Moderator: mod-Kolej w skali 1:1
Może za daleko idący... ale faktem jest, że w późniejszym okresie zdarzały się nietypówki...DBv pisze:tete pisze:Można więc by wysnuć wniosek, że wzory malowania w danej epoce sobie, a dodatki sobie...![]()
tete pisze:Można więc by wysnuć wniosek, że wzory malowania w danej epoce sobie, a dodatki sobie...
heh... dobre. Widać z tego, że aby na 100% być pewnym wyglądu z konkretnego okresu, trzeba by mieć dokumentacje foto z każdej strony...drlukasz pisze:Tabliczka nie jest żadnym wyznacznikiem.
"Mój" ST44-183 w okresie służby w Częstochowie jeździł przez pewien czas z owalną tabliczką na jednej ścianie i rombem na drugiej.
Masz racje. Przepraszam za literówkę.sTTaszek pisze:Chyba Woroszyłowgrad chociaż można też spotkać się z nazwą Wołoszyłowgrad
Chyba Woroszyłowgrad chociaż można też spotkać się z nazwą Wołoszyłowgradoelka pisze:Lugansk w latach 1935-1958 i 1970-1991 nazywal sie Woloszywogrod.
Dowcip w tym, ze zakład był cały czas ten sam. I stał cały czas w tym samym miejscu, w tym samym mieście. Zmieniła się tylko... nazwa owego miasta. Lugansk w latach 1935-1958 i 1970-1991 nazywał się Wołoszywogród.KamilW pisze:Z tego czego ja się dowiedziałem to zmiana zakładu nastąpiła po dostarczeniu pierwszych 300 lokomotyw (informacja nieprecyzyjna).
Właśnie po nazwisku autora fotek, które podałeś, doszedłem do trainphotooelka pisze:Ale na trainphoto też możesz poszukać zdjęć gagarinów, zresztą często tego samego autora.
Ale na trainphoto też możesz poszukać zdjęć gagarinów, zresztą często tego samego autora.tete pisze:Dzięki!Poszukałem po nazwisku i napatoczyła mi się TA STRONA . Podany przez ciebie adres rzeczywiście jest trupem...
Do pierwszej naprawy głównej tak. A potem to już rożnie bywało. Ot ST44-097 w kontekście dyskusji o zderzakach w ST44, która niedawno na forum miała miejsce: http://www.flickr.com/photos/42309484@N ... 6/sizes/l/Poza tym na boku dowiedziałem się, że w zasadzie wszystkie numery do 500 w epoce IV (do naprawy głównej) miały podobny wygląd - buda zielona, żółty pasek, listwa ozdobna, zielone czoła, okrągłe bufory.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość