Polskie latarnie na makietę
Moderator: mod-Elektryka i DCC
-
- Kontakt:
Re: Polskie latarnie na makietę
Dzięki za podpowiedz 

- misiek57
- Kontakt:
Ja również obejrzałbym fotkę tej lampy. Co do wklejania fotek to załóż sobie konto na portalu http://www.fotosik.pl/ i wrzuć tam fotki jakie masz, następnie wybierz zakładkę Img i wprowadź adres do fotki. Zdjęcie powinno się załadować.raptor.61 pisze:... postanowiłem na początku opisać lampę z oprawą ...

Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 07:58 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Jeszcze nie potrafię wklejać fotek
ale obejrzyj stronę Alumast s.a Sl-100 

- Fantomas
- Kontakt:
Żeby niebyło ,żesię czepiam, ale jakieśzdję cie?raptor.61 pisze:Proponuję podawanie ....
Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 14:09 przez Fantomas, łącznie zmieniany 2 razy.
- misiek57
- Kontakt:
Re: Oświetlenie makiet
Każdy tworzy swoje modele jak umie, jakie ma zdolności itp. na tym polega modelarstwo. Nie wszystko musi być równe i według szablonu. Nie popadajmy więc w skrajności i nie oceniajmy czyjeś pracy jako żenadę. Dla jednych będzie będzie żenada dla innych ich szczyt możliwości.raptor.61 pisze:Na jednym z forów znalazłem posty młodego modelarza który chciał się podzielić swoimi odczuciami co do firmy OMKIA, a kolega go skrytykował i chwalił się że (sam se lepsze zrobił), widziałem kolegi wypociny (co do lamp) żenada.
Nie wydaje mi się, aby kolega TT88 wymagał jakiejś szczególnej obrony. Według mojej oceny doskonale sobie poradził nie tylko z kolegą miki, ale i z innymi starszymi kolegami.raptor.61 pisze: chciałem bronić poglądów młodego modelarza TT88 z postów polskie latarnie na makiecie rozpoczętego 9 października ubiegłego roku
Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 07:53 przez misiek57, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią postanowiłem na początku opisać lampę z oprawą SL-100iSL-100/PKP na słupie SACW5,0/114/60,2,5 stosowanych do oświetlenia terenów otwartych dróg osiedlowych, ciągów pieszych, placów, parków oraz parkingów. Wymiary opraw 602x340x195 mm, słup wysokość od 5m do9m, moc oświetlenia od 100 do 250W. Oprawa posiada klosz szklany, jest to lampa współczesna. Na razie tyle, jeśli kogoś zainteresowałem to mogę podawać więcej ciekawostek o Polskich lampach. Proponuję podawanie producentów modeli lamp, oraz oceny modelu.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2010, 07:52 przez raptor.61, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Zgodnie z sugestią kolegi mikiego postaram się coś napisać na temat polskich lamp.miki pisze:Skoro kolega raptor.61 pije do mnie, to czuję się zobowiązany koledze odpowiedzieć, zanim wątek wyląduje tam, gdzie jego miejsce, czyli w fajansie. Zamiast prowokować nikomu nie potrzebną dyskusję o oświetlaniu makiet, które to jakoby - wedle słów kolegi - zaniedbujemy, niech kolega wysmaży sążnisty i fachowy tekst o lampach, to na pewno gdzieś go opublikujemy. Sposób w jaki kolega chciał ową dyskusję "sprowokować" jest podręcznikowym przykładem bicia piany, zwłaszcza, że kolego od razu stawia się na pozycji sędziego, sypiąc jak z rękawa detalami, z których wynika, że kolega zna się na wszystkim najlepiej. Z mojej strony EOT.

- trucker
- Kontakt:
Po przeczytaniu wczoraj tego wątku zamieszczonego jeszcze w dziale makiet modułowych doszedłem do podobnego wniosku .
-
- Kontakt:
Skoro kolega raptor.61 pije do mnie, to czuję się zobowiązany koledze odpowiedzieć, zanim wątek wyląduje tam, gdzie jego miejsce, czyli w fajansie. Zamiast prowokować nikomu nie potrzebną dyskusję o oświetlaniu makiet, które to jakoby - wedle słów kolegi - zaniedbujemy, niech kolega wysmaży sążnisty i fachowy tekst o lampach, to na pewno gdzieś go opublikujemy. Sposób w jaki kolega chciał ową dyskusję "sprowokować" jest podręcznikowym przykładem bicia piany, zwłaszcza, że kolego od razu stawia się na pozycji sędziego, sypiąc jak z rękawa detalami, z których wynika, że kolega zna się na wszystkim najlepiej. Z mojej strony EOT.
-
- Kontakt:
Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale zawsze mówię to co myślę chciałem bronić poglądów młodego modelarza TT88 z postów polskie latarnie na makiecie rozpoczętego 9 października ubiegłego roku ,zawsze na zawodach modelarskich w których uczestniczyłem jako zawodnik i sędzia mówiliśmy dosadnie co dopingowało modelarzy do poprawienia swojej pracy,zawsze skutkowało.Jeszcze raz przepraszam 

- ArturSchŁ
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo proszę o powstrzymanie się od wypowiadania kategorycznych opinii zwłaszcza w tak obrzydliwy sposób.raptor.61 pisze:...widziałem kolegi wypociny (...) żenada...
Wypowiedź ta narusza Regulamin (2.2. Nie obrażanie użytkowników, 2.7. Nie tworzenie postów kłótniogennych i nic nie wnoszących do tematu), z którym to Regulaminem użytkownik ma obowiązek zapoznać się przed pisanim postów.
W związku z:
tym razem proszę uznać się za ostrzeżonego, następnym razem użyjemy kar regulaminowych.raptor.61 pisze:... wielu rzeczy (...) dopiero się uczę.
Tak swoją drogą, to gdy chcemy kogoś przekonać do czegoś, na czym nam zależy, to krzyczenie i tupanie nóżkami, nie jest rozsądnym działaniem, niezależnie od tego czy mamy rację, czy nie i ile rozumów pozjadaliśmy.
-
- Kontakt:
Nie wiem o czym kolega pisze. Moim celem było sprowokowaniem dyskusji na temat oświetlenia polskich makiet, a co do kolegi to bicie piany to Jego domena. Na jednym z forów znalazłem posty młodego modelarza który chciał się podzielić swoimi odczuciami co do firmy OMKIA, a kolega go skrytykował i chwalił się że (sam se lepsze zrobił), widziałem kolegi wypociny (co do lamp) żenada.Polscy modelarze zamiast bić pianę po necie wolą się spotykać przy świetle dziennym by pojeździć a potem przy świetle sztucznym by powspominać

Ostatnio zmieniony 15 mar 2010, 11:18 przez raptor.61, łącznie zmieniany 1 raz.
- DBv
- Administrator
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Polscy modelarze zamiast bić pianę po necie wolą się spotykać przy świetle dziennym by pojeździć a potem przy świetle sztucznym by powspominaćraptor.61 pisze:...Polscy modelarze nie uznają tematu oświetlenia swoich makiet jako ważny, a to olbrzymi błąd...

-
- Kontakt:
Jak na razie mogę podać namiar na moje wcześniej zamieszczone zdjęcia na tym samym forum pod nazwą Makieta Hasselbach (dwa)