To talk, który zawiera, jest delikatniejszy od pumeksu (Cif itp).wkocierz pisze: ...zwykła pasta do zębów również ma właściwości czyszczące...

Moderator: mod-Porady i techniki modelarskie
To talk, który zawiera, jest delikatniejszy od pumeksu (Cif itp).wkocierz pisze: ...zwykła pasta do zębów również ma właściwości czyszczące...
Oczywiście te ciemne są lepsze, bo nie rzucają się w oczyCharakterek pisze:..... i zgadnij które kółka z tej czwórki były czyszczone, a które nie? (wszystkie 4 są zdjęte z tego samego wagonu!)
Dokładnie też tak robie i nie ma problemu a żeby odtłuścić tory (np. po WD40) - tylko spirytusArturSwider pisze:Hi,
Ja zaproponuję metodę klasyczną czyli użycie drobniusieńkiego papier ściernego. Może to być nawet tzw. "papier wodny".
Odrywamy z płachty kawałeczki i powoli, delikatnie, czyścimy szyny. Brud i zanieczyszczenia schodzą w mgnieniu oka.
Polecam!
Metodę można wykorzystywać na rurkach, gdy są mocno zaśniedziałe lub zardzewiałe. Niestety same szyny ścierają się przy tym też (mam niektóre płaskawe u góry).ArturSch pisze:A jaka zostaje, po tej operacji, główka szyny ? Tzn: na ile ta metoda niszczy/ściera szynę ? Czy do rurek też się nadaje ?
A jaka zostaje, po tej operacji, główka szyny ? Tzn: na ile ta metoda niszczy/ściera szynę ? Czy do rurek też się nadaje ?ArturSwider pisze:Odrywamy z płachty kawałeczki i powoli, delikatnie, czyścimy szyny. Brud i zanieczyszczenia schodzą w mgnieniu oka.
BR101 112-1 pisze:Ja proponuje "szpatułki" do uszu
Dokładnie tak!!Bujager pisze:Nawilżyć ściereczke i przetrzeć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość