szkoda. Niestety nie dysponuje innymi układami z pomieszczeniami za darmo. Szukanie innego pomieszczenia wielkości sali jak w Sopocie, nie jest łatwe, szczególnie jak ... bez kasy. Powoli, jeżeli nie będzie chęci temat trza zamknąć i tyle.
Ale zapraszam Was 17 czy 18 lipca na Burakowską. Pizzy i piwa starczy i dla Was, wszak w TT robię moduł ... . Pozdrawiam i zapraszam tel do mnie 665 759 704. Maciej
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 12:16 przez siennawaw, łącznie zmieniany 3 razy.
siennawaw
Kontakt:

taaa

Co za zachęta ...
może 230 m2 bez zakrętów Koledze wystarczy?
Najlepiej nic nie robić :P
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 11:38 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fantomas
Kontakt:

Re: uwaga

Post autor: Fantomas »

siennawaw pisze:Plan tam też już jest.
Czyli gdzieś tutaj: http://www.norma.fremo.pl/viewtopic.php ... deb5#39664

No słupki są... i bez porządnych zakrętasów się nie obędzie - teraz szukaj chętnych z takimi kawałkami. I kto wymyślił te kolory na ścianach ??
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 11:37 przez Fantomas, łącznie zmieniany 1 raz.
siennawaw
Kontakt:

uwaga

Plan tam też już jest.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 11:36 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
siennawaw
Kontakt:

info

Witam,
zdjecia sa juz na forum eNki, jest tez drugie pomieszczenie 230 m2 wiec moze chocby w malym gronie ruszymy TT-ke w Warszawie chocby zeby odpalic kawalek makiety usiasc pogadac, kawe, soki, i ... zalatwie tez :mrgreen:
siennawaw
Kontakt:

plany i fotki

Znajdziecie na stronie eNki spotkanie WARSZAWA dzisiaj mierzyliśmy, robiliśmy fotki itd itp jutro powinny tam być.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 11:35 przez siennawaw, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Imprezy”