Wagon osobowy PKP BWE
Moderator: mod-Tabor
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wagon osobowy PKP BWE
Może tak troche offtopicznie ale jak by nie było w związku z BWE. Model elektrowozu Beckmanna, ma być przygotowany równiez w malowaniu kolei czeskich, o szczegóły trzeba by zapytać Tomasa (nie wiem czy to ma być 371 czy 372. Co do Ludmiły to najbardziej pasowałaby chyba wersja, która jeszcze nie została wyprodukowana, mianowicie BR232 w malowaniu DBAG (nie DBCargo, czy Railion).
-
- Kontakt:
Loko owszem i jest ale dawno wysłałem zapytanie odnośnie modelu (ceny, podzespołów itp) i głusza do tej pory.....oelka pisze:Ale lokomotywy sa: EP09
Co do wagonu jest test na TT-Clubie http://www.ttclub.pl/data/testy/PKP/BWE.htm
- bartekdj
- Kontakt:
kusze się na te wagony
i chyba się na nie skusze zdecydowanie express szybki 

mozna takie wagony kupić??Ale lokomotywy sa: EP09,
- Tomas Rejl
- Kontakt:
Wagony TT-Model (Swetlana Kukoba Sankt Petersburg) sa bardzo dobre tylko uwaga - nie zawsze jest dobry druk i sklejenie czesci. Mamy te wagony Eurofima w sklepie i sa bardzo ulubione.
- oelka
- Moderator
- Kontakt:
Ale lokomotywy sa: EP09,WojTTek pisze:[..] A to wtedy będzie prawdziwy skład BWE. I tylko lokomotywy do niego ciągle brak.
a na czesc niemiecka trasy BR180 szkoda tylko, ze w malowaniu DR, a nie DB lub CD i zamiennie za BR180/371 CD, BR232
DB.
Krzysztof
Krzysztof Olszak
skalatt.info
skalatt.info
- WojTTek
- Kontakt:
[..] A to wtedy będzie prawdziwy skład BWE. I tylko lokomotywy do niego ciągle brak.
- kolejarz
- Kontakt:
Wagon osobowy PKP BWE
kolejarz napisał:
HEJ
Co sądzicie o tych wagonach??
Może ma już je ktoś z Was??
Mają one KKS??

DBv napisał:
Obszernie na ten temat było w KDiD nr5 (2005rok), a jeśli chodzi o szczegóły to pytaj współautora oelkę.
eremiTTa napisał:
Prezentowane wagony TT-Model posiadam już od dłuższego czasu (jedna z pierwszych dostaw).
Jak wspomniał DBv obszerny artykuł o nich był w KDiD nr 5.
Co prawda nie dorównują jakością wykonania wagonom typu m TILLIGA ( posiadają niewielkie uproszczenia i niedoróbki,
brak możliwości montażu oświetlenia) ale za to więcej niż poprawne właściwości trakcyjne.
Wagony wyposażone są w kulisę krótkiego sprzęgu, które działają poprawnie nawet w ciasnych i przeciwstawnych łukach.
Toczą sie bardzo lekko i pokonują bez wyczuwalnych oporów zarówno ciasne łuki jak i 15-stopniowe rozjazdy.
Nawet przy znacznych prędkościach dobrze trzymają się toru i nie wykazują tendencji do wykolejania się.
Napisy i oznaczenia wyraźne i czytelne.
Moje zdanie o nich jest ogólnie pozytywne i nie żałuję zakupu.
Marcin napisał:
A gdzie je kupić? że tak zapytam.. jak możecie to poproszę. Bo to rosyjskie chyba?
kolejarz napisał:
www.k3nski.prv.pl
i sądzę że w www.modelmania.com.pl jak się poprosi to ściągną
z_Gdyni napisał:
Mam podobną opinię o tych wagonach jako, że też posiadam takowe. Co do sprzęgów to wagon ma w zestawie tylko sprzęg standardowy ale jest on wymienny na sprzęg krótki lub na sprzęg stały, których nie ma w zestawie. W zestawie nie ma także elementów do samodzielnego montowania w takiej ilości jak to jest w m-wagonach Tilliga. Ale ładnie wygląda na makiecie skład tych wagonów więc polecam wszystkim, którzy szukają taboru PKP w naszej skali. I mam tylko nadzieję, że producent doda niebawem 'jedynkę' i wagon barowy. A to wtedy będzie prawdziwy skład BWE. I tylko lokomotywy do niego ciągle brak.
HEJ
Co sądzicie o tych wagonach??
Może ma już je ktoś z Was??
Mają one KKS??

DBv napisał:
Obszernie na ten temat było w KDiD nr5 (2005rok), a jeśli chodzi o szczegóły to pytaj współautora oelkę.
eremiTTa napisał:
Prezentowane wagony TT-Model posiadam już od dłuższego czasu (jedna z pierwszych dostaw).
Jak wspomniał DBv obszerny artykuł o nich był w KDiD nr 5.
Co prawda nie dorównują jakością wykonania wagonom typu m TILLIGA ( posiadają niewielkie uproszczenia i niedoróbki,
brak możliwości montażu oświetlenia) ale za to więcej niż poprawne właściwości trakcyjne.
Wagony wyposażone są w kulisę krótkiego sprzęgu, które działają poprawnie nawet w ciasnych i przeciwstawnych łukach.
Toczą sie bardzo lekko i pokonują bez wyczuwalnych oporów zarówno ciasne łuki jak i 15-stopniowe rozjazdy.
Nawet przy znacznych prędkościach dobrze trzymają się toru i nie wykazują tendencji do wykolejania się.
Napisy i oznaczenia wyraźne i czytelne.
Moje zdanie o nich jest ogólnie pozytywne i nie żałuję zakupu.
Marcin napisał:
A gdzie je kupić? że tak zapytam.. jak możecie to poproszę. Bo to rosyjskie chyba?
kolejarz napisał:
www.k3nski.prv.pl
i sądzę że w www.modelmania.com.pl jak się poprosi to ściągną
z_Gdyni napisał:
Mam podobną opinię o tych wagonach jako, że też posiadam takowe. Co do sprzęgów to wagon ma w zestawie tylko sprzęg standardowy ale jest on wymienny na sprzęg krótki lub na sprzęg stały, których nie ma w zestawie. W zestawie nie ma także elementów do samodzielnego montowania w takiej ilości jak to jest w m-wagonach Tilliga. Ale ładnie wygląda na makiecie skład tych wagonów więc polecam wszystkim, którzy szukają taboru PKP w naszej skali. I mam tylko nadzieję, że producent doda niebawem 'jedynkę' i wagon barowy. A to wtedy będzie prawdziwy skład BWE. I tylko lokomotywy do niego ciągle brak.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2006, 22:13 przez kolejarz, łącznie zmieniany 2 razy.